tromaktiko: Πώς να φροντίσετε τα πολύτιμα ρούχα σας από κασμίρ!

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Πώς να φροντίσετε τα πολύτιμα ρούχα σας από κασμίρ!



Aπό τη Νικολέτα Γιαννοπούλου
Αν είστε από τις τυχερές που διαθέτετε στην γκαρνταρόμπα σας έστω κι ένα κομμάτι από φίνο κασμίρ, σίγουρα θέλετε να το διατηρήσετε άψογο…
για πάντα! Ακολουθήστε τις συμβουλές μας για να απολαμβάνετε την απίστευτη απαλότητά του με τον καλύτερο τρόπο.

1. Αν θέλετε οπωσδήποτε να πλύνετε στο πλυντήριο, χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα «πλύσιμο στο χέρι». Στη συνέχεια, θα το αφήσετε να στεγνώσει σε επίπεδη επιφάνεια πάνω σε μια πετσέτα. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα χάσει το σχήμα του.

2. Εάν το πλυντήριό σας δεν έχει πρόγραμμα «πλύσιμο στο χέρι ή απαλό κύκλο», βάζετε το κασμίρ σας μέσα σε μια μαξιλαροθήκη πλένετε σε κρύα πλύση.

3. Στην πραγματικότητα, βέβαια, το καλύτερο και το πιο ασφαλές είναι να το πλύνετε σε πολύ χλιαρό νερό με απαλό απορρυπαντικό στο χέρι. Το κάνετε σαν μπάλα για να στύψετε τα πολλά νερά, πιέζοντας με τα δύο σας χέρια. Και το απλώνετε σε επίπεδη επιφάνεια και σε πετσέτα (όπως είπαμε πιο πάνω).

4. Η μούχλα και ο σκώρος αγαπά… πολύ τις ίνες του κασμίρ. Γι’ αυτό, πριν το αποθηκεύσετε, σιγουρευτείτε ότι είναι εντελώς στεγνό. Στη συνέχεια, διπλώστε και αποθηκεύστε σε θήκες και ΠΟΤΕ μην κρεμάσετε το φόρεμα, τη ζακέτα ή το πουλόβερ σας από κασμίρ γιατί θα «κρεμάσει» και θα χάσει το σχήμα του.

5. Για περισσότερη ασφάλεια, τοποθετήστε στις θήκες μία αντικοσκωριακή πλάκα ή λίγη λεβάντα.

6. Όλα τα κασμίρ, ανεξάρτητα από το πόσο καλή είναι η ποιότητα, είναι επιρρεπή στο να βγάζουν χνούδι ή να κάνουν «κόμπους». Μπορείτε να τους αφαιρέσετε με μία λεπτή χτένα: Απλώστε σε μία επιφάνεια το κασμιρένιο σας ρούχο και «χτενίστε» απαλά για να φύγουν.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!