tromaktiko: Άλλη μια κραιπάλη φαγητού; 8 tips για να ανακάμψετε

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Άλλη μια κραιπάλη φαγητού; 8 tips για να ανακάμψετε



Μήπως το παρακάνατε με τις αλμυρές, λιπαρές ή γλυκιές λιχουδιές και...
αισθάνεστε άσχημα για την «παρεκτροπή»  από την υγιεινή σας διατροφή; Συμβαίνει φυσικά σε όλους και δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε. To itrofi.gr σας παρουσιάζει μερικές απλές συμβουλές που μπορούν όχι μόνο να σας ανακουφίσουν από τις ενοχές αλλά και να βοηθήσουν τον οργανισμό σας να επανέλθει στο «σωστό δρόμο».

Γιαούρτι + Μούρα
Ακόμα κι αν δεν έχετε όρεξη για πρωινό, θα πρέπει να φάτε για να λειτουργήσει ο μεταβολισμός σας. Φροντίστε όμως να είναι κάτι ελαφρύ για το στομάχι σας, όπως λίγο γιαούρτι με μούρα. Το γιαούρτι περιέχει ευεργετικά βακτήρια που θα βοηθήσουν να μειωθεί η φλεγμονή του εντέρου που προκλήθηκε από τα λιπαρά ή σακχαρούχα τρόφιμα και το αλκοόλ.

Πράσινο τσάι
Μια καλή δόση ενέργειας για το πρωινό σας, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που προστατεύουν από τις φθορές των κυττάρων που προκαλεί το junk food.  Βοηθά επίσης στη σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και μειώνει τις λιγούρες.

Νερό
Εκτός από οτιδήποτε έχει καφεΐνη που πιθανά να ζητά ο οργανισμός σας, φροντίστε να πιείτε αρκετό απλό νερό όλη την ημέρα. Η ενυδάτωση είναι το κλειδί, ειδικά μετά από μια νύχτα υπερκατανάλωσης. Θα ξεπλύνει τις τοξίνες, θα βοηθήσει την πέψη και θα καταπολεμήσει τα αέρια που προκαλούν φούσκωμα.

Ομελέτα με λαχανικά
Τα πρωτεϊνικά αυγά περιέχουν το αμινοξύ κυστεΐνη, το οποίο διασπά την τοξίνη ακεταλδεϋδη από το αλκοόλ ώστε να μπορεί να βγει από τον οργανισμό μέσω των ούρων, ενώ τα πλούσια σε φυτικές ίνες λαχανικά όπως το σπανάκι και οι ντομάτες, θα σας βοηθήσουν να «ξεφουσκώσετε» και να χωνέψετε. Αποφύγετε τυριά και αλλαντικά καθώς τα υψηλής περιεκτικότητας λιπαρά τρόφιμα επιβραδύνουν τη διέλευση της τροφής στο λεπτό έντερο.

Ρόφημα με τζίντζερ ή μέντα
Για να αντιμετωπίσετε τη δυσπεψία το τσάι με τζίντζερ ή μέντα μπορεί να καταπραΰνει πραγματικά το στομάχι σας.  Και τα δύο θεωρούνται αντισπασμωδικά που σημαίνει ότι βοηθούν στη χαλάρωση των μυών στην πεπτική οδό, αφήνοντας τα φυσικά αέρια να περάσουν πιο εύκολα και προλαμβάνοντας τους απότομους έντονους στομαχικούς πόνους.

Μπανάνες
Αν το έχετε πραγματικά παρακάνει την προηγούμενη ημέρα, ειδικά με το αλκοόλ, η αφυδάτωση θα έχει προκαλέσει απώλεια μετάλλων όπως το κάλιο, το οποίο βρίσκεται σε αφθονία στις μπανάνες. Το κάλιο συμβάλει επίσης στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κατανάλωσης μεγάλης ποσότητας νατρίου (π.χ. από αλμυρά snack)  όπως το φούσκωμα.

Πλιγούρι βρώμης
Ένα μπολ με πλιγούρι βρώμης και λίγες φέτες αχλαδιού είναι άλλη μια έξυπνη επιλογή. Αυτός ο συνδυασμός σας προσφέρει ακόμη περισσότερες φυτικές ίνες και είναι έξτρα απαλός για το στομάχι σας.

Φρούτα με μεγάλη περιεκτικότητα νερού
Πεπόνι, γκρέιπφρουτ, πορτοκάλια, ροδάκινα, σμέουρα. Εάν το σκέτο νερό δυσκολεύει το στομάχι σας, αυτά τα φρούτα θα σας βοηθήσουν να ενυδατωθείτε και να αποκαταστήσετε τις βιταμίνες και τα ανόργανα συστατικά που θα ενεργοποιήσουν πάλι τον οργανισμό σας. Είναι επίσης γεμάτα με φυτικές ίνες που βοηθούν στην πέψη.
Πηγή

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!