tromaktiko: Ποιες είναι οι 20 προφητείες που έχουν βγει αληθινές

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Ποιες είναι οι 20 προφητείες που έχουν βγει αληθινές



Δείτε 20 προφητείες που έχουν βγει αληθινές...
Από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, τη  δολοφονια του ΑβρααμΛινκολν, το θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου έως και τη χολέρα στην Κούβα.

Στο βιβλίο της «Μηνύματα, σημάδια, επισκέψεις και προαισθήματα από τους αγαπημένους μας που χάθηκαν την 11η Σεπτεμβρίου», μια χήρα θύματος των επιθέσεων αναφέρει ότι πολλά θύματα είχαν κακό προαίσθημα την ημέρα εκείνη. Ο άντρας της είχε ίλιγγο εκείνο το πρωί καθώς έφυγε για τη δουλειά. Και πολύ πριν τις επιθέσεις, μιλούσε συχνά  για την πιθανότητα επίθεσης στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου και πρότεινε τρόπους διαφυγής κι εκκένωσης στην περίπτωση αυτή.

Ο Τιτανικός

Το 1898, ο συγγραφέας MorganRobertson εξέδωσε μια νουβέλα με τίτλο «Το ναυάγιο του Τιτάνα» στην οποία μας αφηγείται τη βύθιση ενός κρουαζιερόπλοιου. Περιέγραψε την έλλειψη σωστικών λέμβων και την αδυναμία να σωθούν ένας μεγάλος αριθμός από τους επιβάτες. Η περιγραφή μοιάζει πολύ με τα γεγονότα που συνέβησαν κατά τη βύθιση του Τιτανικού στις 15 Απριλίου του 1912, 14 χρόνια μετά την έκδοση της νουβέλας. Όταν κυκλοφόρησε το βιβλίο ο Τιτανικός δεν υπήρχε καν.

Ο σεισμός στην πόλη Λ’Άκιλα

Στις αρχές του 2009, ο ερευνητής GiampaoloGiuliani ανακοίνωσε ότι ένας σεισμός θα πλήξει την ιταλική πόλη Λ” Ακίλα στις 29 Μαρτίου του έτους εκείνου. Παρόλο που τίποτα δεν συνέβη την ημέρα εκείνη, μια εβδομάδα αργότερα η πόλη καταστράφηκε από ένα σεισμό μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ προκαλώντας τον θάνατο σε 308 κατοίκους. Παρόλα αυτά η επιστημονική κοινότητα ισχυρίζεται ότι δεν είναι δυνατόν να προβλεφθούν οι σεισμοί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Ο GiampaoloGiuliani επιμένει ότι οι εκπομπές αερίων ραδονίου 222 δείχνουν ότι θα έχουμε σεισμό τις επόμενες ημ.ερες. Ακόμη και σήμερα είναι ο μόνος που το πιστεύει αυτό.

Το προαίσθημα της SharonTate

Η ηθοποιός SharonTate είχε παραισθήσεις λίγους μήνες πριν δολοφονηθεί από τον CharlesManson. Η τότε σύζυγος του σκηνοθέτη RomanPolanski είχε πει ότι είχε δει το σώμα της δολοφονημένο στο σπίτι της. Το 1969 ο Manson τη σκότωσε στο ΛοςΆντζελες, στο σπίτι της ενώ ήταν στον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης της.

Η δολοφονία του Αβραάμ Λίνκολν

Ο Λίνκολν είχε πολλά προαισθήματα για το θάνατό του. Μερικές ημέρες πριν τη δολοφονία του ο 16ος πρόεδρος των ΗΠΑ είπε στον σωματοφύλακά του για ένα όνειρο που είχε δει. Του είπε ότι είχε δει τον εαυτό του να περπατά προς τον Λευκό Οίκο και να συναντά ένα πλήθος από ανθρώπους που έκλαιγαν και έναν άνδρα νεκρό στο έδαφος που γύρω του βρίσκονταν στρατιώτες. Όταν ο Λίνκολν ρώτησε στο όνειρό του τον στρατιώτη ποιος ήταν αυτός ο άνθρωπος, ο στρατιώτης του απάντησε ότι ήταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ που μόλις είχε δολοφονηθεί.

Η καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού

Η ταινία “Knowing” που βγήκε στις αίθουσες το 2009 με τον NicolasCage ξεκινά με μια προφητεία που οι σεναριογράφοι δεν θα μπορούσαν να είχαν προβλέψει. Στην ταινία βλέπουμε τον NicolasCage να πίνει μπίρα βλέποντας τις ειδήσεις στην τηλεόραση. Στις ειδήσεις περιγράφεται μια έκρηξη σε μια πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού. Ένα χρόνο αργότερα, στις 20 Απριλίου του 2010, παρόμοια πρωτοσέλιδα ανακοίνωναν ότι έκρηξη που σημειώθηκε σε πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού προκάλεσε μια από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές καταστροφές που έγιναν ποτέ.

