tromaktiko: Ετσι φτιάχνεται το πιο πολύτιμο κινηματογραφικό βραβείο στον κόσμο! [photos]

Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Ετσι φτιάχνεται το πιο πολύτιμο κινηματογραφικό βραβείο στον κόσμο! [photos]



Ο Χρυσός Φοίνικας ξανασχεδιάστηκε το 1998 από την Καρολίν Σόιφελε, μετά από αίτημα του...
Πιέρ Βιότ, τότε Προέδρου του Φεστιβάλ. Από το 2014 ο Φοίνικας κατασκευάζεται από πιστοποιημένο ηθικό «Fairmined» χρυσό, επιβεβαιώνοντας τη θέληση της Chopard και του Φεστιβάλ Καννών να εργασθούν προς μία πολυτέλεια πού σέβεται τους πολίτες και το περιβάλλον.

«Είναι μια θαυμάσια ιστορική συνεργασία. Οπως συνήθιζα να λέω στον Ζιλ Ζακόμπ, έχουμε γίνει καθεστώς... σαν το κόκκινο χαλί», δηλώνει η Καρόλιν Σόιφελε που ειδικά για φέτος παρουσιάζει, εκτός από τον Χρυσό Φοίνικα και τις δύο μικρότερες εκδόσεις του για τα βραβεια ανδρικού και γυναικείου ρόλου, και πέντε ακόμη μικρούς Χρυσούς Φοίνικες για τους νικητές του «Μεγάλου Ειδικού Βραβείου», του «Καλύτερου Σεναρίου», του «Βραβείου της Επιτροπής» και του «Βραβείου Ταινίας Μικρού Μήκους».

Δείτε παρακάτω τα στάδια της δημιουργίας του Χρυσού Φοίνικα:



















Ο Φοίνικας σχεδιάσθηκε στα ατελιέ της Γενεύης της Chopard το 1998. Η άκρη του κλαδιού σχηματίζει μια μικρή καρδιά, ένα από τά σύμβολα του Οίκου. Σαν να γέρνουν από μιά ελαφρά αυρα, τα φύλλα του μοιάζουν να εχουν σταματήσει την κίνησή τους για μια σύντομη στιγμή. Ο Φοίνικας πού εγινε από 118 γραμμάρια κίτρινου χρυσού 18 καρατίων με την πιστοποίηση Fairmined, αναπαύεται σε ένα μαξιλάρι από cristal de roche στο σχήμα ενός διαμαντιού κοπής σμαραγδιού. Αυτή η λεπτομέρεια δίνει στον Χρυσό Φοίικα ένα μοναδικό χαρακτήρα, αφού η φύση δεν δίνει ποτέ δύο ομοια cristal de roche. Περισσότερες από 40 ωρες δουλειάς χρειάζονται πέντε τεχνίτες του ελβετικού οίκου για να κατασκευάσουν με τά χέρια τους το πιο σημαντικό κόσμημα του Φεστιβάλ.















Εδώ και πολλά χρόνια, η Chopard δείχνει την δέσμευσή της σε ό,τι αφορά στην εταιρική ευθύνη, τοποθετώντας την στον πυρήνα των αξιών της. Μέλος του Responsible Jewellery Council (RJC), ηγετικό οργανισμό στον προσδιορισμό των περιβαλοντικών, κοινωνικών και ηθικών κανόνων, ο οικος δημιούργησε μαζί με τη Λίβια Φερθ, ιδρύτρια του Eco-Age, ένα πρόγραμμα πού βαφτίσθηκε The Journey to Sustainable Luxury (Το Ταξίδι προς μια Βιώσιμη Πολυτέλεια). Λανσαρίστηκε τον Μάιο του 2013, στη διάρκεια του 66ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών. Το μεγάλης κλίμακας πρόγραμμα αυτό μεταφράζεται με σημαντικές πράξεις πού έχουν σαν σκοπό να ενισχύσουν την ανάπτυξη μιας βιώσιμης πολυτέλειας.














Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!