tromaktiko: Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με φυστικοβούτυρο

Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με φυστικοβούτυρο



Συνήθως, όταν μας έρχεται η επιθυμία να φτιάξουμε...
κάποιο γλυκό, η πολύπλοκη διαδικασία, η αυστηρότητα των αναλογιών και κυρίως η χρήση του φούρνου, μπορεί να αποτελέσουν ανασταλτικούς για εμάς παράγοντες.

Υπάρχουν όμως - και ευτυχώς! - συνταγές που μας σώζουν με την απλότητά τους, την ευκολία τους, αλλά και με τη γλύκα τους! Με κακάο, χουρμάδες, ξηρούς καρπούς και κρέμα φυστικοβούτυρου. Υγιεινό, απαλό, χορταστικό και πολύ δροσερό!


Για τη βάση:

1 φλ. καρύδια
2 φλ. ωμά αμύγδαλα
12 βασιλικούς χουρμάδες
3 κ.σ. ωμό κακάο
¼ κ.γ. κανέλα
1 πρέζα αλάτι
Για την κρέμα:

1 ώριμη μπανάνα
2 κ.γ. χυμό λεμονιού
2 κ.γ. σιρόπι αγαύης
2 κ.σ. φυστικοβούτυρο

Εκτέλεση

Σε δυνατό μπλέντερ ή κουζινομηχανή χτυπάμε τα καρύδια μέχρι να γίνουν τρίμμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της βάσης και χτυπάμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά (σταματάμε σε τακτά διαστήματα ώστε να απομακρύνουμε το μείγμα από τα τοιχώματα). Αν δεν έχουμε δυνατό μηχάνημα, καλό θα ήταν να μουλιάσουμε τους χουρμάδες πρώτα.

Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε μικρό ταψάκι ​(εμείς χρησιμοποιήσαμε ένα ταψάκι 15x25 εκ), ​υπολογίζοντας η λαδόκολλα να προεξέχει αρκετά. Αυτό θα μας βοηθήσει να ξεφορμάρουμε το γλυκό στο τέλος. Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα πάνω στη λαδόκολλα και​ πιέζουμε με τα χέρια μας να απλωθεί καλά στο ταψί​.

Τοποθετούμε στο ψυγείο και συνεχίζουμε με τη κρέμα.
Χτυπάμε όλα τα υλικά της κρέμας στο μπλέντερ, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση και τοποθετούμε πάλι στο ψυγείο, για τουλάχιστον 2 ώρες.

Κόβουμε σε μικρά κομμάτια και απολαμβάνουμε!
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!