tromaktiko: Ηράκλειο: Διαρρήξεις, κλοπές, όπλα και ναρκωτικά οι … δραστηριότητες δύο αδελφών

Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Ηράκλειο: Διαρρήξεις, κλοπές, όπλα και ναρκωτικά οι … δραστηριότητες δύο αδελφών



Τέλος στη δράση δύο αδελφών, ηλικίας 25 και 27 ετών...
αντίστοιχα έβαλαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, οι οποίοι κατάφεραν να εξιχνιάσουν 23 υποθέσεις κλοπών που είχαν διαπραχθεί σε οχήματα, σε μία επιχείρηση και σε ένα σπίτι στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.

Σε βάρος των δύο νεαρών ανδρών σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, καθώς και για αδικήματα που σχετίζονται με παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Πιο συγκεκριμένα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο μικρότερος σε ηλικία αδελφός, από τις 10 Ιανουαρίου του 2017 έως και τις 30 Νοεμβρίου του 2017 είχε διαπράξει 21 κλοπές σε οχήματα, αφαιρώντας εξαρτήματα όπως ντεπόζιτο πετρελαίου, ψυγείο, καθρέπτες, μπαταρία ρόδες, ζάντες, ραδιο-cd  και διάφορα άλλα, συνολικής αξίας μεγαλύτερης των 10.000 ευρώ.

Επίσης, στις 20 του περασμένου Ιουνίου, κατάφερε να εισβάλει στην επιχείρηση ενός 50χρονου Ηρακλειώτη από όπου και άρπαξε κοσμήματα αξίας 20.000 ευρώ . Εξάλλου, ο 27χρονος αδελφός του, στις 4 Δεκεμβρίου 2016 είχε αρπάξει από το σπίτι ενός 46χρονου χρήματα και κοσμήματα αξίας άνω των 1.000 ευρώ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου με την συνδρομή αστυνομικών  της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος στο σπίτι των δύο αδελφών και σε αποθήκη που χρησιμοποιούσε ο μικρότερος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου
2 ξιφολόγχες πολεμικού τυφεκίου
4 εξαρτήματα-αξεσουάρ αυτοκινήτου
7 ελαστικά – ζάντες οχημάτων
3 θήκες μεταφοράς όπλων
πλαστική πινακίδα κυκλοφορίας αυτοκινήτου
1 σετ καθαριστικών πολεμικού τυφεκίου.
αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης
μικροποσότητα κάνναβης
μεταλλικό τρίφτη κάνναβης
Μέρος των κλεμμένων αντικειμένων επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες, ενώ την υπόθεση διερευνά περαιτέρω η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!