tromaktiko: Η σωστή περιποίηση της επιδερμίδας μετά τα 50

Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Η σωστή περιποίηση της επιδερμίδας μετά τα 50



Στη σύγχρονη κοινωνία, μια γυναίκα που ξεκινάει την...
πέμπτη δεκαετία της ζωής της είναι ακόμα δραστήρια και γοητευτική. Όσο έχουμε όρεξη για ζωή παραμένουμε ενεργοί και αυτό αποτυπώνεται στο πρόσωπο μας.

Αν τα προηγούμενα χρόνια έχεις φροντίσει σωστά την επιδερμίδα σου, ο χρόνος θα παραμείνει σύμμαχος, ενώ αν δεν το έχεις κάνει έφτασε η στιγμή να περιποιηθείς παραπάνω και πιο συστηματικό το δέρμα σου.

Στην ηλικία των 50 το δέρμα γίνεται πιο ξηρό, η ελαστικότητα έχει αρχίσει να μειώνεται, ενώ τα σημάδια της χαλάρωσης γίνονται αισθητά. Επιπλέον, σ’ αυτή την ηλικία σημαντικό ρόλο παίζει η σύσφιξη του προσώπου για αυτό πρέπει να ποντάρεις σε προϊόντα που τρέφουν την επιδερμίδα σου. Φυσικά, η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο όπως και η γυμναστική μιας και οι ορμονικές αλλαγές επηρεάζουν τη δομή του σώματος.

Τι πρέπει να κάνεις

Δώσε έμφαση στη κρέμα ημέρας και τον ορό που βάζεις στο πρόσωπο σου –προτίμησε προϊόντα σύσφιξης, με ρετινόλη που καταπολεμούν την χαλάρωση και προστατεύουν από τις κηλίδες.
Εφάρμοσε κρέμα στο λαιμό-μην την παραλείπεις από αυτό το σημείο.
Βάλε κάθε μέρα αντηλιακή κρέμα –κάθε εποχή του χρόνου.
Χρησιμοποίησε ενισχυμένη κρέμα νυκτός.
Μια φορά τη βδομάδα κάνε μάσκα ομορφιάς.

Αφαίρεσε το μακιγιάζ σου μόλις μπεις στο σπίτι –επίσης όταν δεν έχεις να βγεις απέφυγε να βαφτείς για να αφήνεις το πρόσωπο σου να ξεκουραστεί.
Το πρωί ετοίμασε φρέσκο χυμό πορτοκάλι.
Πρόσεξε ιδιαίτερα τη διατροφή σου –απέφυγε τα τηγανιτά, τα γλυκά και τις σάλτσες. Συνδύασε σωστά τις τροφές και βάλε σαλάτα σε κάθε σου γεύμα.

Να τρως τρία φρούτα την ημέρα –μπορεί να είναι το απογευματινό σου σνακ.
Κάνε γυμναστική – pilates και yoga είναι μια καλή άσκηση για το σώμα σου. Επίσης, το τρέξιμο, το ποδήλατο και το κολύμπι γυμνάζουν πολύ καλά το σώμα.
Βρες μια δραστηριότητα που σου ταιριάζει –θα σε βοηθήσει πολύ και στην ψυχολογία σου.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!