tromaktiko: Η Κροατία χόρεψε αργεντίνικο ταγκό το Μέσι και την παρέα του

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Η Κροατία χόρεψε αργεντίνικο ταγκό το Μέσι και την παρέα του



Πολύ βαρύ το κλίμα για την ομάδα της Αργεντινής, καθώς γνώρισε την...
συντριβή από τους Κροάτες με σκορ 0-3 (Ρέμπιτς 53', Μόντριτς 80', Ράκιτιτς 91'). Τι  να σου κάνει ο Μέσι και ο Μαραντόνα μαζί, όταν δεν υπάρχει συνοχή και ορθολογικό πλάνο στην ομάδα? Και πως να αντιμετωπίσεις μία Κροατία που ήταν ''χάρμα οφθαλμών'' στον αγωνιστικό χώρο?

Μιλάμε για το απόλυτο παιχνίδι στρατηγικής των δύο πάγκων, που γεύτηκε την χαρά της νίκης ο καλύτερος τακτικά προπονητής, αποβάλλοντας από τη σκακιέρα τυχόν εσωτερικά προβλήματα.

Ξεκινάμε από τον ηττημένο κόουτς Σαμπάολι, ο οποίος κατέβασε ένα άκρως επιθετικό σχήμα 3-4-2-1 με κορυφή της επίθεσης τον Αγκουέρο. Ενώ ο ''αίλουρος'' Ντάλιτς παρέταξε την ομάδα του με 4-1-4-1, με προωθημένο μόνο τον Μάντζουκιτς.

Μπορεί να προηγήθηκε η Κροατία, από ένα ολέθριο λάθος του γκολκίπερ Καμπαγέρο, αλλά με μαθηματική ακρίβεια η Αργεντινή θα δεχόταν το γκολ όσο περνούσε η ώρα και πιεζόταν για να σκοράρει. Ο αγώνας οδηγήθηκε στη δύναμη και στην αντοχή, αφού όλοι οι χώροι ήταν σωστά κλεισμένοι. Το κέντρο ήταν σχεδόν γεμάτο από παίκτες...μονίμως έβλεπες δέκα φανέλες γύρω από την μπάλα.


Οι Κροάτες είχαν την υπεροχή στον άξονα με τα πολύ ποιοτικά χαφ Ράκιτιτς -  Μόντριτς, ενώ από πίσω ''σκούπιζε'' ο Μπρόζοβιτς και ήταν υπερβολικά δύσκολο να περάσουν μπάλες εμπρός. Στα φτερά υπερτερούσαν πάλι, διότι είχαν την δυνατότητα να ντουμπλάρουν με δύο παίκτες σε κάθε πλευρά και ήταν αναμενόμενο να κλειδώσει τους αντιπάλους. Ακόμη και στην περίπτωση που ο Σαμπάολι έβαλε τον Ντιμπάλα αλλαγή, ως το τελευταίο του επιθετικό χαρτί, ο Ντάλιτς απάντησε στο καπάκι με τον Κόβατσιτς.


Πάντως αν θα επέλεγα έναν άλλον τίτλο για το σημερινό άρθρο, θα ήταν ''ο Ντάλιτς έδεσε χειροπόδαρα τον Σαμπάολι''. Όπως και να χει, οι Κροάτες έχουν ομαδάρα, είναι στην επόμενη φάση - τηρούν κατά γράμμα τις εντολές του προπονητή και παράγουν ωραίο ομαδικό ποδόσφαιρο. Σε αντίθεση με τους αργεντίνους, που περιμένουν το ''μάνα εξ ουρανού'', στο αυριανό αγώνα Ισλανδίας - Νιγηρίας για να ελπίζουν σε κάτι. Τελικά ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη.....



Επιμέλεια: Tommy T.









     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!