tromaktiko: Έχεις επιχείρηση; Αυτό το άρθρο πρέπει να το διαβάσεις άμεσα - Θα σε σώσει από περιπέτειες...

Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Έχεις επιχείρηση; Αυτό το άρθρο πρέπει να το διαβάσεις άμεσα - Θα σε σώσει από περιπέτειες...



Έχεις μια επιχείρηση που δημιούργησες με κόπο και πολύ χρήμα, αλλά κανείς δεν σε ενημέρωσε για κάτι πολύ βασικό που θα έπρεπε να έχεις κάνει "χθες" για να μην βρεθείς "αύριο" προ εκπλήξεως. Εκατοντάδες επιχειρηματίες ανά την Ελλάδα κάθε χρόνο, αναγκάζονται να βρεθούν μπροστά σε...
εξώδικα και ασφαλιστικά μέτρα εξαιτίας μιας μικρής λεπτομέρειας που άπαντες αγνοούμε ή αμελούμε διότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση ή έχουμε ακούσει για υπέρογκα ποσά.

Από την ιδέα στην πράξη, αλλά με μια μικρή... αμέλεια
Είχατε μια ιδέα και δημιουργήσατε μια επιχείρηση ή προϊόν με το δικό σας "όνομα" ή "brand". Όμως έχετε κάνει ένα λάθος εν αγνοία σας. Ξεχάσατε να το κατοχυρώσετε ως "Trademark" ή στα ελληνικά "Εμπορικό Σήμα" στο αρμόδιο Υπουργείο. Κάποιοι ζητήσατε πληροφορίες και πήρατε απογοητευτικές απαντήσεις ως προς το κόστος για μια τέτοια ενέργεια. Με συνέπεια, να το παραμελήσετε και να μην ξανασχοληθείτε θεωρώντας πως "δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι κακό μελλοντικά για την επιχείρησή μου".

Ποιος από εσάς την έχει... "πατήσει" και το έχει πληρώσει πανάκριβα;
Κι όμως! Κάποιοι από εσάς που διαβάζετε το συγκεκριμένο άρθρο, ένα πρωί δεχτήκατε μια απρόσμενη επίσκεψη από δικαστικό κλητήρα που σας παρέδωσε -στη καλύτερη- μια εξώδικη δήλωση για συμμόρφωση "κατεβάζοντας" ταμπέλες στα επόμενα 24ωρα ή -στη χειρότερη- ασφαλιστικά μέτρα για παραποίηση λογοτύπου, πνευματικά δικαιώματα, ιδιοκτησία εμπορικού σήματος, παρέα με διαφυγόντα κέρδη που τυχόν έχασε ο ενάγων, ζητώντας ότι "του λείπει" τη δεδομένη στιγμή όπως λέει ο θυμόσοφος λαός. Και ζήσατε το δικό σας γολγοθά μέχρι να αποδείξετε ότι δεν είστε... ελέφαντες. Το χειρότερο όλων όμως είναι ότι... το πληρώσατε "βαπορίσιο"!

Δεν θέλεις να μπλέξεις σε περιπέτειες τέτοιες εποχές, αλλά δεν ξέρεις που να απευθυνθείς...
Είμαστε εδώ για να σε κάνουμε να ξεγνοιάσεις σε δυο 24ωρα (για τις επιχειρήσεις της Αττικής) και σε 4-5 ημέρες (για τις επιχειρήσεις της υπόλοιπης Ελλάδας). Και όχι μόνο είμαστε εδώ, αλλά διαβάζοντας αυτό το άρθρο και καλώντας μας άμεσα για να διεκπαιρεώσουμε την κατοχύρωση του εταιρικού σου σήματος στο αρμόδιο Υπουργείο, κερδίζεις και μια έκπτωση που δεν θα βρεις πουθενά αλλού, αποδεικνύοντας ότι και θέληση έχουμε και μπορούμε να σε βοηθήσουμε. Έτσι απλά. Μην περιμένεις να στο πάρουν.

Ποιες επιχειρήσεις χρειάζονται κατοχύρωση εμπορικού σήματος;
Είτε έχεις ένα καφέ, είτε ένα εστιατόριο, είτε ένα site ή eshop, είτε ένα προϊόν, πρέπει άμεσα και χωρίς δεύτερη σκέψη να το κατοχυρώσεις. Έχουμε απλοποιήσει τόσο πολύ τις διαδικασίες, που από τον ιδιοκτήτη του εμπορικού σήματος χρειαζόμαστε μόνο:

1) Ένα γνήσιο υπογραφής για τον εκπρόσωπο που θα αναλάβει τον φάκελο στο Υπουργείο
2) Τέσσερις υπογραφές στο ειδικό έντυπο κατάθεσης

Τίποτα άλλο... Όλα τα άλλα είναι δουλεία του γραφείου μας.
Τι εννοούμε:
  • Έλεγχος διαθεσιμότητας σήματος
  • Προκαταρκτικός έλεγχος εγκυρότητας
  • Αναλυτικός έλεγχος διαθεσιμότητας και εγκυρότητας
  • Σύνταξη και προετοιμασία όλων των σχετικών εγγράφων
  • Συγκέντρωση δικαιολογητικών
  • Επιλογή κατηγοριών (κλάσεων) με τη βοήθεια ειδικών
  • Έλεγχο πληρότητας φακέλου
  • Αγορά και κατάθεση σχετικών παραβόλων
  • Κατάθεση αίτησης σήματος από εξειδικευμένο συνεργάτη στον αρμόδιο φορέα
  • Online παρακολούθηση σήματος
  • Παράδοση τελικού φακέλου

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!