tromaktiko: 10 λάθη προσωπικής υγιεινής που όλοι κάνουμε καθημερινά

Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

10 λάθη προσωπικής υγιεινής που όλοι κάνουμε καθημερινά



Ποιος θα πίστευε ότι οι μικρές λεπτομέρειες στις οποίες συνήθως δεν δίνουμε προσοχή, θα μπορούσαν να μας στερήσουν την καλή υγεία...
και την ευημερία; Θα εκπλαγείτε ευχάριστα από τα αποτελέσματα, όταν σταματήσετε να κάνετε αυτά τα κοινά λάθη. Παρακάτω μοιραζόμαστε τις συνήθειες που καλό θα ήταν πλέον να μην ακολουθείτε. Πάρτε χαρτί και μολύβι και ξεκινήστε!

1. Τρώτε τα νύχια σας


Μερικές φορές το δάγκωμα των νυχιών μπορεί να προκληθεί από συναισθηματικό ή ψυχικό στρες και χρησιμοποιείται ως ένας τρόπος για να ξεπεραστούν αυτά τα προβλήματα. Δυστυχώς, αυτή η συνήθεια δεν λειτουργεί καλά ούτε για την εμφάνιση ούτε για την υγεία σας.
2. Χρησιμοποιείτε μπατονέτες


Οι περισσότεροι πιστεύουμε ότι οι μπατονέτες μάς βοηθούν να καθαρίσουμε τα αυτιά μας, αλλά συμβαίνει ακριβώς αντίθετο. Το κερί πιέζεται προς τα μέσα, κάτι που προκαλεί μεγαλύτερη βλάβη. Οι μπατονέτες μπορεί να προκαλέσουν διάτρηση τυμπάνου και απώλεια της ακοής. Καλύτερα να δείτε έναν γιατρό σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε πρόβλημα.

3. Δεν πλένετε χέρια μετά την τουαλέτα



Σύμφωνα με έρευνες, μερικοί άνθρωποι τείνουν να μην πλένουν τα χέρια τους μετά τη χρήση της τουαλέτας. Η πλειοψηφία αυτών των ανθρώπων πιστεύει ότι δεν είναι σημαντικό και είναι απλώς χάσιμο χρόνου. Ωστόσο, το πλύσιμο των χεριών είναι ο καλύτερος και πιο εύκολος τρόπος να αποφύγετε να αρρωστήσετε.

4. Δεν αλλάζετε οδοντόβουρτσα



Οι βρεγμένες οδοντόβουρτσες συγκεντρώνουν πολλά βακτήρια, πράγμα που μπορεί να είναι βλαβερό για την υγεία. Οι οδοντίατροι συνιστούν να αλλάζουμε οδοντόβουρτσα κάθε 2-3 μήνες, επειδή η χρήση της ίδιας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας που ίσως οδηγήσουν μεταξύ άλλων σε καρδιακές παθήσεις.
5. Βουρτσίζετε λάθος τα δόντια σας



Τα προβλήματα με την καρδιά μπορεί να ξεκινήσουν από την αύξηση της ροής του αίματος στο στόμα σας. Οι οδοντίατροι συνιστούν το βούρτσισμα των δοντιών να διαρκεί 2 λεπτά. Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τη σωστή τεχνική βουρτσίσματος, όπως φαίνεται παραπάνω.
6. Κάνετε καθημερινή απολέπιση προσώπου



Η υπερβολική απολέπιση προκαλεί ακμή και ρυτίδες, ενώ μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε μεγαλύτερη. Οι δερματολόγοι συμβουλεύουν να κάνετε απολέπιση στο πρόσωπό σας δύο φορές την εβδομάδα. Διαφορετικά, μπορεί να αποδειχθεί πιο επιβλαβές παρά ευεργετικό.

7. Δεν καθαρίζετε τα καθημερινά αντικείμενα



Πόσο συχνά καθαρίζετε τα αντικείμενα που αγγίζετε σε καθημερινή βάση; Στην πραγματικότητα, τα πληκτρολόγια, οι διακόπτες και τα smartphones (μεταξύ πολλών άλλων) είναι αντικείμενα πάνω στα οποία συγκεντρώνονται τα περισσότερα βακτήρια.

8. Χρησιμοποιείτε βαμβακερές μαξιλαροθήκες



Αυτό το ύφασμα σας κάνει να φαίνεστε μεγαλύτερη, προσθέτοντας ρυτίδες στο πρόσωπό σας, αφυδατώνοντας το δέρμα και βλάπτοντας τα μαλλιά σας. Η καλύτερη επιλογή για το ύφασμα της μαξιλαροθήκης είναι το μετάξι. Θα σας δώσει πίσω ό,τι σας πήραν οι βαμβακερές μαξιλαροθήκες!

9. Σκουπίζετε υπερβολικά συχνά



Εάν χρησιμοποιείτε ηλεκτρική σκούπα κάθε μέρα, αυτό μπορεί να είναι επιβλαβές για την υγεία σας. Κι αν δεν καθαρίζετε συχνά τη συσκευή, το χαλί σας και το δάπεδο μπορεί να υποστεί ζημιά από τα σωματίδια σκόνης. Εάν χρησιμοποιείτε την ηλεκτρική σκούπα λιγότερο από μία φορά την εβδομάδα, προτείνεται να αλλάζετε το φίλτρο δύο φορές τον χρόνο.

10. Κόβετε πολύ κοντά τα νύχια των ποδιών



Αν κόβετε τα νύχια σας πολύ κοντά, φοράτε κάλτσες και περπατάτε πολύ, θα παρατηρήσετε ότι τα πόδια σας θα αρχίσουν να πονάνε. Η πίεση που ασκείται στα νύχια σας καθώς περπατάτε, έχει ως αποτέλεσμα την ανάπτυξή τους κάτω από το δέρμα, προκαλώντας αφόρητους πόνους.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!