tromaktiko: Μέρη τα οποία ίσως δε γνωρίζατε ότι παρακολουθούνται από κάμερες

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Μέρη τα οποία ίσως δε γνωρίζατε ότι παρακολουθούνται από κάμερες



Οι κάμερες ασφαλείας αρχικά δημιουργήθηκαν γι’ αυτό ακριβώς που λέει το όνομά τους-για να εξασφαλίζουν ασφάλεια. Ωστόσο η χρήση τους...
έχει επεκταθεί τόσο πολύ, ώστε συχνά χρησιμοποιούνται με δόλιους τρόπους, παραβιάζοντας είτε την ιδιωτικότητά μας, χωρίς να το γνωρίζουμε, είτε και την ασφάλειά μας. Καλό είναι λοιπόν να γνωρίζετε τα πιθανά σημεία που μπορεί να συναντήσετε κρυφές κάμερες.

Μηχανήματα Αυτόματης Ανάληψης

Μας είναι γνωστό ότι οι τράπεζες χρησιμοποιούν κάμερες για την ασφάλεια και την προστασία των συναλλαγών μας. Ωστόσο, δεν εξυπηρετούν όλες οι κάμερες τους λόγους ασφαλείας των τραπεζών. Όπως συνέβη στο Λονδίνο, ενδέχεται ορισμένες από τις κάμερες να τοποθετούνται από εγκληματίες προκειμένου να καταγράψουν τον κωδικό ασφαλείας σας. Αυτό σημαίνει ότι συνίσταται να έχετε το νου σας σε περίπτωση που διαπιστώσετε ότι κάποια από τις κάμερες είναι «πειραγμένη» ώστε να επιλέξετε ένα άλλο ΑΤΜ για να πραγματοποιήσετε τη συναλλαγή σας. Καλό είναι να είστε υποψιασμένοι σχετικά με αυτή τη νέα  μέθοδο παραβίασης της ασφαλείας σας.

Ανελκυστήρες

Γενικά, το ασανσέρ είναι ο τέλειος ιδιωτικός χώρος για να διορθώσουμε ψεγάδια στην εμφάνιση ή το ντύσιμό μας. Ας έχουμε όμως υπόψη μας ότι ίσως υπάρχει κάμερα. Αν στρέψετε το βλέμμα σας επάνω ίσως διαπιστώσετε ότι παρακολουθείστε (βεβαιωθείτε ότι η κάμερα δε σας συλλαμβάνει να παραβιάζετε κάποιον από τους κανόνες του savoir vivre του ασανσέρ: http://goodmannersandetiquette.com/elevator-etiquette/). Ο λόγος ύπαρξης των καμερών ασφαλείας στο ασανσέρ είναι ο ευκολότερος εντοπισμός κάποιου πιθανού εισβολέα. Οι κάμερες ασφαλείας των ασανσέρ είναι πάντοτε εγκατεστημένες ψηλά και καταγράφουν μόνο εικόνα, όχι ήχο, για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων και την προστασία των ιδιωτικών συνομιλιών.

Σχολικά Λεωφορεία

Είναι αναγκαίο και καθησυχαστικό να γνωρίζουμε ότι τα σχολεία λαμβάνουν και τηρούν κανονισμούς ασφαλείας, όπως είναι το κλείσιμο των θυρών του σχολείου καθώς και η αναγνώριση του κάθε πιθανού επισκέπτη. Στην πραγματικότητα μάλιστα, σε αρκετά από τα σχολικά ιδρύματα λειτουργούν κάμερες ασφαλείας. Πολλά σχολεία εγκαθιστούν κάμερες σε χώρους και εκτός της εισόδου και των διαδρόμων, όπως είναι τα σχολικά λεωφορεία, οι διδακτικές αίθουσες, καθώς και κάθε άλλους χώρους του σχολείου, εκτός από τις τουαλέτες.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!