tromaktiko: Αν δεν έχεις επισκεφθεί αυτά τα 25 μέρη… ήρθε η ώρα! Οι εμπειρίες που πρέπει να ζήσεις!

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Αν δεν έχεις επισκεφθεί αυτά τα 25 μέρη… ήρθε η ώρα! Οι εμπειρίες που πρέπει να ζήσεις!



Πήραμε μολύβι και χαρτί και γράψαμε 25 προορισμούς στον κόσμο που αξίζει να επισκεφτείς πριν…
πεθάνεις!

Βασικά είναι άπειροι, αλλά ας κάνουμε την αρχή με αυτούς…

Σίγουρα θα έχεις κι εσύ τη δική σου λίστα με τα ταξίδια που θέλεις να κάνεις στον κόσμο, διαβάζοντας όμως για τα παρακάτω μέρη μπορεί να σου δημιουργηθούν νέες επιθυμίες!

The Great Barrier Reef, Αυστραλία

Ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος είναι ο μεγαλύτερος κοραλλιογενής ύφαλος στον κόσμο και εκτείνεται σε μήκος 2300 χιλιόμετρα. Είναι τόσο μεγάλος που φαίνεται από το διάστημα και βρίσκεται ανάμεσα στα 7 Θαύματα του Φυσικού Κόσμου. Είναι το μέρος για να κάνεις την κατάδυση της ζωής σου, μιας και προσφέρει ένα ξεχωριστό θέαμα της ζωής κάτω από τη θάλασσα.

Πυραμίδες της Γκίζας, Αίγυπτος

Οι Πυραμίδες της Γκίζας αποτελούν το μονάδικο από τα 7 Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου, το οποίο σώζεται μέχρι σήμερα και έχει παραμείνει σχεδόν άθικτο στο χρόνο. Είναι οι πιο διάσημες πυραμίδες του κόσμου, επομένως αξίζουν σίγουρα μια επίσκεψη. Στις Πυραμίδες αυτές περιλαμβάνονται η Πυραμίδα του Χέοπα, η οποία είναι η μεγαλύτερη και η πιο διάσημη και στη συνέχεια η Πυραμίδα του Χεφρήνου και η Πυραμίδα του Μυκερίνου. Η κατασκευή χρονολογείται στο 2560 π.Χ. ενώ η Πυραμίδα του Χέοπα ήταν η ψηλότερη ανθρώπινη κατασκευή για πάνω από 3800 χρόνια.

Stonehenge, Αγγλία

Μεγάλο μυστήριο περιβάλλει το Stonehenge στο Amesbury της Αγγλίας και σε αντίθεση με εκείνους που πιστεύουν ότι είναι απλά μια στοίβα από βράχους που ζυγίζουν 25 τόνους, στην πραγματικότητα είναι ένα όμορφο αξιοθέατο. Νοίκιασε έναν ξεναγό για να επισκεφθείς το μέρος και μείνε εκεί μέχρι το ηλιοβασίλεμα ώστε να απολαύσεις τη μαγευτική λάμψη του ήλιου που δύει ανάμεσα στους πέτρινους στύλους του Stonehenge.

Salar De Uyuni, Βολιβία

To Salar De Uyuni είναι η μεγαλύτερη ξηρή λίμνη στον κόσμο με έκταση 10.582 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Διαμορφώθηκε ύστερα από μετασχηματισμούς πολλών αρχαίων λιμνών και καλύπτεται από μέτρα κρούστας αλατιού. Η εξαιρετική ομαλότητα της επιφάνειας αυτής της λίμνης γίνεται τόσο αντακλαστική κατά την περίοδο των βροχών με αποτέλεσμα να χρησιμοποιείται για τη βαθμονόμηση δορυφόρων. Αντικειμενικά, είναι ο μεγαλύτερος καθρέφτης που υπάρχει στον κόσμο αλλά και ένα αξιοθέατο που σου κόβει την ανάσα.

Grand Canyon, Αριζόνα – ΗΠΑ

Σμιλεμένο πάνω από χιλιάδες χρόνια από τον ποταμό Κολοράντο, το Grand Canyon είναι ένα αξιοθέατο που αν δεν το δεις από κοντά δεν μπορείς ούτε καν να το φανταστείς. Τα ογκώδη πέτρινα τείχη του εκτείνονται πάνω από 320 χιλιόμετρα.

