tromaktiko: Πόνοι στη μέση; Δες πότε δεν πρέπει να τους αγνοήσεις!

Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Πόνοι στη μέση; Δες πότε δεν πρέπει να τους αγνοήσεις!



Οι πόνοι στη μέση ίσως είναι και οι πιο ενοχλητικοί καθώς πονάς υπερβολικά και νιώθεις ότι...
δεν μπορείς να κάνεις τίποτα! Δεν κάνεις τις συνηθισμένες σου δραστηριότητες, δεν πηγαίνεις γυμναστήριο, δεν μπορείς να περάσεις πολύ χρόνο με τους φίλους σου.

Οι πόνοι στη μέση πολλές φορές μπορεί να μην είναι ανησυχητικοί και να περνάνε μόλις βάλεις κάποιον να σε τρίψει, ωστόσο πολλές φορές πρέπει να δώσεις προσοχή και να μην τους αγνοήσεις.

Πότε οι πόνοι στη μέση απαιτούν την προσοχή σου:

Ο πόνος σε χτυπά χαμηλά στη μέση
Αν νιώθεις ότι ο πόνος σε χτυπά χαμηλά στη μέση και για πολύ καιρό, τότε πρέπει να επισκεφτείς τον γιατρό σου. Ο οξύς πόνος στην πλάτη μπορεί να είναι απλώς ένας μυικός σπασμός, μπορεί όμως να είναι και κάτι πιο σοβαρό, κάποιο κάταγμα ή κάποιο είδος λοίμωξης.

Δυσκολεύεσαι να πας τουαλέτα

Αν αντιμετωπίζεις πρόβλημα με την τουαλέτα και νιώθεις και πόνο στην πλάτη, τότε θα πρέπει να επικοινωνήσεις γρήγορα με τον γιατρό σου γιατί αυτή η κατάσταση ονομάζεται σύνδρομο “cauda equina” σύμφωνα με το Gloucestershire Hospitals NHS Foundation Trust. Τι είναι αυτό; Ένας σπάνιος τύπος συμπίεσης νεύρων που μπορεί να σταθεροποιηθεί μόνο με χειρουργική επέμβαση, αλλά πρέπει να μιλήσεις με το γιατρό για να γίνει η διάγνωση.

Ο πόνος χειροτερεύει όταν κάθεσαι

Αν οι πόνοι στη μέση γίνονται χειρότεροι όταν κάθεσαι ή ξαπλώνεις και αυτό συμβαίνει για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε σίγουρα δεν είναι καλό σημάδι. Ωστόσο, δεν είναι και κάτι που δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις!

Ο πόνος προκλήθηκε επειδή είχες κάποιο τραύμα στην πλάτη ή τον αυχένα

Αν είχες κάποιον τραυματισμό στην πλάτη ή τον αυχένα και από τότε πονάς, τότε μάλλον έχει έρθει η ώρα να μιλήσεις με τον γιατρό για να δεις τι επιλογές έχεις! Σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός γιατί μπορεί να έχεις υποστεί κάποιο τραυματισμό στην σπονδυλική στήλη.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!