tromaktiko: Πώς θα γίνεις ο καλύτερος οικοδεσπότης φέτος τα Χριστούγεννα

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Πώς θα γίνεις ο καλύτερος οικοδεσπότης φέτος τα Χριστούγεννα



Να σου συστήσουμε τον Martyn Lawrence Bullard. Έναν από τους πιο διάσημους διακοσμητές εσωτερικών χώρων στον κόσμο και...
ιδανικό άνθρωπο για να σου δώσει συμβουλές για το πως θα γίνεις ο καλύτερος οικοδεσπότης για τα τραπεζώματα (και τις φιλοξενίες) των Χριστουγέννων που πλησιάζουν.
O Martyn μοίρασε απλόχερα στο αμερικανικό Esquire μερικά tips επί του θέματος. Μερικές συμβουλές που αν τις ακολουθήσεις σίγουρα φίλοι και γνωστοί θα περάσουν πολύ καλύτερα στο σπίτι σου. Κι ίσως στο τέλος να μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για σένα.

Προφανώς δεν εννοεί μόνο το δικό σου ποτό αλλά τα ποτά που μπορείς να προσφέρεις -κι αυτές οι μέρες θέλουν κάτι περισσότερο από ένα παγωμένο μπυρόνι. Φρόντισε να έχεις φτιάξει κάποιο κοκτέιλ στον πνεύμα την ημερών για να τους αποδεχθείς, ίσως ένα Aperol Spritz ή ζεστό κρασί με μπαχαρικά. Αν δεν το έχεις με το mixology φρόντισε τουλάχιστον το μπαρ σου να είναι πολύ καλά ενημερωμένο με ποτά ανάλογα με τα γούστα των καλεσμένων.

Εννοείται ότι πρέπει να είναι πεντακάθαρο και να λάμπει. Φρόντισε όμως και μερικές επιπλέον λεπτομέρειες: μπορείς να βάλεις πετσέτες σε γιορτινά χρώματα (κόκκινες δηλαδή), να φροντίσεις να πάρεις ένα καλό σαπούνι με έντονο άρωμα -κι όχι το πράσινο που χρησιμοποιείς εργένη. Αν τώρα οι φίλοι μείνουν και μετά το πάρτι κοίταξε να έχουν όλα τα απαραίτητα: την πετσέτα τους, μια οδοντόβουρτσα για αυτούς, μπατονέτες για τα αυτιά. Ακριβώς δηλαδή ότι θα ήθελες κι εσύ.

Και συνεχίζουμε μελλοντικέ καλύτερε οικοδεσπότη του κόσμου με τρεις ακόμα απλές συμβουλές.

Το κομοδίνο μην το ξεχνάς

Αυτή εδώ η λεπτομέρεια θα ξεχωρίσει τους απλούς οικοδεσπότες από τους άρχοντες οικοδεσπότες. Αφού οι φίλοι σκοπεύουν κοιμηθούν σπίτι σου, κοίτα να είσαι όσο πιο ζεστό και οικείο γίνεται για αυτούς. Προφανώς καλό είναι ο ξενώνας να έχει θέρμανση και να μην είναι παγωμένος. Βάλε κάποιες προσωπικές πινελιές για να δείξεις πως τους σκέφτεσαι: άσε κάποια λευκώματα, βιβλία και περιοδικά του γούστου τους στο κομοδίνο. Μια καράφα νερό. Ένα χριστουγεννιάτικο στολίδι. Το κομοδίνο είναι το τελευταίο πράγμα που θα δουν πριν κοιμηθούν και το πρώτο όταν ανοίξουν τα μάτια τους. Πολύ σημαντικό δηλαδή!

Κανένας δεν είπε ποτέ όχι σε ένα σοκολατάκι, ένα έξτρα γλυκό, ένα γλύκισμα της τελευταίας στιγμής πριν κοιμηθεί. Δείξε ότι τους σκέφτεσαι. Με κάτι τέτοιο δάκρυα χαράς και φιλίας θα τρέξουν από τα μάτια τους.

Φιλοξενία θα πει ζεστασιά και ζεστασιά θα πει κουβέρτα. Επίσης κάποιοι άνθρωποι κρυώνουν παραπάνω. Κοίτα να τους κάνεις να νιώσουν σαν το σπίτι τους με λίγες κουβέρτες παραπάνω προσεκτικά διπλωμένες στην άκρη του κρεβατιού τους.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!