tromaktiko: 2018: Άλλος ένας “φουρτουνιασμένος” χρόνος για τους ιδιοκτήτες τάνκερ;

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

2018: Άλλος ένας “φουρτουνιασμένος” χρόνος για τους ιδιοκτήτες τάνκερ;



Το 2018 αναμένεται σύμφωνα με την συμβουλευτική Gibson Shipbrokers να είναι το πιο γεμάτο έτος από το 2010 όσον αφορά τις...
παραδόσεις τάνκερ, με ένα σύνολο χωρητικότητας 40 εκατομμυρίων dwt σε σύγκριση με τα 35,5 εκατομμύρια του 2017.

Οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις νεότευκτων πλοίων θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ανακουφιστικά για την ήδη υπερκορεσμένη αγορά.

Όπως δήλωσε και η παραπάνω εταιρία, “Δεδομένων των βασικών πραγμάτων που αναμένουμε για το 2018, οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις θα παραμείνουν και πιθανόν να αυξηθούν σε σχέση με το 2017. Παρόλα αυτά, τα ίδια δεδομένα είναι πιθανό να ενθαρρύνουν δραστηριότητες απόσυρσης πλοίων, πράγμα που αν συνδυαστεί με τις πτωτικές τάσεις της απόδοσης θα μπορούσε να βοηθήσει στην αντιστάθμιση μέρους της αύξησης προσφοράς το 2018”.

Οι δυσκολίες από τη μεριά της ζήτησης αναμένεται να συνεχιστούν επίσης, ειδικά σε σχέση με τα τρέχοντα όρια παραγωγής του OPEC.

Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA) προβλέπει μια θετική ανάπτυξη της τάξης του 1,3 εκατομμυρίου βαρελιών τη μέρα, νούμερο χαμηλότερο αυτά των τελευταίων χρόνων αλλά πάντως υψηλότερο από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο.

Με όρους αγορών αυξήσεις παραγωγής αναμένονται από τις ΗΠΑ,την Βραζιλία, το Καζακστάν και την Λιβύη. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ η ακαθάριστη παραγωγή της χώρας προβλέπεται να είναι υψηλότερη το 2018 κατά 775.000 βαρέλια τη μέρα που κυρίως θα εξαχθούν.

Βέβαια μένει ακόμα να ιδωθεί το κατά πόσον αυτά θα είναι αρκετά για να στηρίξουν την άνοδο των ποσών φορτίων αυτόν τον χρόνο και να συνεισφέρουν στην αναγκαία εξυγίανση της αγοράς.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!