tromaktiko: Οι τρεις απαράβατοι κανόνες του αντρικού στυλ

Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Οι τρεις απαράβατοι κανόνες του αντρικού στυλ



Επειδή ορίζονται ως βασικοί, δεν σημαίνει ότι είναι και αυτονόητοι κανόνες...
Αν ίσχυε κάτι τέτοιο, ο κόσμος θα ήταν γεμάτος από αψεγάδιαστα ντυμένους άνδρες με βαθιά επίγνωση του προσωπικού τους στυλ. Μέχρι τότε, έχουμε καιρό.

Ο τρόπος που εμφανίζεσαι είναι μια κατάθεση προσωπικότητας. Δεν αντανακλά μόνο επιφανειακά δεδομένα, αλλά και κάτι πολύ περισσότερο. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να περνάς ώρες ολόκληρες υπερθεματίζοντας για το τι θα φορέσεις και πώς. Έχε στο μυαλό σου τα εξής τρία και πορεύσου μ' αυτά σε κάθε περίπτωση.

Το παν είναι η καλή εφαρμογή

Ό, τι κι αν φοράς, φρόντισε να είναι απολύτως συμβατό με το σώμα σου. Είναι στιλιστική αυτοκαταστροφή να ντύνεσαι με λάθος νούμερα και να επιλέγεις ρούχα που δεν σου «κάθονται» καλά, δεν είναι στα μέτρα σου, δεν αναδεικνύουν τη σωματοδομή σου ή τονίζουν τις αδυναμίες σου μόνο και μόνο γιατί σου αρέσουν που τα βλέπεις στην κρεμάστρα ή πάνω σε κάποιον άλλο. Προτίμησε ν' αγοράσεις κάτι άλλο ή το τίποτα παρά μια μπλούζα που θα σου κάνει «αν χάσεις 3-4 κιλάκια μέχρι το καλοκαίρι». Επίσης, το ότι επιλέγεις να φοράς επώνυμα ρούχα δεν σε κάνει αυτόματα κομψό. Χωρίς εφαρμογή ακόμα και μέσα στο πιο ακριβό κοστούμι μοιραία θα χαθείς. Γι' αυτό λοιπόν, πριν επενδύσεις στο οτιδήποτε, δοκίμασέ τό, κρίνε με ειλικρίνεια και γιατί όχι, πάρε και καμία άλλη γνώμη.

Καμία λεπτομέρεια δεν είναι λεπτομέρεια

Έλα μωρέ, τι θα γίνει αν φορέσεις τα ρούχα σου ασιδέρωτα ή αν η μπλούζα έχει τρυπήσει λίγο στη μασχάλη ή αν το παντελόνι έχει γαριάσει λιγάκι παραπάνω απ' το πλύσιμο; έτσι κι αλλιώς δεν πας σε καμία επίσημη τελετή, ούτε και σκοπεύεις να σηκώσεις τα χέρια ψηλά, σιγά για καφέ πας στην τελική. Λάθος, λάθος, λάθος. Το στυλ «δοκιμάζεται» στην καθημερινότητα, κι όχι στους δύο - τρεις γάμους ή σε λοιπές κοινωνικές εκδηλώσεις για τα οποία, έτσι κι αλλιώς είσαι υποχρεωμένος να σουλουπωθείς. Επίσης, ας ορίσουμε τι δεν είναι σίγουρα «λεπτομέρεια»: Η χρωματική ασυμβατότητα, τα τσαλακωμένα ρούχα, τα παν-βρόμικα παπούτσια, οι τρυπούλες, οι λεκέδες, το «παραλήρημα» στα αξεσουάρ...Δηλαδή όλα αυτά στα οποία «πέφτει» συνήθως το άτιμο το μάτι του απέναντι και μπορούν να σε εκθέσουν ανεπανόρθωτα.

Το στυλ δεν ορίζεται μόνο από τα ρούχα

Η έκφραση «απ' την κορφή ως τα νύχια» δεν βγήκε τυχαία, ούτε αφορά μόνο στις καλοχτενισμένες γυναίκες που δεν αμελούν το πεντικιούρ τους. Η πεμπτουσία του ανδρικού στυλ είναι οτιδήποτε δεν φοριέται: Μαλλιά, τρίχες, δέρμα, νύχια, ή αλλιώς, σωστό κούρεμα, αποτρίχωση / trimming, ενυδάτωση, φροντισμένα άκρα. Όλα αυτά μαζί, χωρίς καμία εξαίρεση. Όσο σωστός κι αν είσαι ενδυματολογικώς, αν δεν περιποιείσαι τον εαυτό σου, η όποια στυλιστική προσπάθεια «πέφτει» στο κενό κάνοντας πάταγο. Μπαμ.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!