tromaktiko: Οικογενειακή υπόθεση! Ο Πέτρος Φιλιππίδης με τον 21χρονο γιο του και την σύζυγό του στην πρεμιέρα του [photo]

Κυριακή 15 Απριλίου 2018

Οικογενειακή υπόθεση! Ο Πέτρος Φιλιππίδης με τον 21χρονο γιο του και την σύζυγό του στην πρεμιέρα του [photo]



Μια μεγάλη θεατρική παραγωγή «σήκωσε αυλαία» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά το βράδυ της Παρασκευής 13 Απριλίου...


Ο «Ηλίθιος», ο πρίγκιπας Μίσκιν που «θρυμματίζεται από καλοσύνη» αντικατατοπτρίζει «την εικόνα μιας κοινωνίας που φαίνεται να θέλει να ξορκίσει το κακό και να αναζητά το καλό», αναφέρει o σκηνοθέτης της παράστασης, Νίκος Διαμαντής.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης υποδύεται τον Πρίγκιπα Μίσκιν και δίνει την δική του ερμηνευτική διάσταση στον εμβληματικό χαρακτήρα της παγκόσμιας δραματουργίας. Από την πρεμιέρα δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα αγαπημένα του πρόσωπα, η οικογένειά του. Η σύζυγός του, Ελπίδα Νίνου και ο 21χρονος γιος του, Δημήτρης που ακολουθεί τα βήματα του πατέρα του.

Σε παλαιότερη συνέντευξή του στο περιοδικό Hello!, o Πέτρος Φιλιππίδης είχε μιλήσει για την απόφαση του γιου του να ασχοληθεί με την υποκριτική: «Ο Δημήτρης πέρασε στο πανεπιστήμιο, στη σχολή Θεατρικών Σπουδών (...) Ξέρει και ξέρουμε ότι θα υπάρξει σύγκριση με τον πατέρα του, αλλά από την άλλη θα σταματήσουμε το όνειρο ενός ανθρώπου, εάν πράγματι κάνει γι’ αυτή τη δουλειά, επειδή ο πατέρας του είναι ηθοποιός; Με απασχολεί η πορεία του και μάλιστα έχω κι έναν επιπλέον λόγο γι’ αυτό. Καταρχήν, πιστεύω ότι ο Δημήτρης κάνει γι’ αυτή τη δουλειά, είναι πάρα πολύ καλός. Θα χαράξει το δικό του δρόμο κι έχω την πεποίθηση, την επιθυμία, αλλά του το εύχομαι κιόλας, να γίνει καλύτερος από μένα».

Η υποκριτική δεινότητα των πρωταγωνιστών της παράστασης δίνει άλλη διάσταση στο αριστούργημα του Ντοστογιέφσκι. Τους ήρωες του θεατρικού έργου υποδύονται οι: Γιώργος Κωνσταντίνου, Γιάννης Στάνγκογλου, Μαρία Κίτσου, Λένα Παπαληγούρα, Γιώτα Φέστα, Ιωάννης Παπαζήσης, Γιώργος Δεπάστας, Χάρης Χιώτης.


Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!