Επίθεση από τίγρη

Οι σεναριογράφοι της σειράς The Simpsons κατάφεραν να κάνουν μεγάλα νούμερα τηλεθέασης αλλά και να προβλέψουν ένα περιστατικό πριν αυτό συμβεί. Το 1993, σε ένα επεισόδιο παρουσιάζεται μια επίθεση από τίγρη εναντίον των θηριοδαμαστών Gunther και Ernst, οι οποίοι είναι στην πραγματικότητα οι καρικατούρες των μάγων Siegfried και Roy. Οι δυο μάγοι ήταν αρκετά δημοφιλείς στο Λας Βέγκας χάρη σε ένα νούμερο όπου εξαφάνιζαν τίγρεις μπροστά στα μάτια του κοινού. Το 2003, ο Roy, δέχθηκε επίθεση από μια τίγρη και η καριέρα του διάσημου ντουέτου πήρε τέλος.

Το φάντασμα ανακοίνωσε το θάνατο μιας ηθοποιού

Στην ταινία τρόμου “Poltergeist’, υπήρχε ένα στοιχείο το οποίο εντυπωσίασε τους θεατές έξι χρόνια αργότερα. Ο Robbie, ένα αγοράκι από την οικογένεια Freeling είχε μία αφίσα πάνω από το κρεβάτι του με το Super Bowl του 1988, πράγμα παράξενο καθώς η ταινία υποτίθεται ότι διαδρατίζεται το 1982. Αυτό όμως που προξενεί ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση είναι την ημέρα του Super Bowl το 1988, η ηθοποιός HeatherO’Rourke, η οποία υποδύθηκε στην ταινία μία από τις αδελφές της Robbie, αισθάνθηκε μια ξαφνική αδιαθεσία και πέθανε.

Η επίθεση στο Μαραθώνιο της Βοστώνης

Σε ένα επεισόδιο της σειράς κινουμένων σχεδίων FamilyGuy, ο PeterGriffin μιλά για τις επιδόσεις του στον μαραθώνιο της Βοστώνης. Αναφέρει ότι μπήκε στο αυτοκίνητό του κι επειδή ήταν κάποιος στο δρόμο… τον πάτησε. Το επεισόδιο βγήκε στον αέρα στις 17 Μαρτίου του 2013, ένα μήνα πριν την επίθεση στον μαραθώνιο στις 15 Απριλίου.

Η πρώτη πυρηνική επίθεση

Το 1913, ο συγγραφέας H.G. Wells έγραψε το “The World Set Free’, ένα μυθιστόρημα το οποίο προέβλεπε τη χρήση της ατομικής βόμβας. Την εποχή εκείνη οι επιστήμονες γνώριζαν ήδη ότι μπορούσε να παραχθεί μεγάλη ποσότητα ενέργειας αλλά δεν γνώριζαν τον τρόπο. Ο Wells προέβλεψε την αντίδραση που θα οδηγούσε στην παραγωγή ατομικής ενέργειας. Οι επιθέσεις στο Ναγκασάκι και στη Χιροσίμα, 32 χρόνια μετά επιβεβαίωσαν την ιδέα του.

Τα δύο φεγγάρια του Άρη

Το 1735, ο συγγραφέας JonathanSwift έγραψε τα “Ταξίδια του Γκιούλιβερ’. Παρόλο που δεν υπήρχαν σχετικές αναφορές ή αποδείξεις την εποχή εκείνη, εκείνος αναφέρει ότι ο Άρης έχει δύο φεγγάρια. Χρειάστηκαν να περάσουν 142 χρόνια για να παρατηρήσει ο Αμερικανός αστρονόμος AsaphHall την ύπαρξη δύο φυσικών δορυφόρων γύρω από τον κόκκινο πλανήτη.

Tο διαστημόπλοιο

To 1865, στο βιβλίο του “Από τη Γη στη Σελήνη’, ο Γάλλος συγγραφέας Ιούλιος Βερν φαντάστηκε ότι ένας πύραυλος θα έφευγε από τη Φλόριντα για να μεταφέρει ένα μηχάνημα που θα προσγειωνόταν στη Σελήνη. Το μηχάνημα θα επέστρεφε τελικώς στη Γη. Μετά από 104 χρόνια, η αποστολή Απόλλων 11 έδωσε τη δυνατότητα να πατήσει ο πρώτος άνθρωπος στη Σελήνη και να επιστρέψει σώος και αβλαβής όπως και οι ήρωες του Ιουλίου Βερν.

Ένα ηλεκτρικό υποβρύχιο

Το 1870, ο Ιούλιος Βερν φαντάστηκε ένα υποβρύχιο το οποίο θα κινείτο με ηλεκτρική ενέργεια. Στο βιβλίο του “Είκοσι χιλιάδες λεύγες κάτω από τη θάλασσα” ο κάπτενΝέμο βρίσκεται στο Ναυτίλο ο οποίος κινείται με ηλεκτροκίνητο κινητήρα. Χρειάστηκαν 90 χρόνια για να γίνει πραγματικότητα το όραμα του Βερν και το Αμερικανικό υποβρύχιο “Ναυτίλος” ήταν το πρώτο που κινήθηκε με ηλεκτρική ενέργεια και συγκεκριμένα με πυρηνική.

Ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος

Ο Πολωνός οικονομολόγος JanGotlibBloch δεν ήταν απλώς πρωτοπόρος όσον αφορά στους σιδηρόδρομους στη χώρα του, αλλά είχε μελετήσει προσεκτικά και τις συνέπειες που θα είχε για την Ευρώπη ένας πόλεμος. “Έγραψε έξι βιβλία τα οποία εξέδωσε το 1898, στα οποία περιγράφεται η μεταμόρφωση ενός σύγχρονου μηχανισμού πολέμου καθώς και όλες οι συνέπειες αυτού. Δεκαέξι χρόνια μετά κηρύχθηκε ο Α” Παγκόσμιος Πόλεμος και επιβεβαίωσε όλες τις προβλέψεις και τις λεπτομερείς περιγραφές του Bloch.

Ο κλιματισμός

Τον Δεκέμβριο του 1900, ένας Αμερικανός μηχανικός, ο JohnElfrethWatkins, Jr. δημοσίευσε ένα άρθρο σε ένα γυναικείο περιοδικό της εφημερίδας SaturdayEvening Post. Στο άρθρο του αυτό,που είχε τίτλο «Τι μπορεί να συμβεί τα επόμενα εκατό χρόνια», ο Watkins αναφέρεται στην ιδέα ότι τα δισέγγονα του στα τέλη του 20ου αιώνα θα μπορούν να δροσίζονται χάρη στα κλιματιστικά. Σύμφωνα με το συγγραφέα ο κλιματισμός θα ήταν διαθέσιμος στα σπίτια όπως το ζεστό και το κρύο νερό το 1900: μέσω σωλήνων γεμάτους με κρύο νερό.

Η παγκοσμιοποίηση του εμπορίου

Ο Watkins προέβλεψε επίσης ότι κατά τον 20ο αιώνα θα αυξηθούν δραματικά και οι εμπορικές συναλλαγές. Περιέγραψε οχήματα-ψυγεία τα οποία θα μετέφεραν φρούτα από το νότιο ημισφαίριο στο βόρειο, γεγονός που θα επιτρέπει, λέει, στους καταναλωτές να τρώνε φρούτα όλο το χρόνο.

Ο θάνατος του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Όσο ο Μέγας Αλέξανδρος βρισκόταν στην Ινδία τον ακολουθούσε ένας Ινδός βραχμάνος γυμνοσοφιστής, ο Καλάνος. Κάποια στιγμή ο Καλάνος αρρώστησε και επειδή υπέφερε θέλησε να πεθάνει στην πυρά. Ο Αλέξανδρος απουσίαζε μεν από την πυρά του Καλανού, την τελευταία φορά που ήταν μαζί όμως και πριν αποχωριστούν ο Καλανός φέρεται να του είπε «θα συναντηθούμε στη Βαβυλώνα», κάτι που εκείνη τη στιγμή θεωρήθηκε ως ασήμαντη ασυναρτησία, μια και την χρονική περίοδο εκείνη ο Αλέξανδρος δεν σκόπευε να πάει στη Βαβυλώνα και ο Καλανός θα καιγόταν στην πυρά σύντομα. Παρόλα αυτά ο Αλέξανδρος πέθανε τελικώς στη Βαβυλώνα δύο χρόνια αργότερα σε ηλικία 32 ετών.

Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος

Το 1917, με το τέλος του Α” Παγκοσμίου Πολέμου, τρεις αδελφές από την πόλη Φατιμά της Πορτογαλίας ισχυρίστηκαν ότι είδαν την Παναγία η οποία τους είπε ότι πριν τον Β” Παγκόσμιο Πόλεμο θα εμφανιστεί στον ουρανό ένα τεράστιο σημάδι. Στις 25 Ιανουαρίου του 1938, ένα περίεργο φως εμφανίστηκε στον ουρανό της Ευρώπης. Η φωτεινότητά του ήταν τόσο μεγάλη που ήταν ορατό από την Αφρική και την Αμερική. Έξι εβδομάδες αργότερα, συνέβη η προσάρτηση της Αυστρίας και ο Β” Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν αναπόφευκτος.

H χολέρα στην Κούβα

Το 2012, μια επιδημία χολέρας χτύπησε την Κούβα για πρώτη φορά μέσα σε πενήντα χρόνια. Οι αρχές δεν το περίμεναν. Παρόλα αυτά, ο EricHorvitz, Διευθύνων Σύμβουλος στην Microsoft Research, και η KiraRadinsky, ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Ισραήλ ισχυρίζονται ότι είχαν προβλέψει την επιδημία αυτή. Είχαν συγκεντρώσει διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένων άρθρων από τους The NewYorkTimes, και τα είχαν όλα ενσωματώσει σε ένα ενιαίο μαθηματικό μοντέλο.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!