Antelope Canyon, Αριζόνα – ΗΠΑ

To Φαράγγι της Αντιλόπης στην Αριζόνα αποτελείται από μια γραφική σειρά από ρωγμές, οι οποίες μοιάζουν σαν φωτογραφικό τέχνασμα, όμως υπάρχουν στην πραγματικότητα. O τρόπος με τον οποίο το νερό σκάλισε τις ρωγμές αυτές εκατομμύρια χρόνια πριν, σε συνδυασμό με το φως που πέφτει στα τείχη του, δημιουργούν διάφορους χρωματισμούς στα πετρώματα, προκαλώντας ένα εκθαμβωτικό θέαμα.

Nησί του Πάσχα, Χιλή

Όπως με το Stonehenge, κανένας δεν γνωρίζει την αληθινή ιστορία που κρύβεται πίσω από τα γιγάντια λίθινα αγάλματα μοάι στο Νησί του Πάσχα. Ακόμα κι έτσι, όμως, δίνουν στους επισκέπτες την ευκαιρία για μια μεγάλη περιπέτεια. Επιπλέον, οι ταξιδιώτες μπορούν να απολαύσουν κι άλλες περιπετειώδες επιλογές στο Νησί του Πάσχα, όπως πεζοπορία και καταδύσεις.

Reed Flute Caves, Κίνα

H σπηλιά Reed Flute στην Κίνα φωτίζεται στα χρώματα του ουράνιου τόξου από τους πολύχρωμους σταλακτίτες και σταλαγμίτες της, κάνοντας την εξερεύνηση των 240 μέτρων μια αξέχαστη εμπειρία. Πήρε το όνομά της από τον τύπο των καλαμιών που ευδοκιμούν στην ευρύτερη περιοχή, από τα οποία οι ντόπιοι κατασκευάζουν μελωδικά φλάουτα. Αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Κίνας για πάνω από 1.200 χρόνια.

Σινικό Τείχος, Κίνα

Το Σινικό Τείχος αποτελεί το μεγαλύτερο σε διαστάσεις ανθρώπινο οικοδόμημα, το οποίο εκτείνεται πάνω από 8.000 χιλιόμετρα, αλλά μόνο τα  2400 από αυτά είναι συνεχόμενα. Στην όψη του και στην ιδέα ότι φτιάχτηκε από ανθρώπινα χέρια θα προσπαθήσεις να κρατήσεις το στόμα σου κλειστό, ενώ η θέα ανεβαίνοντας σε αυτό προκαλεί δέος μιας και είναι χτισμένο στις κορυφογραμμές των βουνών.

Λίμνες Plitvice, Κροατία

Η περιοχή αυτή της Κροατίας είναι ανάμεσα στις πιο όμορφες του κόσμου. Σήμερα περίπου υπάρχουν 20 λίμνες, οι περισσότερες από τις οποίες συνδέονται μεταξύ τους. Η περιοχή είναι πραγματικά παραμυθένια με κρυστάλλινα καθαρά νερά, καταπράσινα τοπία και εντυπωσιακούς καταρράκτες.

Zhangye Danxia Landform, Κίνα

Αυτή η απίστευτη σειρά από σχηματισμούς πετρωμάτων είναι από τις πιο καταπληκτικές σε όλο τον κόσμο. Τα χαρακτηριστικά του ουράνιου τόξου σχηματίστηκαν στα πετρώματα από αμμόπετρα και κοιτάσματα ορυκτών και χρονολογούνται πάνω από 24 εκατομμύρια χρόνια.

The Great Blue Hole, Belize

Η Μεγάλη Μπλε Τρύπα, 60 μίλια μακριά από τη Belize της Κεντρικής Αμερικής αποτελεί ένα τρομερό γεωγραφικό φαινόμενο που ανακάλυψαν οι δύτες. Το νερό φτάνει τα 407 μέτρα βάθος και έχει διάμετρο 400 μέτρα. Είναι εύκολο να τη δει κανείς από ψηλά, ενώ αν σου αρέσουν οι καταδύσεις ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι σταλακτίτες που διαμορφώνονται στο εσωτερικό της.

