tromaktiko: Γιατί πρέπει να κάνεις αυτές τις 4 κινήσεις κάθε μέρα

Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Γιατί πρέπει να κάνεις αυτές τις 4 κινήσεις κάθε μέρα



Δουλεύοντας σε οχτάωρη βάση καθισμένος μπροστά από...

έναν υπολογιστή με καμπουριασμένη πλάτη, και επιπλέον, αφιερώνοντας τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο σου πάνω από ένα smartphone με σκυφτό κεφάλι, δεν θα αργήσει η στιγμή -αν δεν έχει φτάσει ήδη- που θα νιώθεις πόνους και μουδιάσματα σε αυχένα, ωμοπλάτη και μέση.

Οι τέσσερις απλές ασκήσεις που θα δεις παρακάτω μπορούν να αποτρέψουν το «σύνδρομο του υπολογιστή», βοηθώντας τους μυς, τις αρθρώσεις, τα νεύρα και τα οστά της πίσω μεριάς του σώματός σου να χαλαρώνουν, να αιματώνονται, να τεντώνονται και να δυναμώνουν. Αυτές οι κινήσεις δεν σε ιδρώνουν, αντίθετα σε ανακουφίζουν αυτοστιγμεί, ενώ έχουν ένα ακόμη επιπλέον όφελος: θα σε κάνουν να δείχνεις ψηλότερος.

#1. Διατάσεις ωμοπλάτης σε τοίχο
Ακούμπησε καλά την ωμοπλάτη σου στον τοίχο και εκτέλεσε αυτή την κίνηση 10 έως 15 φορές.

#2: Ωθήσεις ισχίων από ύπτια θέση

Η ακινησία της σπονδυλικής στήλης σε μια καρέκλα επί ώρες, εκτός από τη μέση σου, μουδιάζει τα νεύρα σε γοφούς και πόδια. Με αυτή την απλή άσκηση απελευθερώνεις πλήρως την ένταση από την πλάτη έως και τις φτέρνες (ενώ όπως πιθανώς γνωρίζεις, είναι και ιδανική άσκηση για την αιμάτωση των γεννητικών σου οργάνων). Εκτέλεσε 10 έως 15 επαναλήψεις κρατώντας τη λεκάνη σου στην κορυφή της κίνησης επί 3 έως 5 δευτερόλεπτα

#3: Περιστροφή θώρακα από πλάγια θέση

H πλέον βασική άσκηση που συστήνουν οι φυσικοθεραπευτές για προστασία και αποθεραπεία της πλάτης, των ώμων και της οσφυϊκής μοίρας. Εκτέλεσε 10 επαναλήψεις για κάθε πλευρά κάθε πλευρά.

#4. Ημικάθισμα με ιατρική μπάλα

Μια λίγο πιο απαιτητική άσκηση, αφού οφείλεις να είσαι καλά συγκεντρωμένος στην διαρκή στήριξη της μπάλας στο μέσον της σπονδυλικής στήλης. Προτίμησε να κατεβαίνεις και να ανεβαίνεις αργά, εκτελώντας ένα ευεργετικό μασάζ στην κουρασμένη και πιασμένη ραχοκοκαλιά σου, ενώ ταυτόχρονα αιματώνεις και τονώνεις ισχία, γλουτούς και πόδια.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!