tromaktiko: Σοκ στον Βόλο: Σκότωσαν επιχειρηματία με 46 μαχαιριές - Σοκάρει η απολογία του δράστη

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Σοκ στον Βόλο: Σκότωσαν επιχειρηματία με 46 μαχαιριές - Σοκάρει η απολογία του δράστη



Το άγριο έγκλημα και οι σοκαριστικές πτυχές του, που ξεδιπλώθηκαν...
  χθες το πρωί και στη διάρκεια της ημέρας, παγώνει τον Αλμυρό και τη Μαγνησία.

Με την απολογία του κατηγορουμένου συνεχίστηκε χθες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας η δίκη για το στυγερό έγκλημα που συνέβη τον Δεκέμβριο του 2016 στον Αλμυρό, με θύμα τον 64χρονο επιχειρηματία Αριστείδη Κολοβό.

Το χρονικό της άγριας δολοφονίας

 Ο γνωστός 64χρονος Αλμυριώτης επιχειρηματίας Αριστείδης Κολοβός, που διατηρούσε επιχείρηση με μεταλλικές κατασκευές, βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του, στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας σε πάροδο της Κων. Βασιλέως. Το άψυχο σώμα του εντοπίστηκε παγωμένο πίσω από την πόρτα, στην είσοδο, μέσα σε λίμνη αίματος, από το Σπύρο Κολοβό, γιο του θύματος, που τον αναζητούσε εναγωνίως.

Πρώην εργαζόμενος του άτυχου επιχειρηματία τον μαχαίρωνε αλλεπάλληλα σε διάφορα σημεία του σώματός του, στο θώρακα και στην κοιλιακή χώρα, μέχρι να εκτονώσει την οργή του και να βεβαιωθεί ότι είχε πεθάνει. Στη συνέχεια έριξε χλωρίνη, ώστε να μην αφήσει πίσω του κανένα αποτύπωμα και έβαλε και στο φούρνο αεροζόλ και τον άναψε. Ήταν θέμα χρόνου να προκληθεί πυρκαγιά, όπως πίστεψε, και να εξαφανίσει κάθε ίχνος από τη στυγερή δολοφονία. Όμως η ασφάλεια του πίνακα ηλεκτροδότησης του σπιτιού έπεσε. Την ίδια στιγμή, τα αίματα άρχισαν να τρέχουν πλέον έξω από την πόρτα του διαμερίσματος, όπου διαπράχθηκε η στυγερή δολοφονία.

Το τροχαίο του δράστη

Οι έρευνες για την εξιχνίαση της στυγερής ανθρωποκτονίας είχαν ξεκινήσει από την Αστυνομία πριν ακόμη εντοπιστεί το πτώμα του θύματος. Ο δράστης είχε προκαλέσει τροχαίο στην εθνική οδό, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, μετά τη δολοφονία. Στο ύψος του Αερινού έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου που οδηγούσε. Το όχημα εξετράπη και προσέκρουσε σε προστατευτικό στηθαίο. Διερχόμενος οδηγός που ευαισθητοποιήθηκε τον ρώτησε αν είναι καλά για να καλέσει την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Ο 36χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε τότε ότι δε χρειαζόταν βοήθεια και ότι έχει μπερδέματα με την Αστυνομία, και στη συνέχεια έφυγε πεζός εγκαταλείποντας το τρακαρισμένο αυτοκίνητο. Η Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων έφτασε άμεσα στον τόπο του τροχαίου. Σε αναζήτηση των στοιχείων του κατόχου του οχήματος, οι αστυνομικές έρευνες οδηγήθηκαν στην ταυτότητα του γνωστού επιχειρηματία.

Η απολογία του Ρωσοπόντιου δράστη

Με την απολογία του κατηγορουμένου συνεχίστηκε χθες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας η δίκη για το στυγερό έγκλημα που συνέβη τον Δεκέμβριο του 2016 στον Αλμυρό, με θύμα τον 64χρονο επιχειρηματία Αριστείδη Κολοβό.

Ο 38χρονος Ρωσοπόντιος δράστης του στυγερού εγκλήματος απολογούνταν επί ώρες, με το δικαστήριο να τον υποβάλλει σε αλλεπάλληλες ερωτήσεις. Ο άτυχος επιχειρηματίας είχε εντοπιστεί νεκρός μέσα στο σπίτι του κοντά στην έξοδο, φέροντας 46 μαχαιριές σε διάφορα σημεία του σώματός του.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι δέχτηκε επίθεση από το θύμα, θόλωσε και βγήκε εκτός ελέγχου. Για την επιθετικότητα που παρουσίασε, υποστήριξε ότι είχε προσωπικές διαφορές με τον δράστη, ενώ εκείνο το διάστημα λάμβανε και ένα καταπραϋντικό χάπι επειδή έπασχε από αϋπνίες, το οποίο όμως του προκαλούσε επιθετικότητα.

Ο 38χρονος απάντησε σε πολλές ερωτήσεις και μίλησε για ολόκληρη τη ζωή του, από τα παιδικά του χρόνια μέχρι και σήμερα. Υποστήριξε ότι είχε αποτοξινωθεί από τα ναρκωτικά μεγάλο διάστημα προτού συμβεί το έγκλημα.

Επισημαίνεται ότι οι γιοι του θανόντος εξεταζόμενοι ως μάρτυρες κατηγορίας περιέγραψαν με τα πιο μελανά χρώματα τον τρόπο με τον οποίο βρήκαν τον πατέρα τους νεκρό, τις 46 μαχαιριές που έφερε σε όλο το σώμα του, ενώ ήταν πεσμένος στο πάτωμα, στον διάδρομο προς την πόρτα του σπιτιού καθώς προσπαθούσε να φύγει από το σπίτι και να σωθεί από τα χέρια του δολοφόνου, αλλά εξέπνευσε.

Ο δολοφόνος είχε εργαστεί στην επιχείρηση του άτυχου άνδρα για έξι μήνες και απολύθηκε μετά από απόπειρα εμπρησμού, φέρονται να κατέθεσαν.

Ο 38χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και δικάζεται για πρώτη φορά. Όλο αυτό το διάστημα είναι κρατούμενος. Στην ανακρίτρια Βόλου απολογούμενος δεν είχε πει τίποτα για τις αποτρόπαιες πράξεις του. Ανέμενε την απόφασή της σιωπηλός. Στην Αστυνομία εντούτοις είχε παραδεχτεί τις πράξεις του και είχε ισχυριστεί ότι το θύμα τού χρωστούσε χρήματα για παλαιότερη εργασία του.

Μετά την απολογία του κατηγορουμένου η δίκη διακόπηκε για τις 19 Ιουνίου, οπότε θα συνεχιστεί με την πρόταση του εισαγγελέας υπηρεσίας, τις αγορεύσεις των δικηγόρων και την ανακοίνωση της απόφασης.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!