Εθνικό Πάρκο Redwood, Καλιφόρνια – ΗΠΑ

Το Εθνικό Πάρκο Redwood έχει έκταση πάνω από 133.000 στρέμματα στη βόρεια ακτή της Καλιφόρνιας. Σε συνδυασμό με τα γύρω κρατικά πάρκα αποτελούν το σπίτι για τα ψηλότερα δέντρα στον κόσμο που ονομάζονται Redwood, τα οποία μπορούν να φτάσουν τα 90 μέτρα ύψος.

Εθνικό Πάρκο Yellowstone – ΗΠΑ

Το Εθνικό Πάρκο Yellowstone εκτείνεται σε τρεις πολιτείες των ΗΠΑ και διαθέτει μια ποικιλία από αξιοθέατα (λίμνες, φαράγγια, ποτάμια, οροσειρές) που δεν θα ήθελες να χάσεις. Μάλιστα η λίμνη Yellowstone βρίσκεται πάνω από το μεγαλύτερο υπερηφαίστειο της ηπείρου, ενώ θα μείνεις κατάπληκτος με τις θερμοπηγές και του θερμοπίδακες που θα συναντήσεις. Από τις πιο δημοφιλείς περιοχές του πάρκου είναι ο θερμοπίδακας Old Faithful και οι θερμοπηγές Mammoth.

Bora Bora, Γαλλική Πολυνησία

Το νησί Μπόρα Μπόρα απεικονίζεται στις περισσότερες αφίσες που είχαμε μικροί και το αποκαλούσαμε τροπικό παράδεισο. Το νησί απέχει 230 χιλιόμετρα από την Papeete, στον Ειρηνικό Ωκεανό και διαθέτει εκτάσεις κρυστάλλινων γαλαζοπράσινων νερών και παραλίες με κατάλευκες αμμουδιές. Με λίγα λόγια, ακριβώς εκείνο το τροπικό τοπίο που έχεις στο μυαλό σου. Μόνο που είναι περισσότερο όμορφο από όσο το φαντάζεσαι!


Taj Mahal, Ινδία

Το Τaj Mahal είναι ένα από τα σημαντικότερα αρχιτεκτονικά επτεύγματα παγκοσμίως. Είναι ένα τεράστιο, λευκό μαυσωλείο με μαρμάρινο τρούλο, το οποίο χρειάστηκε 22 χρόνια για να κατασκευαστεί, ενώ απασχολήθηκαν 20.000 εργάτες. Το μαυσωλείο ανήγειρε ο Αυτοκράτορας Σάχης προκειμένου να τιμήσει τη πολυαγαπημένη του σύζυγο που πέθανε κατά τη διάρκεια τοκετού. Το Τaj Mahal προσελκύει πάνω από τρια εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο.

Tianzi Mountains, Κίνα

Τα βουνά Tianzi στην Κίνα ήταν η πήγη έμπνευσης των «ιπτάμενων» βουνών στην ταινία Avatar. Ωστόσο, οι πραγματικοί σχηματισμοί είναι περισσότερο συναρπαστικοί από όσο φαντάζεσαι. Τα βουνά πήραν το όνομα τους από ένα γεωργό που αποκαλούσε τον εαυτό του Tianzi, δηλαδη «Γιος του Ουρανού». Η περιοχή εκτείνεται σε 16.550 στρέμματα και η ψηλότερη κορυφή έχει ύψος 1262 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Angkor Wat, Καμπότζη

Ο ναός αυτός αποτελεί σύμβολο για την Καμπότζη, αφού εμφανίζεται στη σημαία της χώρας κι αποτελεί το μεγαλύτερο ιερό, οποιασδήποτε θρησκείας, στον κόσμο. Χτίστηκε το 12ο αιώνα και αποτέλεσε τόσο ναός του Ινδουισμού όσο και του Βουδισμού. Σήμερα, είναι ένα αρχιτεκτονικό θαύμα που αξίζει να επισκεφτείς.

