tromaktiko: Στον ανακριτή σήμερα η 19χρονη παιδοκτόνος της Πετρούπολης και η μητέρα της

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Στον ανακριτή σήμερα η 19χρονη παιδοκτόνος της Πετρούπολης και η μητέρα της



Ενώπιον του ανακριτή θα βρεθούν σήμερα για να απολογηθούν η 19χρονη και η μητέρα της, που κατηγορούνται για το θάνατο του νεογέννητου μωρού...
που έφερε στη ζωή η πρώτη, στις 28 Φεβρουαρίου.

Στις δύο γυναίκες, που συνελήφθησαν την Κυριακή, ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία, με την 19χρονη να ισχυρίζεται στον εισαγγελέα την περασμένη Δευτέρα ότι κατάλαβε πολύ αργά την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη της και άρχισε να κρύβει από τη μητέρα της ότι είναι έγκυος.

Όμως, έγινε αντιληπτό στον τελευταίο μήνα της κύησης. Οι λεπτομέρειες για τη γέννηση του μωρού αλλά και το πώς το στραγγάλισε και αμέσως μετά η 52χρονη το πήρε και το πέταξε στον σκουπιδοτενεκέ είναι ανατριχιαστικές.

Και οι δύο γυναίκες στις καταθέσεις τους, περιγράφουν με σοκαριστικό τρόπο το πώς η 19χρονη γεννούσε μέσα στο μπάνιο του σπιτιού και η 52χρονη ήταν απ’ έξω από την πόρτα, ενώ προκαλεί σοκ και η λεπτομέρεια ότι η 19χρονη ζήτησε από τη μητέρα της, μόλις γέννησε, χαρτιά για να βάλει στο στόμα του μωρού ώστε να σταματήσει να κλαίει.

«…Όταν με έπιασαν οι πόνοι και κατάλαβα ότι θα γεννήσω ήταν και η μητέρα μου στο σπίτι. Μπήκαμε μαζί στο μπάνιο και με βοήθησε. Εγώ δεν ήθελα να το σκοτώσω, έβαλα το κορδόνι γύρω από το λαιμό του μωρού για να σταματήσει να κλαίει. Η πόρτα του μπάνιου ήταν μισάνοιχτη και ενώ το μωρό δεν σταματούσε να κλαίει, ζήτησα από τη μάνα μου να μου φέρει χαρτοπετσέτες για να του βάλω στο στόμα και να σκουπίσω και τα αίματα. Μάλιστα, χρειάστηκα και άλλες χαρτοπετσέτες και μου τις έφερε και πάλι η μητέρα μου…».

Η ομολογία αυτή της 19χρονης και η περιγραφή για όσα έγιναν μέσα στο μπάνιο του διαμερίσματος αποδεικνύει για τους αστυνομικούς την άμεση σχέση της 52χρονης με την ανθρωποκτονία του νεογέννητου βρέφους.

Παρά το γεγονός ότι η 52χρονη έκανε ό,τι μπορούσε για να δείξει ότι δεν είχε σχέση με την ανθρωποκτονία του βρέφους, οι Αρχές υπογραμμίζουν ότι και μόνο από το γεγονός πως αυτή ήταν που έβαλε το νεκρό βρέφος σε μια σακούλα και το πέταξε στα σκουπίδια, φανερώνει πως μάνα και κόρη έφτασαν στην πιο ακραία κατάσταση για να «απαλλαγούν» από το νεογέννητο αγοράκι.

Η 19χρονη αποκάλυψε στους αστυνομικούς ότι ο πατέρας του παιδιού της είναι ένας νεαρός τον οποίο είχε γνωρίσει μέσω Facebook, είχε βρεθεί μαζί του λίγες φορές και μετά χάθηκαν τα ίχνη του και έχασε οποιαδήποτε επαφή μαζί του.

«Άργησα να καταλάβω ότι ήμουν έγκυος και έφτασα επτά μηνών. Όταν πια δεν μπορούσα να το κρύψω άλλο και τότε ήταν που το κατάλαβε και η μητέρα μου. Στον αδελφό μου δεν είχαμε πει τίποτα. Όταν ήρθαν οι αστυνομικοί να πάρουν δείγμα DNA προσπαθούσαμε με τη μητέρα μου να δείξουμε όσο γίνεται πιο φυσιολογικές, καθώς πιστεύαμε ότι ποτέ δεν θα μας έβρισκαν».

Η μητέρα της 19χρονης ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι δεν γνώριζε τίποτα για την εγκυμοσύνη της κόρης της και προσπάθησε να απεμπλακεί από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας λέγοντας χαρακτηριστικά: «[…] Δεν ήξερα ότι ήταν έγκυος και την ημέρα της γέννας είδα μόνο ότι είχε πάει στο μπάνιο, χωρίς να ξέρω ούτε να ακούω κάτι που θα μου έδειχνε ότι η κόρη μου εκείνη την ώρα ήταν στη διαδικασία του τοκετού. Κάποια στιγμή μόνο, επειδή καθυστερούσε στο μπάνιο, χτύπησα την πόρτα για να δω αν είναι καλά και εκείνη μου ζήτησε κάποιες χαρτοπετσέτες για να σκουπίσει, όπως μου είπε, κάποια αίματα. Εγώ δεν μπήκα μέσα στο μπάνιο, έβαλα μόνο το χέρι μου μέσα από την πόρτα, έδωσα τις χαρτοπετσέτες και έφυγα…».

Την «καίνε» οι μαρτυρίες των συμμαθητών της

«Έλεγε «ποιος το έκανε» και έβριζε την κοπέλα που υποτίθεται σκότωσε το βρέφος. Και μετά το συμβάν ήταν όπως πρώτα. Δεν είχε μια σταθερή σχέση, ήταν μία με τον έναν και μια με τον άλλον», λέει συμμαθήτριά της.

Όπως λένε άλλοι συμμαθητές της 19χρονης παραπονιόταν συχνά ότι πονάει η μέση της, ενώ στην τελευταία αιμοδοσία δεν της είχαν επιτρέψει να δώσει αίμα καθώς ο αιματοκρίτης ήταν εξαιρετικά χαμηλός.

«Δεν της επιτρέψανε και βγήκε έξω, ήταν να δώσει όμως. Πριν 4 μήνες μου είχε πει να βγούμε γιατί είχε να μου πει πολλά. Μάλλον αυτό θα ήθελε να μου πει. Όταν ήρθε στο σχολείο μετά από αυτό που έγινε, ήταν χαρούμενη, περπάταγε, μίλαγε» αναφέρει συμμαθητής της.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!