tromaktiko: Μπορούν τα κατοικίδια να βοηθήσουν την ψυχική μας υγεία; Ναι, μπορούν!

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Μπορούν τα κατοικίδια να βοηθήσουν την ψυχική μας υγεία; Ναι, μπορούν!



Εάν μετά από όλα αυτά τα άρθρα για κατοικίδια δεν έχεις πειστεί ακόμα να υιοθετήσεις ένα...
κατοικίδιο, μόλις βρήκαμε έναν επιπλέον λόγο που σίγουρα θα σε πείσει ότι χρειάζεσαι έναν τετράποδο φίλο.

Μπορούν τα κατοικίδια να βοηθήσουν την ψυχική μας υγεία; Ναι, μπορούν! Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό BMC Psychiatry.

Σύμφωνα με αυτή την έρευνα τα κατοικίδια ζώα βοηθούσαν τους ανθρώπους να διαχειρίζονται καλύτερα τα συναισθήματά τους και να αντιμετωπίζουν καλύτερα τις δύσκολες καταστάσεις στη ζωή τους, αυτές στις οποίες δεν είχαν και την καλύτερη ψυχική υγεία.

«Οι άνθρωποι με τους οποίους μιλήσαμε κατά τη διάρκεια αυτής της μελέτης αισθάνονταν ότι το κατοικίδιο ζώο τους έπαιζε ένα θετικό ρόλο στη ζωή τους, όπως το να τους βοηθά να διαχειρίζονται καλύτερα την ψυχική τους υγεία, Τα κατοικίδια τους πρόσφεραν την αποδοχή που χρειάζονταν χωρίς κρίση», δήλωσε η Dr Helen Brooks, σε δελτίο τύπου του Bio Med Central.

Ενώ όσοι έχουν κατοικίδια αναγνωρίζουν ήδη την αξία που προσθέτουν εκείνα στη ζωή τους, οι ερευνητές μας χαρίζουν μερικούς λόγους ακόμη.

Η μελέτη της BMC Psychiatry, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα κατοικίδια ζώα μπορούν να θεωρούνται πηγή υποστήριξης στη διαχείριση μακροχρόνιων προβλημάτων ψυχικής υγείας. Διότι, ανεξάρτητα από το τι περνάς, όταν έχεις ένα κατοικίδιο δεν είσαι ποτέ μόνος.

Οι συμμετέχοντες στην μελέτη που είχαν όλοι διαγνωσθεί με ψυχικές διαταραχές κλήθηκαν να μιλήσουν για τη σημασία των κατοικίδιων ζώων στη ζωή τους. Περισσότεροι από το 60 τοις εκατό των ανθρώπων ανέφερε ότι τα κατοικίδια ζώα τους αποσπούν την προσοχή από τη θλίψη και τις δυσάρεστες σκέψεις, συμπεριλαμβανομένης και της αυτοκτονίας.

Τα κατοικίδια ζώα είναι πάντα εκεί, να σου δώσουν μια αγκαλιά, λίγη χαρά και δεν παραπονιούνται σχεδόν ποτέ. Τι άλλο μπορεί να ζητήσει ένας άνθρωπος;
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!