tromaktiko: Νικαίας: ''Το Πάθος του Κυρίου ας γίνει ο οδοδείκτης μας την Μεγάλη Τεσσαρακοστή''

Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

Νικαίας: ''Το Πάθος του Κυρίου ας γίνει ο οδοδείκτης μας την Μεγάλη Τεσσαρακοστή''



Επιμέλεια: Αθανάσιος Θανόπουλος
Μνημόσυνο Γέροντος Νεκταρίου Βιτάλη στον Άγιο Νικόλαο Περάματος...

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα, Κυριακή της Τυρινής, 18 Φεβρουαρίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, Πολιούχου Περάματος.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Γρηγόριο Πάτρα και τους συνεφημερίους του.

Τον Θείο Λόγο ξήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος ανέλυσε την σημερινή Ευαγγελική περικοπή, εστιάζοντας σε τρεις εντολές του Κυρίου, τις οποίες καλούμαστε να εφαρμόσουμε εισερχόμενοι στην περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

''Πρώτη εντολή είναι η συγχώρεση των άλλων, προϋπόθεση τη λς δικής μας συγχώρεσης είναι η συγχώρεση των παραπτωμάτων των αδελφών μας. ''Ακολουθεί η νηστεία η οποία δόθηκε για να θεραπεύσει και να ελευθερώσει τον άνθρωπο και όχι για να τον εγκλωβίσει'', ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

''Ως τρίτη εντολή προστίθεται η νοσηρή τάση της απόκτησης υλικών αγαθών: «Μη θησαυρίζεται υμίν θησαυρούς επί της γης, όπου σης και βρώσις αφανίζει, και όπου κλέπται ου διορύσσουσιν ουδέ κλέπτουσι», ορίζει ο Κύριος, προτρέποντας «θησαυρίζετε δε υμίν θησαυρούς εν ουρανώ, όπου ούτε σης ούτε βρώσις αφανίζει, και όπου κλέπται ου διορύσσουσιν ουδέ κλέπτουσιν·». Τα υλικά αγαθά δεν σώζουν, συντηρούν απλώς και στηρίζουν σωματικά για περιορισμένο χρόνο'' πρόσθεσε ο Σεβασμιώτατος.

Κλείνοντας ο κ. Αλέξιος υπογράμμισε: ''Το Πάθος του Κυρίου, ας γίνει ο οδοδείκτης μας σε τούτη την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Να εγκολπωθούμε όσα υπέφερε ο Χριστός για τη σωτηρίας μας''.

Στην συνέχεια σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε το Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Γέροντος Νεκταρίου Βιτάλη.

Μετά το πέρας του Μνημοσύνου ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και το έργο του μακαριστού Γέροντος Νεκταρίου Βιτάλη, τον οποίο γνώριζε από νεαρή ηλικία και του οποίου η παρουσία και η αγάπη ευεργέτησε πολλαπλώς την ενορία του Αγίου Νικολάου.

Επίσης ο κ. Αλέξιος συνεχάρη τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Γρηγόριο Πάτρα για το έργο που επιτελεί στην ενορία με τους συνεφημερίους του, ενώ εξέφρασε την χαρά και ικανοποίησή του για την παρουσία των μικρών παιδιών στο Ιερό, συγχαίροντας παράλληλα τους γονείς τους για την στάση τους αυτή.

''Τα παιδιά στην Εκκλησία, αυτός είναι ο ασφαλής δρόμος παιδιά μου. Και τα υπόλοιπα καλά είναι, να μάθουν γράμματα και ξένες γλώσσες αλλά προπάντων σταθερό θεμέλιο είναι η πίστη στον Χριστό'' τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αλέξιος.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!