tromaktiko: Κύπρος: Καταγγελία μαθητή που τραυματίστηκε στο μάτι μέσα στο σχολείο

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Κύπρος: Καταγγελία μαθητή που τραυματίστηκε στο μάτι μέσα στο σχολείο



Σε καταγγελία κατά της διευθύντριας δημοτικού σχολείου για ανευθυνότητα προχώρησε μητέρα...
οκτάχρονου μαθητή, καθώς όπως υποστηρίζει ο γιος της τραυματίστηκε σοβαρά στο πλαίσιο εξαιρετικά επικίνδυνου παιχνιδιού.

Η καταγγελία καταχωρίστηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Λάρνακας, ενώ η μητέρα προτίθεται να αναφέρει γραπτώς το περιστατικό και στο Υπουργείο Παιδείας.
Σύμφωνα με την ίδια, σήμερα Παρασκευή, το σχολείο διοργάνωσε ψυχαγωγικές εκδηλώσεις και παιχνίδια μαθητών με αφορμή τις διακοπές των Χριστουγέννων. 
Όπως καταγγέλλει, στο πλαίσιο ενός παιχνιδιού το οποίο διεξήχθη εντός κλειστής αίθουσας και υπό την επίβλεψη της διευθύντριας του σχολείου, δασκάλων και κάποιων γονέων, οι μαθητές έπρεπε με δεμένα μάτια να χτυπήσουν πλαστικό μπαλάκι με μεταλλικό μπαστούνι του γκολφ, προσπαθώντας να βρουν συγκεκριμένο στόχο. 
Μιλώντας στο SigmaLive η μητέρα αναφέρει ότι ο γιος της, στο πλαίσιο του παιχνιδιού, έλαβε ακούσιο χτύπημα από συμμαθητή του στο μάτι, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να ζαλιστεί.
Η ίδια δέχτηκε τηλεφώνημα από την γραμματεία του σχολείου με την παράκληση να προσέλθει στο σχολείο, καθώς ο γιος της τραυματίστηκε ελαφρώς. Στην ερώτηση αν έχει κληθεί ασθενοφόρο, η γραμματέας απάντησε αρνητικά, γεγονός που εξόργισε την μητέρα.
Φτάνοντας στο σχολείο η ίδια, όπως υποστηρίζει, διαπίστωσε ότι ο γιος της ήταν αιμόφυρτος και ημιλιπόθυμος, ενώ κανένα ασθενοφόρο δεν είχε κληθεί κι ως εκ τούτου τον μετέφερε η ίδια στο νοσοκομείο, όπου ο γιατρός ανέφερε ότι το χτύπημα θα μπορούσε να έχει αποβεί μοιραίο για την όρασή του. 
Η άποψη της Επιθεωρήτριας 
Από την πλευρά της η Επιθεωρήτρια Δημοτικής Εκπαίδευσης Επαρχίας Λάρνακας-Αμμοχώστου Ελένη Παπανικόλα, μιλώντας στο SigmaLive αναφέρει ότι η ίδια τηλεφώνησε άμεσα στην μητέρα αφού ενημερώθηκε για το ζήτημα κι έγιναν όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες. 
Όπως σημειώνει, το σχολείο αξιολόγησε το περιστατικό κι έκρινε ότι δεν ήταν απαραίτητη η κλήση ασθενοφόρου κι ως εκ τούτου, όπως προβλέπεται κάλεσε την μητέρα, η οποία όμως πάνω στη συναισθηματική της φόρτιση θεώρησε ότι το ασθενοφόρο θα έπρεπε να έχει κληθεί.
Εν τέλει κλήθηκε ασθενοφόρο το οποίο έφτασε μετά από 15 λεπτά. Ωστόσο, η μητέρα αποφάσισε να μεταφέρει με το αυτοκίνητό της τον τραυματισμένο μαθητή στο νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες για να επιστέψει στο σπίτι του μετά από λίγη ώρα. Τονίζει δε ότι προηγουμένως της είχε προσφερθεί η μεταφορά του τραυματία με άλλο, ιδιωτικό αυτοκίνητο, ωστόσο η μητέρα αρνήθηκε. 
«Αναμένουμε την γραπτή αναφορά της διευθύντριας, πέραν της προφορικής, ούτως ώστε αν κριθεί αναγκαίο να προχωρήσουμε στις απαραίτητες ενέργειες» καταλήγει. 
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!