tromaktiko: Λειτουργία στον Άγιο Γεώργιο της Βατυλής

Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Λειτουργία στον Άγιο Γεώργιο της Βατυλής



Λειτουργία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου της Βατυλής την Κυριακή 29 Απριλίου...
Σε γραπτή ανακοίνωση της κατεχόμενης Κοινότητας αναφέρεται ότι «λεωφορεία από τη Λευκωσία, τη Λάρνακα και τη Λεμεσό θα μεταφέρουν τους πιστούς στη λειτουργία της Κυριακής 29 Απριλίου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην κατεχόμενη Βατυλή, ενώ αρκετός κόσμος αναμένεται να μεταβούν με τα δικά τους αυτοκίνητα».

Της πανηγυρικής λειτουργίας του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, που θα αρχίσει στις 07.30 το πρωί της Κυριακής θα προστεί ο Επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος, συμπαραστατούμενος από τον πρωτοπρεσβύτερο Παπα-Ανδρέα Σπυρίδη, που κατάγεται από την Βατυλή. Κατά τη λειτουργία θα γίνει θα τελεστούν δέηση ανεύρεσης των αγνοουμένων και γενικό μνημόσυνο των Βατυλιωτών που απεβίωσαν πριν και μετά την τουρκική εισβολή».

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να μεταβούν με λεωφορεία στην κατεχόμενη εκκλησία «καλούνται να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες διευθετήσεις για την ορθή οργάνωση και την ομαλή μετάβαση στον εκκλησιασμό. Διευκρινίζεται ότι σε περίπτωση που παρουσιαστούν την τελευταία στιγμή άτομα που δεν έχουν δηλώσει συμμετοχή, θα εξυπηρετηθούν μόνο αν υπάρχουν κενές θέσεις στα λεωφορεία».

Από τη Λευκωσία τα λεωφορεία θα ξεκινήσουν στις 7 το πρωί από την εκκλησία Αγίου Γεωργίου Λατσιών, ενώ στις 07.15 το λεωφορείο θα περάσει από την υπεραγορά ΜΕΤΡΟ Λακατάμιας.

Από τη Λεμεσό το λεωφορείο θα ξεκινήσει στις 06.30 το πρωί από τον Άγιο Γεώργιο Χαβούζας και από τη Λάρνακα στις 07.00 το πρωί από το χώρο στάθμευσης της παλιάς εκκλησίας Αγίου Γεωργίου (Κοιμητήριο). Λεωφορείο θα περάσει επίσης από την Τεχνική Σχολή στους Αγίους Αναργύρους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το κόμιστρο μεταφοράς είναι 5 ευρώ από τη Λευκωσία και τη Λάρνακα και 10 ευρώ από τη Λεμεσό.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείσουν θέση στα λεωφορεία επικοινωνώντας με τα παρακάτω τηλέφωνα:

Για τη Λευκωσία στον Γεώργιο Σταύρου στο τηλέφωνο 99606826 και Χρίστο Φυσέντζου στο 96-791271.

Για τη Λεμεσό και Πάφο στον Ανδρέα Παπακώστα στο τηλέφωνο 99 – 662306 και Σπύρο Σπύρου στο 99 – 696299.

Για τη Λάρνακα στον Ανδρέα Λεωνίδου στο τηλέφωνο 99 – 589642 και στον Σταύρο Χ” Σάββα στο 99-224478.

Στην ανακοίνωση συστήνεται στους πιστούς «να έχουν μαζί τους την ταυτότητα ή διαβατήριο και να ελέγξουν ότι δεν έχουν λήξει και να μεριμνήσουν για νερό και σνακς ή σάντουϊτς για τις προσωπικές τους ανάγκες. Κοντά στην εκκλησία θα μεταφερθούν τρία βιολογικά αποχωρητήρια για τις ανάγκες του κοινού».
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!