tromaktiko: Σοκαριστικό: Ο ήχος που βγάζουν όλοι όσοι πρόκειται να πεθάνουν μέσα σε 23 ώρες!

Κυριακή 15 Απριλίου 2018

Σοκαριστικό: Ο ήχος που βγάζουν όλοι όσοι πρόκειται να πεθάνουν μέσα σε 23 ώρες!



Το ονομάζουν «κουδούνισμα θανάτου» και...
ενδέχεται να σημαίνει πως η κλεψύδρα της ζωής κάποιου θα… αδειάσει άμεσα.

Για την ακρίβεια μέσα σε μόλις 23 ώρες!

Σύμφωνα με τους γιατρούς, οι άνθρωποι των οποίων ο χρόνος είναι εξαιρετικά περιορισμένος στο μάταιο τούτο κόσμο, βγάζουν έναν προβλέψιμο ήχο. Είναι ο «επιθανάτιος ρόγχος που παράγεται λίγο πριν ή μετά τη στιγμή του θανάτου, λόγω κυρίως της συσσώρευσης πλεονάσματος εκκρίσεων του αναπνευστικού στο λαιμό.

Οι ετοιμοθάνατοι είναι πιθανό να χάσουν την ικανότητα της κατάποσης, αδυναμία που οδηγεί σε αυτή την συσσώρευση, καθώς αδυνατούν επίσης να βήξουν ή να καθαρίσουν με άλλο τρόπο το σάλιο και τη βλέννα από το πίσω μέρος του λαιμού τους.

Σύμφωνα με αναφορές ωστόσο, ο ήχος αυτός διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο, ενώ μερικές φορές παρερμηνεύεται με τον ήχο ανθρώπου που πνίγεται μέχρι θανάτου.

Μπορεί να είναι ένα «κροτάλισμα», υγρός ή να «σπάει» και να ενισχύεται κατά την αναπνοή. Πολλές φορές δε, ακούγεται σαν μια ελαφριά μουρμούρα, δυνατό γουργούρισμα ή ροχαλητό.

Και μπορεί ο ήχος να ακούγεται δυσάρεστος, ωστόσο σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς, ο υποψήφιος… μακαρίτης δεν αισθάνεται πόνο ή δυσφορία.

Δεν παύει όμως να προκαλεί αναστάτωση και ανησυχία στο κοντινό του περιβάλλον. Γι΄ αυτό και μια νοσοκόμα, προκειμένου να τον «καταπραΰνει» θα μπορούσε να:

- γυρίσει το άτομο στο πλάι
- σηκώσει το κεφάλι του έτσι ώστε να φύγουν οι εκκρίσεις
- βοηθήσει το στόμα να υγραίνεται με πανάκια
- χρησιμοποιήσει την αναρρόφηση για να απομακρύνει τις εκκρίσεις από το στόμα
- περιορίσει την πρόσληψη υγρού
- χορηγήσει φάρμακα για να καθαρίσει τις εκκρίσεις

Όπως και να έχει, ο επιθανάτιος ρόγχος σημαίνει ότι ο θάνατος πλησιάζει, ενώ ένα άτομο ζει κατά μέσο όρο 23 ακόμη ώρες αφότου αρχίζει να… προειδοποιεί για τον ερχομό του.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!