Machu Picchu, Περού

H αρχαία πόλη Μάτσου Πίτσου βρίσκεται στο νότιο Περού και είναι το αντιπροσωπευτικότερο δείγμα του πολιτισμού των Ινκας. Χρονολογείται από τον 15ο αιώνα και βρίσκεται στην κορυφή ενός βουνού, πάνω από την Ιερή Κοιλάδα. Από το 2007 είναι ένα από τα Επτά Νέα Θαύματα του Κόσμου.


Εθνικό Πάρκο Glacier, Μοντάνα – ΗΠΑ

Το Εθνικό Πάρκο Glacier είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά τοπία των ΗΠΑ. Το πάρκο εκτείνεται σε πάνω από 1.000.000 στρέμματα και περιλαμβάνει δύο τμήματα οροσειρών, 130 λίμνες, πάνω από 1000 διαφορετικά είδη φυτών και εκατοντάδες είδη ζώων. Είναι ένας πραγματικός παράδεισος για τους λάτρεις της πεζοπορίας.

Pamukkale, Τουρκία

amukkale σημαίνει στα Τούρκικα «Φρούριο από Βαμβάκι» και είναι ένα μονάδικο φυσικό φαινόμενο. Συνήθως χαρακτηρίζεται ώς το αρχαιότερο σπα του κόσμου, καθώς περιλαμβάνει φυσικές θερμικές πηγές με ιαματικές ιδιότητες, που πλημμυρίζουν με δέος τους ταξιδιώτες. Το λευκό χρώμα οφείλεται από τη μακροχρόνια εναπόθεση των ασβεστούχων αλάτων των θερμικών πηγών. Μην φύγεις αν δεν χαλαρώσεις πλατσουρίζοντας τα πόδια σου σε κάποια από τις λευκές αυτές «πισίνες», μιας και το μπάνιο απαγορεύεται!

Kαταρράκτες της Βικτωρίας, Ζάμπια

Οι Καταρράκτες της Βικτωρίας ή αλλιώς «Ο καπνός που βροντά» βρίσκονται στην Αφρική, μεταξύ της Ζάμπια και της Ζιμπάμπουε. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα εντυπωσιάστεις όταν τους δεις από κοντά. Είναι από τους μεγαλύτερους καταρράκτες στον κόσμο, μιας και το ύψος τους φτάνει τα 108 μέτρα, έχουν πλάτος 1708 μέτρα και ο όγκος του νερού που πέφτει φτάνει κατά μέσο όρο τα 1088 λίτρα το δευτερόλεπτο.

Βενετία, Ιταλία

Η Βενετία είναι ο ιδανικός προορισμός για τους ταξιδιώτες που αναζητούν μια μοναδική εμπειρία στα πλαίσια της πόλης. Η Βενετία είναι χτισμένη πάνω σε μια ομάδα 118 μικρών νησιών που χωρίζονται από κανάλια και ενώνονται μεταξύ τους με γέφυρες. Τα κανάλια που παιρνούν μέσα από την πόλη λειτουργούν σαν δρόμους προσφέροντας μια μοναδική επιλογή μεταφοράς μέσα σ’ ένα όμορφο σκηνικό.


Εθνικό Πάρκο Lençóis Maranhenses, Βραζιλία

Το Εθνικό Πάρκο Lençóis Maranhenses στη Βραζιλία με μια πρώτη ματιά μοιάζει με έρημος. Στην πραγματικότητα όμως αποτελείται από μεγάλους, λευκούς αμμόλοφους ανάμεσα στους οποίους δημιουργείται ένα περίεργο φαινόμενο όταν βρέχει. Λίμνες με κρυστάλλινα καταγάλανα νερά σχηματίζονται δημιουργώντας έτσι την αίσθηση της γραφικής ομορφιάς που ελπίζουμε να έχει μια παραλία (αλλά σπάνια έχει).

Βόρειο Σέλας, Ισλανδία

Το Βόρειο Σέλας είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα, όπου ο ουρανός σε συγκεκριμένα σημεία της Γης παίρνει εκπληκτικά χρώματα. Ο συγκεκριμένος προορισμός πρέπει να βρίσκεται στη λίστα με τα ταξίδια που ονειρευόμαστε να κάνουμε. Ένα από τα καλύτερα μέρη για να θαυμάσεις το Σέλας είναι τα υψίπεδα της Ισλανδίας.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!