tromaktiko: Έτσι θα απομακρύνετε την οσμή από μούχλα στο σπίτι

Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Έτσι θα απομακρύνετε την οσμή από μούχλα στο σπίτι



Μία από τις πιο επίμονες και δύσκολες για την απομάκρυνσή τους οσμές στο σπίτι είναι η...
χαρακτηριστική μυρωδιά της μούχλας. Πολλοί άνθρωποι την περιγράφουν και ως μυρωδιά “από κλεισούρα” και δεν έχουν άδικο, αφού η μούχλα είναι πολύ πιθανό να έχει αναπτυχθεί σε κλειστό χώρο που δεν αερίζεται καλά.


Η κακοσμία προκαλείται από την μούχλα σε διάφορα σημεία του σπιτιού την απελευθέρωση δύσοσμων αερίων από τους σπόρους της. Η υγρή ατμόσφαιρα που προκαλείται από κάποια διαρροή στις βρύσες ή στο ντους μπορεί να συμβάλλει στη δημιουργία περιοχών που “κρατάνε νερό”.

Αυτή η υγρασία, σε συνδυασμό με τη ζέστη (τόσο το καλοκαίρι όσο και τον χειμώνα από κάποιο καλοριφέρ κλπ) και το σκοτάδι με την μικρή κυκλοφορία ή και καθόλου κυκλοφορία αέρα, (όπως το πατάρι ή το υπόγειο) είναι ιδανικά περιβάλλοντα που οδηγούν στην ανάπτυξη των μυκητών της μούχλας.

Η χαρακτηριστική οσμή αναδύεται, επειδή αυτοί οι μύκητες απελευθερώνουν ένα αέριο που εισέρχεται σε υφάσματα, χαλιά, κουρτίνες, έπιπλα και τοίχους. Μόλις η μυρωδιά διεισδύσει μπορεί να είναι δύσκολο (αλλά όχι αδύνατο!) να την αφαιρέσετε.

Πώς θα απαλλαγείτε από την δυσοσμία της μούχλας στο σπίτι

Απλά το στέγνωμα στον χώρο του σπιτιού που μυρίζει “κλεισούρα” μπορεί να μην είναι αρκετό για να εξαλείψει τη μυρωδιά. Αν έχουν παραμείνει σπόροι μούχλας, τότε το πρόβλημα θα συνεχίσει να εξαπλώνεται σε όλο το δωμάτιο και στο υπόλοιπο σπίτι.

Ο καλύτερος τρόπος για να αφαιρέσετε όλες τις δυσάρεστες οσμές από το σπίτι είναι να κάνετε ένα καλό τρίψιμο στις περιοχές που έχουν “πληγεί” με ένα καλό μέσο καθαρισμού, το οποίο μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας με:

Ένα μέρος βορικού οξέος
Δύο μέρη λευκού ξυδιού
Δύο μέρη υπεροξειδίου του υδρογόνου (οξυζενέ)
Τέσσερα μέρη νερού
Με αυτό το μείγμα, τρίψτε τοίχους, πατώματα, έπιπλα και κάθε άλλη επιφάνεια μπορείτε. Απλά φροντίστε να μην το παρακάνετε και μουλιάσει εκ νέου η περιοχή με το δικό σας διάλυμα αυτήν τη φορά, αφού η υγρασία που θα παραμείνει μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση.

Φροντίστε να αερίσετε καλά όλα τα δωμάτια στο σπίτι που εφαρμόσατε αυτό το μείγμα. Αφήστε τους ανεμιστήρες και τα παράθυρα ανοιχτά και σκουπίστε οποιαδήποτε υγρά ή υγρές περιοχές πολύ καλά. Κρατήστε τα παράθυρα ανοιχτά για όσο το δυνατόν περισσότερο για να σας βοηθήσει να έχετε κάποια ροή φρέσκου αέρα μέσα στο σπίτι.

Από εκεί και πέρα, οι ουσίες που θα απορροφήσουν τυχόν άλλες οσμές από το σπίτι είναι ο ζεόλιθος και ο ενεργός άνθρακας. Μπορείτε να τα προμηθευτείτε και να τα έχετε σε ορισμένες γωνίες του σπιτιού μέσα σε διάτρητα σακουλάκια ή άλλα δοχεία.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!