tromaktiko: Επίσκεψη στο μουσείο: 5 tips για να το απολαύσεις!

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Επίσκεψη στο μουσείο: 5 tips για να το απολαύσεις!



Η απόλαυση σε μία επίσκεψη στο μουσείο με παιδιά, δεν είναι απαραίτητα μονόπλευρη. Κι αυτό γιατί πάντα ένας γονιός, μπορεί να...
απολαύσει κι εκείνος εξίσου τη βόλτα με τα παιδιά του στο μουσείο. Τα παιδιά ρωτούν και ο γονιός μπαίνει στη διαδικασία να απαντήσει. Αυτό προϋποθέτει ένα καλό ξεσκόνισμα στις ιστορικές του γνώσεις κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μπαίνει κι αυτός κατά κάποιο τρόπο στη θέση του παιδιού.

Πώς μπορεί λοιπόν μία εκπαιδευτική βόλτα να γίνει διασκεδαστική και για τους δύο;

1.Ρωτήστε το παιδί σας τι θα του άρεσε να δει!

Αφιερώστε λίγο χρόνο και βρείτε μαζί ένα μουσείο που θα εξάψει τη φαντασία του και που θα δει αυτό που πραγματικά του αρέσει και το εξιτάρει.

2. Ενημερωθείτε από το διαδίκτυο για τις πληροφορίες των εκθεμάτων και για τις ώρες και μέρες λειτουργείας του μουσείου πριν το επισκεφτείτε.

Το να είστε καλά προετοιμασμένοι για να απαντήσετε και στις πιο απίθανες ερωτήσεις του παιδιού σας τη στιγμή της ξενάγησης, σίγουρα θα σας βγάλει από τη δύσκολη θέση να ρωτάτε άλλους επισκέπτες ή να ψάχνετε τελευταία στιγμή πληροφορίες στο κινητό σας. Όλοι ξέρουμε ότι η περιέργεια των παιδιών δεν έχει όρια. Φροντίστε λοιπόν να είστε έτοιμοι! Θα το καταπλήξετε, αλλά θα καταπλήξετε κι εσείς οι ίδιοι τον εαυτό σας με το φρεσκάρισμα στις εγκυκλοπαιδικές σας γνώσεις!

3. Δώστε ένα γενναίο κολατσιό στο παιδί σας πριν την επίσκεψή σας ώστε να μην πεινάσει κατά τη διάρκεια της ξενάγησής σας.

Όσοι είστε γονείς ξέρετε καλά πλέον ότι ένα νυσταγμένο και πεινασμένο μωρό μπορεί να καταστρέψει και τις πιο όμορφες οικογενειακές στιγμές. Μη ξεχνάτε ότι στα περισσότερα μουσεία απαγορεύεται το φαγητό κατά την επίσκεψη. Οπότε το μυστικό είναι ένα: Καλό κολατσιό πριν το επισκεφτείτε!

4. Ετοιμάστε μία τσαντούλα με ένα παγούρι με νερό, ένα μπλοκ και ένα μολύβι για να σημειώσουν όλα εκείνα που θα τους κάνουν εντύπωση!

Οι μικροί εξερευνητές σίγουρα θα διψάσουν κάποια στιγμή. Μη χαλάσετε τον πολύτιμο χρόνο της επίσκεψης για να τρέχετε στο φουαγιέ προκειμένου να αγοράσετε μπουκαλάκια με νερό. Πάρτε μαζί σας το παγούρι του παιδιού. Εσείς στο κάτω κάτω θα αντέξετε. Το παιδί όμως το πιθανότερο είναι να γκρινιάξει… Εξάψτε τη φαντασία του ακόμη πιο πολύ. Πάρτε μαζί σας ένα τετράδιο ή ένα μπλοκ και ένα μολύβι και δώστε του τον ρόλο του ιστορικού ερευνητή! Ζητήστε του να σημειώσει όλα αυτά που του έκαναν εντύπωση και να σας κάνει μία mini παρουσίαση στο σπίτι! Θα ξετρελαθεί!

5. Πάρτε μαζί σας την κολλητή ή τον κολλητό φίλο του παιδιού σας.

Είναι και επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι πάντα απολαμβάνουμε περισσότερο κάτι που μας αρέσει όταν το μοιραζόμαστε με τους καλύτερούς μας φίλους! Το παιδί σας θα ευχαριστηθεί ακόμα περισσότερο αυτή την εκπαιδευτική βόλτα παρέα με τον κολλητό του ή την κολλητή της φίλη!
Είμαι σίγουρη ότι αν ακολουθήσετε αυτά τα tips θα απολαύσετε και εσείς αλλά και τα παιδιά σας μία επίσκεψη στο αγαπημένο σας μουσείο!
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!