tromaktiko: Αργός μεταβολισμός: 5 τρόποι να τον «ξυπνήσετε»

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Αργός μεταβολισμός: 5 τρόποι να τον «ξυπνήσετε»



Τρώτε φυσιολογικά αλλά δε χάνεται βάρος;...
Ή μήπως έχετε παρατηρήσει ότι πήρατε μερικά κιλά χωρίς να έχετε απαρνηθεί τις υγιεινές διατροφικές σας συνήθειες;

Ίσως ο μεταβολισμός σας να βρίσκεται σε... λήθαργο, με αποτέλεσμα να μην αξιοποιεί αποτελεσματικά την ενέργεια που λαμβάνετε από τις τροφές.

Υπάρχουν μερικοί απλοί τρόποι να «ξυπνήσετε» και πάλι το μεταβολισμό σας, υιοθετώντας τις παρακάτω απλές συνήθειες.

1. Δοκιμάστε την πρωτεΐνη ορού γάλακτος

Φτιάξτε ένα θρεπτικό και δροσιστικό smoothie με φρούτα και πάγο, αλλά προσθέστε ένα ακόμη συστατικό που ενισχύει το μεταβολικό ρυθμό: το συστατικό αυτό είναι η σκόνη πρωτεΐνης γάλακτος.

 Η πρωτεΐνη γάλακτος θα σας βοηθήσει να καταναλώσετε περισσότερες θερμίδες και να κάψετε αποτελεσματικότερα το συσσωρευμένο λίπος. Παράλληλα, βοηθά το σώμα να διατηρήσει τη μυϊκή μάζα. Αυτές οι πρωτεΐνες ενισχύουν το μεταβολικό ρυθμό επειδή κατά τη διάσπασή τους ο οργανισμός καταναλώνει περισσότερη ενέργεια.

2. Πιείτε νερό πριν το γεύμα

Μελέτη που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρίας Χημεία δείχνει ότι δύο ποτήρια νερό πριν από κάθε γεύμα μας βοηθούν να χάσουμε γρηγορότερα περισσότερο βάρος.

3. Παραμείνετε σε εγρήγορση

Η αδράνεια φέρνει αναπόφευκτα την καταστολή του μεταβολικού ρυθμού. Προσπαθήστε να κάθεστε όσο το δυνατόν λιγότερο μέσα στην ημέρα, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να γυμνάζεστε πολλή ώρα σε καθημερινή βάση. Προτιμήστε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ και κάντε μια μικρή βόλτα όσο μιλάτε στο τηλέφωνο. Οποιαδήποτε μορφή δραστηριοποίησης συμβάλλει στο φαινόμενο της θερμογένεσης χωρίς άσκηση (ΝΕΑΤ), δηλαδή την κατανάλωση ενέργειας και θερμίδων από απλές, καθημερινές δραστηριότητες.

4. Απολαύστε έναν ακόμη καφέ

Η καφεΐνη διεγείρει το κεντρικό νευρικό σύστημα κι έτσι ενισχύει το μεταβολισμό. Παράλληλα, ο καφές περιέχει πολύτιμα αντιοξειδωτικά.

Μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Applied Physiology δείχνει επίσης ότι ο καφές μετά τη γυμναστική αυξάνει τα επίπεδα γλυκογόνου στους μύες, με αποτέλεσμα να αναπληρώνονται ταχύτερα τα αποθέματα ενέργειας του οργανισμού. Ο καφές θα πρέπει φυσικά να καταναλώνεται χωρίς ζάχαρη ή γάλα.

5. Προτιμήστε το γιαούρτι ως σνακ

Το γιαούρτι μας παρέχει ένα είδος λιπαρών οξέων που ονομάζεται συζευγμένο λινολεϊκό οξύ (CLA). Το συστατικό αυτό ενισχύει το ρυθμό καύσης του λίπους. Αποφύγετε το γιαούρτι με φρούτα, καθώς μπορεί να περιέχει μεγάλη ποσότητα πρόσθετης ζάχαρης.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!