tromaktiko: Super League - Εκπλήξεις και τριάρες αλλάζουν τα δεδομένα της κορυφής

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

Super League - Εκπλήξεις και τριάρες αλλάζουν τα δεδομένα της κορυφής



Με δυο τριάρες από τους Δικέφαλους του πρωταθλήματος, μια ήττα έκπληξη του Ατρόμητου μέσα στο...
Περιστέρι, που του στέρησε 3 πολύτιμους βαθμούς, αφήνοντάς τον πίσω 4 βαθμούς στη βαθμολογία και έναν Λεβαδειακό που "κέρασε" τριάρα τον τσακισμένο Παναθηναϊκό, αναμένουμε το αυριανό ματς ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Λαμία, που θα ρίξει την αυλαία της αγωνιστικής.

Λιβάγια κερνάει, Αραούχο πίνει
Με το φονικό δίδυμο Λιβάγια - Αραούχο να «καθαρίζει» στην επίθεση, η ΑΕΚ πήρε σπουδαία νίκη με 3-1 επί του ΠΑΣ Γιάννινα και προσέθεσε τρεις πολύτιμους βαθμούς στο σακούλι του πρωταθλητισμού!

Πρωταγωνιστές τα δύο... πυρηνικά όπλα της είχε η ΑΕΚ, στην νίκη της με 3-1 απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, στο ΟΑΚΑ. Ο Μάρκο Λιβάγια και ο Σέρχιο Αραούχο ήταν... όλα τα λεφτά για την Ένωση, με τον Κροάτη να πετυχαίνει ένα «προσωπικό» γκολ για να ανοίξει το σκορ και να φτιάχνει άλλο ένα και τον Αργεντινό να πετυχαίνει δύο τέρματα, με τους Κιτρινόμαυρους να παίρνουν τους τρεις βαθμούς και να επιστρέφουν προσωρινά(;) στην κορυφή μαζί με τον ΠΑΟΚ.

Η ομάδα των Ιωαννίνων αποδείχθηκε... σκληρό καρύδι, επιβεβαιώνοντας ότι διαθέτει μια ομάδα που δύσκολα καταβάλλεται, καθώς κατάφερε με την έναρξη του δεύτερου μέρους να «παγώσει» το ΟΑΚΑ με ένα πανέμορφο γκολ του Γαρουφαλιά, που έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Όμως, η ΑΕΚ κατάφερε να απαντήσει πολύ γρήγορα, καθώς ο Λιβάγια, που είχε ανοίξει το σκορ, έκανε εξαιρετική ασίστ στον Αραούχο, που έδωσε εκ νέου στην -με πολλά νεκρά διαστήματα στην απόδοσή της- ΑΕΚ το προβάδισμα, ενώ ο «Τσίνο» με κεφαλιά ήταν και αυτός που διαμόρφωσε το τελικό σκορ. 

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη για Μάτος – Κάμπος
Στα πρόσωπα των Μάτος – Κάμπος, σαφώς και του Πέλκα, ο ΠΑΟΚ βρήκε τα γκολ που έψαχνε και πήρε το “τρίποντο” απέναντι στην Κέρκυρα, με το ποδόσφαιρο να "κρύβει" ξεχωριστά παιχνίδια για τους δυο πρώτους.

Με... φόρα από την Τούμπα ταξίδεψαν οι Λεονάρντο Μάτος και Τζάλμα Κάμπος, οι οποίοι αφού προηγουμένως είχαν βάλει την σφραγίδα τους στην αναμέτρηση του πρωταθλήματος με τον Λεβαδειακό, με τον Ανγκολέζο εξτρέμ να σημειώνει μάλιστα δύο τέρματα, πήραν επ΄ώμου τον αγώνα στην Κέρκυρα, βρίσκοντας σε ένα ακόμη παιχνίδι το δρόμο προς τα δίχτυα.

Την αρχή έκανε ο Βραζιλιάνος μπακ, ο οποίος με το γκολ που πέτυχε έφτασε τα εφτά συνολικά τέρματα την φετινή σεζόν σε 23 συμμετοχές, πιστοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο την εξαιρετική κατάσταση που βρίσκεται.

Βροχή οι σφαλιάρες και οι δικαιολογίες
Χωρίς τέλος ο κατήφορος για τον Παναθηναϊκό που μετά τα χιόνια, τις βροχές έχασε και σε στεγνό τερέν από τον Λεβαδειακό με 3-2. Το τερμάτισαν όλοι οι πράσινοι σε δικαιολογίες καθώς πλέον με όπλο την διοικητική ανυπαρξία παραδίδονται παντού άνευ όρων.

Το μαρτύριο της σταγόνας δεν έχει τελειωμό για τον Παναθηναϊκό που γνώρισε μία ακόμη ταπεινωτική ήττα, αυτή τη φορά από τον Λεβαδειακό με 3-2, ο οποίος για πρώτη φορά στην ιστορία του πέτυχε τρία τέρματα απέναντι στους «πράσινους».
Τούτη φορά δεν υπήρχε… παγοδρόμιο, ούτε… πισίνα για το τριφύλλι προκειμένου να τα επικαλεστεί για την τραγική αγωνιστική του εικόνα στη μεγαλύτερη διάρκεια ενός ακόμη εκτός έδρας ματς τη φετινή περίοδο, την ίδια στιγμή που η ομάδα της Βοιωτίας έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει για μία τεράστια νίκη από πάσα άποψη. 

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!