tromaktiko: Οι δύο βασικοί κανόνες για να χάσεις βάρος, σύμφωνα με τους επιστήμονες!

Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Οι δύο βασικοί κανόνες για να χάσεις βάρος, σύμφωνα με τους επιστήμονες!



Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόποι και οι επιστήμονες μας λένε πως αυτοί είναι...
οι δύο βασικοί κανόνες για να χάσεις βάρος με ελάχιστη προσπάθεια. Είναι έξυπνα tricks που μπορείς να εφαρμόσεις από σήμερα κιόλας!

Καθώς βρισκόμαστε μια ανάσα πριν το Καλοκαίρι και όλοι -κακά τα ψέματα- έχουν ξεκινήσει εντατικές προετοιμασίες με δίαιτα και γυμναστήριο, οι επιστήμονες μας λένε πως αυτοί οι δύο βασικοί κανόνες για να χάσεις βάρος;


Άλλαξε τα πιάτα σου
Δεν αξίζει να αλλάξεις τα πιάτα σου αν είναι να χάσεις βάρος; Αξίζει και με το παραπάνω.

Υπάρχει ένας όρος, όπως γαστρονομική φυσική! Αυτός ο κανόνας μελετά το πώς το περιβάλλον επηρεάζει τις διατροφικές μας συνήθειες. Σύμφωνα με αυτό, το βάρος ακόμα και το σχήμα των πιάτων, το μέγεθος και το χρώμα μπορούν να καθορίσουν πόση ποσότητα θα φας.

Τι πρέπει να κάνεις; Αρχικά, ήρθε η ώρα να πετάξεις όλα τα μεγάλα πιάτα που έχεις και να τα αντικαταστήσεις με άλλα μικρότερα.

Μια πρόσφατη έρευνα έδειξε πως η ίδια ποσότητα φαγητού φαίνεται διαφορετική σε ένα μεγάλο πιάτο από ότι σε ένα πιο μικρό. Αν βάζεις μικρή ποσότητα φαγητού σε ένα μεγάλο πιάτο , τότε θα νομίζεις πως το φαγητό δεν είναι αρκετό, πως δεν θα χορτάσεις κι επομένως θα γεμίσεις το πιάτο σου με φαγητό. Και αυτό οδηγεί σε υπερκατανάλωση τροφής!

Απ’ την άλλη αν βάλεις την ίδια ποσότητα σε ένα μικρό πιάτο, το φαγητό θα σου φαίνεται αρκετό, θα φας λιγότερο και θα ικανοποιήσεις την όρεξή σου.

Επίλεξε το σωστό χρώμα
Σημασία δεν έχει μόνο το μέγεθος του πιάτου αλλά και το χρώμα. Η ίδια έρευνα απόδειξε πως το χρώμα παίζει σημαντικό ρόλο στην ποσότητα του φαγητού που θα καταναλώσεις. Αν θέλεις να χάσεις βάρος, πρέπει να επιλέξεις πιάτα που να κάνουν μεγάλη αντίθεση με το φαγητό σου. Κι όμως!

Έχεις για παράδειγμα ένα λευκό και ένα κόκκινο πιάτο και θέλεις να σερβίρεις μακαρόνια με λευκή σάλτσα και μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα. Έτσι, πρέπει να βάλεις τα μακαρόνια με λευκή σάλτσα στο κόκκινο πιάτο και αυτά με την κόκκινη σάλτσα στο λευκό πιάτο! Η έρευνα έδειξε πως όταν τα πιάτα έχουν χρωματική αντίθεση με το φαγητό, τότε καταναλώνεις 30% λιγότερη ποσότητα. Δεν το λες και λίγο. Όσο μεγαλύτερη η αντίθεση, τόσο το καλύτερο.

Bonus: Να πίνεις πάντα νερό πριν το κάθε γεύμα κι έτσι το στομάχι σου θα νιώθει πιο γεμάτο!
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!