tromaktiko: Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο! Έξυπνα tips για το πιο αποτελεσματικό ξύρισμα!

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο! Έξυπνα tips για το πιο αποτελεσματικό ξύρισμα!



Το ξύρισμα είναι δύσκολη υπόθεση και ώρες ώρες εκνευριστική! Εκεί που νομίζεις πως έχεις...
πετύχει το τέλειο ξύρισμα, εντοπίζεις ένα σημείο αξύριστο, αυτό είναι νόμος!

Αμ, το άλλο που πρέπει να κάνεις ακροβατικά για να ξυρίσεις όλα τα σημεία του σώματός σου; Να φοβάσαι μη γλιστρήσεις και να βάζεις σε κίνδυνο τη ζωή σου! Δεν παίζουμε με αυτά.

Πάντως, ομολογουμένως απ’ τα πιο δύσκολα σημεία στο ξύρισμα είναι το πίσω μέρος των μηρών. Πάντα θα έχεις αφήσει ένα κομματάκι εκτός κι αν κάνεις όντως ακροβατικά. Οι λύσεις είναι τρεις: Ή θα σου κάνει κάποιος επαγγελματίας αποτρίχωση με λέιζερ, αποτρίχωση με κερί ή θα ξυριστείς μόνη σου αλλά θα το κάνεις σωστά!

Υπάρχουν, λοιπόν, μερικοί τρόποι για να μη σου ξεφύγει καμία γραμμούλα!

Κοίτα προσεκτικά!
Πριν κάνεις οτιδήποτε, φρόντισες να κοιτάξεις πολύ καλά τι γωνία απ’ την οποία μεγαλώνουν οι τρίχες, όπως προτείνει και η αισθητικό Jordana Mattioli. Έτσι θα παρατηρήσεις τη φορά της τρίχας και θα τα ξυρίσεις πολύ καλύτερα.  Πολλές φορές όταν δεν νιώθεις το δέρμα σου απαλό μετά το ξύρισμα είναι επειδή δεν ακολουθείς τη φορά της τρίχας.

Πάρε θέση
Προκειμένου να φτάσεις το πίσω μέρος του μηρού είναι δύσκολη υπόθεση. Καλύτερα θα καθίσεις στην άκρη της μπανιέρα και να μπορείς να απλώσεις το πόδι σου, ώστε να φτάσεις πιο άνετα στον μηρό. Πρόσεξε να είναι σταθερή η θέση σου για να μη γλιστρήσεις ή χάσεις την ισορροπία σου.

Μαλάκωσε τις τρίχες

Είναι σημαντικό να μαλακώσουν οι τρίχες προκειμένου να φύγουν πιο εύκολα και άνετα. Έτσι αφού κάνεις ντους με αρκετά ζεστό νερό, εφάρμοσε μια κρέμα στα πόδια σου πριν το ξύρισμα!

Ήρθε η μεγάλη ώρα
Η διαδικασία του ξυρίσματος πρέπει να γίνει σωστά και με προσοχή! Ξύρισε την περιοχή πίσω απ τους μηρούς αργά και σταθερά, ξέπλυνε κάθε τόσο τη λεπίδα και συνέχισε μέχρι να τελειώσεις όλη την περιοχή.

Περιποίηση μετά

Αυτό το κομμάτι είναι απ’ τα πιο σημαντικά προκειμένου να μη δημιουργηθούν ερεθισμοί και κοκκινίλες. Πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική με τις κρέμες και τις λοσιόν καθώς μπορεί να προκαλέσουν σπυράκια και κοκκινίλες στην περιοχή. Καλύτερα να προτιμήσεις ένα σπρέι χωρίς αλκοόλ!
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!