tromaktiko: Παγκόσμιο Κύπελλο 2018 - Τυνησία εναντίον Αγγλίας

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Παγκόσμιο Κύπελλο 2018 - Τυνησία εναντίον Αγγλίας



Πράξη Νο 14 στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας και αντιμέτωπες Τυνησία κόντρα στην Αγγλία...
Δύο ομάδες που στα προκριματικά πήραν το εισιτήριο για το μουντιάλ, ως πρώτες στους ομίλους που αγωνίστηκαν, βασιζόμενες κυρίως στην αμυντική τους λειτουργία.

Τα ''βασιλικά λιοντάρια'' μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και πανηγύρισαν σχετικά νωρίς με σκόρερ τον Χάρι Κέιν στο 11' και εκεί που όλα κυλούσαν ομαλά για τους ''νησιώτες'' σκεπτόμενοι την ανάπαυλα του ημιχρόνου, ο Γουόκερ έκανε ένα βλακώδες κράτημα στον αντίπαλο επιθετικό και ο κολομβιανός διαιτητής καταλόγισε πέναλτι. Ο Φερτζανί Σασί ευστόχησε από την άσπρη βούλα και διαμόρφωσε το 1-1 στο 39', όπου ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Τυνήσιοι έκλεισαν τους χώρους στον αντίπαλο και επικεντρώθηκαν στην άμυνα, οι Άγγλοι έβγαλαν κούραση και ενεργούσαν ατομικά δίχως καθαρό μυαλό, ώσπου στο 90+1 ο λυτρωτής Χάρι Κέιν έδωσε πάλι τη λύση, σκοράροντας το 2-1 με κοντινή κεφαλιά.


Ο Σάουθγκέιτ παρέταξε την ομάδα με 3-5-2 και ήταν αρκετά λειτουργικό - διαθέτει ένα νεανικό σύνολο παικτών με απαράμιλλο ταλέντο, που όμως δεν φάνηκε τόσο δεμένο. Παίκτης Στέρλινγκ σήμερα δεν υπήρχε, από την ώρα που έκανε τη ''μπάζα'' από τη μεταγραφή στη Σίτυ, η καριέρα του είναι σε συνεχόμενη πτώση. 

Αντιθέτως ο κεντρικός αμυντικός Μαγκουάιρ της Λέστερ έκανε πολύ καλή εμφάνιση, ναι... αυτός με την αντιτουριστική φάτσα. Καλός στα αμυντικά του καθήκοντα, σωστές μεταβιβάσεις και δυνατός στο ψηλό παιχνίδι, είναι ένας καλός και ακούραστος εργάτης στο πλάνο κάθε προπονητή.

Η Τυνησία από την άλλη είναι μία μέτρια ομάδα  με αμυντική προσήλωση, δίχως κάτι το ιδιαίτερο στο επιθετικό κομμάτι. Σίγουρα στους επόμενους αγώνες θα αλλάξει το πλάνο ο προπονητής της, για να προσπαθήσει για ένα καλύτερο αποτέλεσμα από το σημερινό και θα έχουμε την ευκαιρία να την αξιολογήσουμε καλύτερα.

Επιμέλεια: Tommy T.     

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!