tromaktiko: Οι ρυτίδες είναι όμορφες, αλλά θέλουν και το κατάλληλο μακιγιάζ τους!

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Οι ρυτίδες είναι όμορφες, αλλά θέλουν και το κατάλληλο μακιγιάζ τους!



Από τη Μαρία Καλοπούλου
Οι ρυτίδες μας μεγαλώνοντας, κρύβουν γοητεία, είναι φυσική διαδικασία και δεν χρειάζεται να τρελαινόμαστε, όταν δούμε τις...
πρώτες μικρές γραμμές στον καθρέφτη μας. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει και να τις τονίζουμε! Για να μειώσουμε ή να απαλύνουμε τις ρυτίδες έκφρασης υπάρχουν μερικά απλά κόλπα του μακιγιάζ.

1. Εν αρχή είναι η ενυδάτωση
Θα το λέμε και θα το ξαναλέμε! Η πρόληψη είναι καλύτερη η θεραπεία, και η ενυδάτωση είναι η βασική αρχή για να έχουμε καλύτερη επιδερμίδα και να καθυστερήσουμε τα σημάδια γήρανσης. Βαθιά ενυδάτωση ιδιαίτερα, μετά τα 30 μας, στο πρόσωπο, τα μάτια αλλά και τα χείλη είναι απαραίτητη. Η ενυδατική μας κρέμα είναι ο μεγάλος μας σύμμαχος.

2. Τονίστε τα μάτια
Σε περίπτωση που έχετε κάποιες λεπτές ρυτίδες στο μέτωπο, δώστε προσοχή στο μακιγιάζ των ματιών. Χρησιμοποιήστε σκιές σε ανοιχτά χρώματα και αρκετή μάσκαρα για να δώσετε ένταση στο βλέμμα σας.

3. Αποφύγετε τις πούδρες σε μορφή compact
Οι compact πούδρες που χρησιμοποιούνται για βάση δεν είναι η καλύτερη επιλογή, αν έχετε ρυτίδες. Όσο κι αν έχει εξελιχθεί η τεχνολογία αυτής της μορφής πούδρας, παραμένει αρκετά συμπαγής, έχει την τάση να συγκεντρώνεται στις πτυχές του δέρματος και άρα τονίζει τις λεπτές γραμμές. Προτιμήστε ανάλαφρες πούδρες σε σκόνη ή μέικαπ σε υγρή μορφή και δώστε έμφαση στη ζώνη T του προσώπου, το μέτωπο, τα πτερύγια της μύτης και πηγούνι.

4. Πώς φοράμε το ρουζ
Απλώστε το ακριβώς στα μήλα με ανοδική κατεύθυνση. Με αυτόν τον τρόπο χαρίζει αμέσως ένα υγιές πρόσωπο με νεανική εμφάνιση! Επίσης, καλό είναι να προτιμήσετε αποχρώσεις του ροζ-ροδαλί που δίνουν μία αίσθηση φρεσκάδας και ζωντανεύουν μία ελαφρά θαμπή επιδερμίδα.

5. Προσοχή στα χείλη
Εάν έχετε παρατηρήσει λεπτές γραμμές ή πιο έντονες ρυτίδες γύρω από το στόμα, τότε προτιμήστε να μην τα τονίζετε. Χρησιμοποιήστε παστέλ αποχρώσεις ή nude χρώματα που τα δείχνουν πιο φυσικά.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!