tromaktiko: Τι είναι η γιόγκα προσώπου;

Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Τι είναι η γιόγκα προσώπου;



Η γιόγκα είναι ένα σύστημα ασκήσεων που επικεντρώνεται στην ισορροπία ανάμεσα στο σώμα και την ψυχή, βελτιώνοντας έτσι την...
ψυχική και την σωματική μας υγεία. Τα τελευταία χρόνια πολλή συζήτηση έχει αρχίσει να γίνεται σχετικά με την γιόγκα προσώπου.

Μελέτες έχουν δείξει οτι όταν εφαρμόζουμε ασκήσεις γιόγκα στο πρόσωπο πραγματικά έχουμε αποτελέσματα, αναφορικά με την βελτίωση στον τόνο της επιδερμίδας, στη χαλάρωση του περιγράμματος του προσώπου, αλλά και στην γενικότερη βελτίωση της ποιότητας της επιδερμίδας.

Αυτό συμβαίνει γιατί η γιόγκα μέσα από τις ασκήσεις για το πρόσωπο ενεργοποιεί τους ινοβλάστες του προσώπου και έτσι προλαμβάνεται η απώλεια της ελαστικότητας της επιδερμίδας.

Στις παρακάτω ασκήσεις θα ανακαλύψουμε τον τρόπο να βοηθήσουμε το πρόσωπο να μη χαλάσει και να μην χάσει την ελαστικότητά του.

Αν ανοίξετε τα μάτια σας διάπλατα και κοιτάξετε προς τα επάνω ενώ συγχρόνως ανοίγετε το στόμα και τεντώνετε τη γλώσσα προς τα κάτω προς το σαγόνι σας, θα βοηθήσετε να απομακρυνθούν οι τοξίνες γύρω από τα μάτια σας.

Εάν κάνετε το σχήμα v με τον δείκτη και το μεσαίο δάχτυλο κάθε χεριού και πιέσετε το μεσαίο δάχτυλο στην εσωτερική γωνία κάθε φρυδιού και τον δείκτη στην εξωτερική γωνία κοιτάζοντας ψηλά και ανασηκώνοντας τις κάτω βλεφαρίδες  προς τα πάνω, θα βοηθήσετε να μειωθούν οι σακούλες κάτω από τα μάτια, καθώς και τα μικρά πρηξιματάκια. Θα βοηθούσε να επαναλαμβάνετε την άσκηση αυτή έξι φορές.

Αν τοποθετήσετε τους δείκτες των χεριών σας κοντά στα ρουθούνια σας και πιέσετε και στα πλάγια της μύτης και διατηρήσετε την πίεση, θα καταφέρετε με συχνή επανάληψη να προλάβετε  την χαλάρωση των μυών της μύτης.

Αν χαμογελάσετε ρουφώντας τα χείλη σας και κρατήσετε την θέση αυτή για 30 δευτ. θα διορθώσετε τις γραμμές του γέλιου, καθώς και την χαλάρωση στο σαγόνι.

Επανερχόμενοι στο γιατί η γιόγκα προσώπου βοηθάει στην ανανέωσή μας, αρκεί να σκεφτούμε πως μετά από μια δύσκολη μέρα οι μύες του προσώπου από το άγχος και την ένταση των υποχρεώσεων είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι και γίνονται σκληροί, κάτι βέβαια που γίνεται φανερό και στην έκφρασή μας. Αυτοί οι τεντωμένοι μύες δυσκολεύουν την κυκλοφορία του αίματος και το αποτέλεσμα είναι πονοκέφαλοι και πόνοι στον αυχένα και τους ώμους.

Η γιόγκα προσώπου είναι ένας φυσικός τρόπος να καταπολεμήσουμε την ένταση και κατά συνέπεια τις ρυτίδες στο πρόσωπο και το σύστημα αυτό των ασκήσεων ονομάζεται YOTOX.

Είναι μια μέθοδος που μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις ηλικίες.

Το σύστημα αυτό των ασκήσεων μπορεί να γίνει οπουδήποτε στο σπίτι και στο γραφείο, αφού βέβαια έχει προηγηθεί γυμναστική προσώπου με αισθητικό ή με δάσκαλο της γιόγκα.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!