tromaktiko: 10 περίεργα πράγματα που μας αδυνατίζουν...

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

10 περίεργα πράγματα που μας αδυνατίζουν...



Κι όμως αυτά τα δέκα τρικ θα κάνουν τη διαφορά στη σιλουέτα σου...
Φάε με το αριστερό σου χέρι..

..αν είσαι δεξιόχειρας, και με το δεξί σου χέρι αν είσαι αριστερόχειρας. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, υιοθετώντας αυτή τη συνήθεια καταναλώνεις τελικά πολύ λιγότερες θερμίδες από ότι αν έτρωγες με το κυρίαρχο χέρι σου. Το ίδιο θα συμβεί αν φας με chopsticks ή σε ένα διαφορετικό μέρος του σπιτιού.

Κρύο

Κρατώντας τη θερμοκρασία του σπιτιού σου γύρω στους 18-24 βαθμούς καις περισσότερες θερμίδες, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Trends in Endocrinology & Metabolism. Η δροσερή ατμόσφαιρα υποχρεώνει το σώμα να δουλεύει πιο σκληρά για να διατηρήσει τη φυσιολογική του θερμοκρασία. Το ίδιο συμβαίνει και όταν πίνεις κρύο νερό πριν τη γυμναστική – με αυτόν τον τρόπο η άσκηση γίνεται έως και 25% πιο αποτελεσματική.

Μύρισε ένα μήλο ή μία μπανάνα

Ναι, η μυρωδιά συγκεκριμένων τροφών μπορεί να μειώσει την πείνα, σύμφωνα με το ερευνητικό κέντρο Smell & Taste Treatment. Ανάμεσα σε αυτές τις τροφές βρίσκονται οι μπανάνες και τα μήλα. «Η μυρωδιά είναι το 90% της γεύσης», λέει o διευθυντής του κέντρου, Alan Hirsch. «Για την ακρίβεια, μπορεί να σε κάνει να νιώσεις λες και έχεις ήδη φάει». Για αυτό κιόλας όταν μαγειρεύουμε όλη μέρα, στο τέλος δεν πεινάμε και τόσο.

Δαμάσκηνα

Έρευνα του Πανεπιστήμιου του Λίβερπουλ έδειξε πως τρώγοντας γύρω στα 100 γρ. δαμάσκηνα κάθε μέρα, για περίπου 12 εβδομάδες μπορούμε να χάσουμε έως και 2 κιλά και σχεδόν 3 εκατοστά από τη μέση.

Αντιμετώπισε το στρες

Σε αντίθεση με αυτό που πολλοί πιστεύουν, το στρες μας παχαίνει – δεν μας αδυνατίζει. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να το αντιμετωπίσεις, είναι η γυμναστική – ιδανικά η yoga.


Φάε σνακ το απόγευμα αντί για το πρωί

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of the American Dietetic Association, είναι πολύ πιο καλό για τη σιλουέτα μας να τρώμε ένα μικρό σνακ το απόγευμα, μετά το μεσημεριανό από ότι το να το φάμε λίγες ώρες μετά το πρωινό.

Ξέχνα τα προϊόντα με χαμηλά λιπαρά

Έρευνα του Cornell έδειξε πως τρώμε έως και 50% περισσότερο, όταν προτιμάμε τα low fat προϊόντα. Αυτό γιατί, ότι όταν κάτι είναι υγιεινό, συνηθίζουμε να το τρώμε με πολύ λιγότερες τύψεις και σχεδόν χωρίς καθόλου εγκράτεια – τρώμε δηλαδή περισσότερο.

Φάε με έναν άνδρα (κατά προτίμηση νέο και όμορφο)

Θα καταναλώσεις έως και 100 θερμίδες λιγότερες, σύμφωνα με το περιοδικό Appetite. «Όταν οι γυναίκες βγαίνουν με τους άνδρες για φαγητό, συνηθίζουν να τρώνε λιγότερο», λέει η ερευνήτρια Coral Arvon. «Όταν βγαίνουν με γυναίκες, νιώθουν πιο άνετα και τρώνε περισσότερο».

Γυμνάσου το πρωί

Οι γυναίκες που γυμνάζονται το πρωί, πεινούν λιγότερο και κινούνται περισσότερο την υπόλοιπη ημέρα, σύμφωνα με τους ερευνητές του Brigham Young University. Βέβαια, η μειωμένη αίσθηση της πείνας διαρκεί μέχρις ότου το σώμα αποκτήσει τη φυσιολογική του θερμοκρασία μετά την άσκηση.

Πρωτεΐνη

Ο πιο ισχυρός τρόπος να νιώσεις χορτάτη χωρίς να φας πολύ, είναι να βάλεις περισσότερη πρωτεΐνη στη διατροφή σου. Είναι γνωστό εξάλλου ότι η πρωτεΐνη χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να αφομοιωθεί σε σχέση με τους υδατάνθρακες. Αυτό σημαίνει πως μας κάνει να νιώθουμε χορτάτες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αποτρέποντάς μας από τα τσιμπολογήματα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!