tromaktiko: To νέο superfood του 2018 είναι νόστιμο!

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

To νέο superfood του 2018 είναι νόστιμο!



Κάθε χρόνο, ο γαστρονομικός κόσμος μαγεύεται από τις ιδιότητες μιας τροφής που περιέχει πολλές βιταμίνες και...
ιχνοστοιχεία που χαρίζουν ευεξία. Μετά τον κουρκουμά, το chia και το kale, φαίνεται ότι σειρά έχει το γνωστό βούτυρο ghee που δεν είναι απλά superfood αλλά και πολυχρηστικό αφού μπορούμε να το καταναλώσουμε και να το μαγειρέψουμε με πολλούς τρόπους.


Συνυφασμένο με την ινδική κουζίνα, το βούτυρο ghee παρασκευάζεται από το βούτυρο αγελάδος, με τη διαφορά ότι βράζεται για να αφαιρεθεί το νερό, η πρωτείνη και τα σάκχαρα του γάλακτος. Στην Ινδία το χρησιμοποιούν ως... φάρμακο και δεν λείπει από κανένα πιάτο αφού προωθεί την καλή υγεία του οργανισμού. Εκτός από την πέψη, βοηθά στην καλή λειτουργία των εσωτερικών οργάνων, του ανοσοποιητικού συστήματος, της μνήμης, του εγκεφάλου, ενώ αποτοξινώνει τον οργανισμό και εφαρμόζεται και σε μώλωπες ή εγκαύματα.

Πρόκειται για μια τροφή με καλά λιπαρά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως υποκατάστατο στο βούτυρο ή το λάδι αφού έχει πιο χαμηλή περιεκτικότητα σε χοληστερόλη, αλλά μπορείτε να το καταναλώσετε και σκέτο με ψωμί αφού έχει μια ιδιαίτερη γεύση που  μοιάζει με του φουντουκιού.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!