tromaktiko: ΣΟΚ: Κόλλησαν οι φακοί στα μάτια της και δείτε τι έπαθε... [photo]

Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

ΣΟΚ: Κόλλησαν οι φακοί στα μάτια της και δείτε τι έπαθε... [photo]



Όσοι φοράμε φακούς επαφής έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι μπορεί να επηρεάζουμε αρνητικά τα μάτια μας. Υπάρχουν όμως πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο;...

Η 24χρονη Sarah Richards, ήθελε λόγω του Halloween να μεταμορφωθεί εμφανισιακά σε ζόμπι και έτσι αποφάσισε να αγοράσει ένα ζευγάρι φθηνούς σχετικά φακούς επαφής, οι οποίοι είχαν ένα πιο λευκό χρώμα γύρω από την ίριδα των ματιών.

 Μερικές ώρες αργότερα όμως, άρχισε να νιώθει περίεργα και να ανησυχεί μήπως τυφλωθεί, μιας και δεν είχε ξανά φορέσει ποτέ στην ζωή της και δεν ήξερε αν τους έβαλε καλά. Αλλά όσο έβλεπε τους φίλους της στο πάρτι, που φορούσαν και εκείνοι και μάλιστα από το συγκεκριμένο κατάστημα επαναπαύθηκε.


Πίνοντας μερικά ποτά στο πάρτι χαλάρωσε και για κακή της τύχη ξέχασε να βγάλει τους φακούς, μέχρι το επόμενο πρωί. Όταν ξύπνησε, δεν μπορούσε καλά καλά να ανοίξει τα μάτια της και εκεί ήταν που κατάλαβε πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Όταν κατάφερε και τα άνοιξε μετά από ώρα, το μόνο που έβλεπε ήταν ένα μικρό φωτεινό σημείο.

Έτσι, ξεκίνησε να ξύνει το χοντρό πλαστικό, όπως το αποκάλεσε, μέσα από τα μάτια της, το οποίο ήταν καλυμμένο με make up και τσίμπλες. Μόλις τους έβγαλε και αντίκρισε τα κατακόκκινα και γδαρμένα της μάτια, έτρεξε σε ένα ιατρικό κέντρο.

Εκεί, της είπαν ότι είχε πάθει σοβαρή μόλυνση και θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει σταγόνες αντιβιοτικές, να μην βάφεται, να μην φοράει φακούς και να μην τα κουράζει, για να αποφύγει την τύφλωση.

Αυτό το θέμα ήρθε στο φως της δημοσιότητας για να ενημερώσουν όλο τον κόσμο πως τα μάτια είναι μια πολύ ευαίσθητη περιοχή και θα πρέπει να σκεφτόμαστε πολύ καλά πριν κάνουμε τέτοιες κινήσεις.

Επίσης, ο κορυφαίος χειρούργος ματιών με λέιζερ της Αγγλίας, Δρ. David Allamby, δήλωσε πως ακόμη και οι χρωματιστοί, ή με σχέδια φακοί, θα πρέπει να συνταγογραφούνται από τους γιατρούς και να μην μπορεί να τους αγοράζει έτσι αυθαίρετα ο καθένας. Γι” αυτό λοιπόν προσοχή και για τις δικές μας απόκριες!
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!