tromaktiko: Καμένο φορτηγό παραμένει εγκαταλελειμμένο εδώ και 6 χρόνια στο Ρωμανό Πατρών!

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Καμένο φορτηγό παραμένει εγκαταλελειμμένο εδώ και 6 χρόνια στο Ρωμανό Πατρών!



Εγκαταλελειμμένο καμένο φορτηγό στον Ρωμανό Πατρών, στο οποίο εδώ και 6 χρόνια φωλιάζουν ποντίκια, φίδια και άλλα...
ερπετά ενώ πέριξ αυτού είναι σκορπισμένα τα αποκαΐδια του αποτελώντας ανθυγιεινή εστία σε βάρος των περιοίκων, του περιβάλλοντος αλλά και της δημόσιας υγείας εν γένει, χρήζει άμεσης απομάκρυνσης και λήψη μέτρων καθαρισμού του γύρω χώρου από ειδικό συνεργείο.

Το εικονιζόμενο γερανοφόρο όχημα, όπως αναφέρει η Χριστίνα Τζουβέκα, που υποβαθμίζει και προσβάλλει την αισθητική του τοπίου καθώς βρίσκεται πλησίον του Δάσους του Ρέματος Ρωμανού έχει αφεθεί επί της βοηθητικής οδού της Περιμετρικής στη διασταύρωση Ζωοδόχου Πηγής από τη βραδιά του εμπρησμού του την Άνοιξη του 2012 έως και σήμερα. Το εν λόγω άχρηστο πλέον μεταφορικό μέσο παραμένει εκεί επί 6ετίας για να θυμίζει σε όλους την αδιαφορία των αρμοδίων για την αναγκαία μετακίνησή του μακριά από την οικιστική γειτονιά της Ζωοδόχου Πηγής.

Η υπόθεση της πυρπόλησης του φορτηγού αφού υπήρξε καθημερινό θέμα συζήτησης στον οικισμό, πέρασε όλα τα στάδια των χρονοβόρων διαδικασιών για την διεκπεραίωση πραγματογνωμοσυνών, εξέτασης από την Πυροσβεστική, σχηματισμού δικογραφίας και διαδοχικών αναβολών στα Ελληνικά Δικαστήρια. Η δικαστική διάσταση της υπόθεσης κατέληξε στην αθωωτική απόφαση της πρωτοβάθμιας Ελληνικής Δικαιοσύνης για τον φερόμενο ως εμπρηστή.

Δεν υπάρχει δικαιολογία περαιτέρω καθυστέρησης από πλευράς υπευθύνων και οφείλουν όσοι διατείνονται ότι ενδιαφέρονται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή να το δείξουν επί του πρακτέου άμεσα. Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη περιοχή των ανατολικών προαστίων της Πάτρας χαρακτηρίζεται από έλλειψη επαρκούς καθαρισμού του χώρου όπου είναι τοποθετημένοι οι κάδοι απορριμμάτων στη διασταύρωση της οδού Αγίου Δημητρίου με την βοηθητική οδό της Περιμετρικής προς την οδό Ζωοδόχου Πηγής, χώρος που κατ΄επανάληψιν έχει πιάσει φωτιά και έχει κληθεί η Πυροσβεστική. Αποτελεί μια ακόμη ανθυγιεινή εστία για τον άνθρωπο και το περιβάλλον καθώς συχνά πυκνά θυμίζει σκουπιδότοπο και ενέχει τον κίνδυνο μετάδοσης μικροβίων σε κάθε περαστικό που διέρχεται από την τοποθεσία αυτή ιδιαίτερα με τις υψηλές θερμοκρασίες του θέρους. Κάθε είδους απορρίμματα αφήνονται από διερχόμενους  ωσάν ο χώρος να είναι μια μικρή χωματερή, ρυπαίνοντας το έδαφος χωρίς κανένα σεβασμό στο περιβάλλον.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!