tromaktiko: Η Ρωσική αρκούδα κατασπάραξε τους Φαραώ

Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Η Ρωσική αρκούδα κατασπάραξε τους Φαραώ



Μαγική από πλευράς θεάματος ήταν η σημερινή μουντιαλική ημέρα, σε τρία παιχνίδια... σημειώθηκαν δέκα τέρματα. Στο τελευταίο βραδινό ματς, η οικοδέσποινα Ρωσία έκανε φύλλο και φτερό την ομάδα της Αιγύπτου, μέσα σε 15 λεπτά και επικράτησε με σκορ 3-1 ('Φατί αυτ.47', Τσερίσεφ 59', Τζιούμπα 62' - Σαλάχ πεν.73').

Μετά και από αυτό το αποτέλεσμα, οι Ρώσοι βρίσκονται με το ενάμισο πόδι στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Ειλικρινά τρίβουμε τα μάτια μας με την σημερινή εμφάνιση τους, συμπαγές σύνολο με ομοιογένεια, πολλά τρεξίματα στον άξονα και πρεσάρισμα στην αντίπαλη άμυνα.

Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο με την πρωτοβουλία των κινήσεων να εναλλάσσεται, η Ρωσία έκλεινε τους χώρους στον αντίπαλο και επιθετικά προσπαθούσε κυρίως με σέντρες, να βρει το κεφάλι του υψηλόσωμου φορ Τζιούμπα. Ενώ οι Αιγύπτιοι προσπαθούσαν από τα φτερά να κάνουν ανάπτυξη, αφού δεν περνούσαν εύκολα κάθετες πάσες προς το Σαλάχ.


Στο δεύτερο ημίχρονο οι οικοδεσπότες ευτύχησαν να προηγηθούν νωρίς, από μία κόντρα στο αντίπαλο αμυντικό που κατέληξε στα δίχτυα, από εκείνο το σημείο και έπειτα η σοβιετική μηχανή φούλαρε και ανέβασε υψηλές στροφές σκοράροντας άλλα δύο τέρματα στους ανήμπορους Αιγύπτιους. Το μόνο που καταφέρανε οι φιλοξενούμενοι, ήταν να μειώσουν με ένα πέναλτι του Σαλάχ και να παραμείνει το 3-1, ως το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Όποιος νομίζει ότι η Ρωσία θα είναι εύκολη λεία στον αγωνιστικό χώρο, ''πλανάται πλάνη οικτρά'', διαθέτουν πολύ ισχυρό σύνολο, παίζουν υπό τις ιαχές των φιλάθλων τους και διεκδικούν το αποτέλεσμα σαν λυσσασμένα σκυλιά. Επιπλέον διαθέτει καλό και έμπειρο προπονητή, που ξέρει να στήνει ορθολογικά την ομάδα, προσθέτοντας τις κατάλληλες πινελιές εκεί που πρέπει.

Αντίο Κούπερ...αντίο Σαλάχ....Αντίο Ουάρντα και καλές διακοπές.


Επιμέλεια: Tommy T.




     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!