tromaktiko: Τάρτα με κόκκινα φρούτα

Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Τάρτα με κόκκινα φρούτα



Είναι κατακόκκινη και πεντανόστιμη. Βάλτε όλη σας την τέχνη να τη φτιάξετε την τάρτα με τα κόκκινα φρούτα. Εμείς σας δίνουμε τις οδηγίες...
Τάρτα με κόκκινα φρούτα

Υλικά
Για 6-8 μερίδες

* 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
* 75 γρ. βούτυρο σε κύβους (ανάλατο)
* 1 κρόκος αβγού
* 50 γρ. ζάχαρη
* ½ κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
Για τη γέμιση
* 500 γρ. κράμπερι ή μύρτιλα ή σμέουρα κατεψυγμένα
* 70 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

1. Σε ένα μπολ τρίβετε το αλεύρι και το βούτυρο μέχρι να σχηματιστούν ψίχουλα. Κατόπιν προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε. Χτυπάτε το αβγό με το εκχύλισμα βανίλιας και το προσθέτετε στο μείγμα.

2. Φτιάχνετε μια ζύμη προσθέτοντας και λίγο νερό αν χρειάζεται. Σχηματίζετε μια μπάλα με τη ζύμη, την τυλίγετε σε διάφανη μεμβράνη και τη βάζετε μία ώρα στο ψυγείο.

3. Στη συνέχεια, προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C και ανοίγετε ένα φύλλο πάχους 3 χιλ. Το στρώνετε σε μια ταρτιέρα (με αποσπώμενη βάση, διαμέτρου 22 εκ.) και κόβετε με ένα μαχαίρι ή ψαλίδι κουζίνας το φύλλο που κρέμεται. Τρυπάτε τη βάση της τάρτας με ένα πιρούνι για να αποφύγετε τη δημιουργία φυσαλίδων κατά το ψήσιμο.

4. Στρώνετε τη βάση της τάρτας με ένα αντικολλητικό χαρτί, τοποθετείτε από πάνω ξερά φασόλια και ψήνετε στο φούρνο για 10΄. Αφαιρείτε τα φασόλια και το χαρτί . Και την αφήνετε να κρυώσει.

5. Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη γέμιση. Βάζετε τα κατεψυγμένα φρούτα σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τη ζάχαρη και τα βράζετε σε σιγανή φωτιά για 10-12΄ μέχρι να πήξουν. Τα αφήνετε να κρυώσουν και αδειάζετε το μείγμα στην τάρτα στρώνοντάς το ομοιόμορφα με μια ξύλινη κουτάλα.

6. Ψήνετε την τάρτα στον φούρνο για 25-30΄

Διατροφική αξία

Θερμίδες: 224,5
Λιπαρά: 7,8 γρ.
Χοληστερίνη: 42 mg



     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!