tromaktiko: Υποβασταζόμενος στη Μητρόπολη ο Θανάσης Γιαννακόπουλος - Τον υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα στη Μητρόπολη - "Γερά Θανάση" του φώναζαν [photos+video]

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Υποβασταζόμενος στη Μητρόπολη ο Θανάσης Γιαννακόπουλος - Τον υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα στη Μητρόπολη - "Γερά Θανάση" του φώναζαν [photos+video]



Κηδεύεται σήμερα ο Παύλος Γιαννακόπουλος...
- Ο εμβληματικός ηγέτης του Παναθηναϊκού έφυγε από τη ζωή την Κυριακή (10.06.2018) σε ηλικία 89 ετών
- Χιλιάδες κόσμου από το πρωί στο λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη η σορός του
- Από τους πρώτους που έφτασαν ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς

- Λύγισε από τη συγκίνηση ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού και ξέσπασε σε λυγμούς
Ο Παύλος Γιαννακόπουλος, ο εμβληματικός ηγέτης του μπασκετικού Παναθηναϊκού, κηδεύεται σήμερα (13.06.2018). Έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, σε ηλικία 89 ετών. Το λαϊκό προσκήνυμα θα διαρκέσει έως τις 13:30. Στις 15:00 θα τελεστεί η νεκρώσιμος ακολουθία στην Μητρόπολη Αθηνών και στη συνέχεια θα γίνει η κηδεία σε στενό οικογενειακό κύκλο στο Α’ Νεκροταφείο.

Η σορός του Παύλου Γιαννακόπουλου έφτασε λίγο πριν από τις 08:00 στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης. Εκεί, θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα για να μπορέσουν οι οπαδοί του «τριφυλλιού», που τον λάτρεψαν για όσα προσέφερε στην ομάδα τους, να αποτίσουν φόρο τιμής.

«Εμπειρία ζωής, γιατί γνωρίσαμε έναν άνθρωπο που όμοιό του η ζωή και η Ιστορία, δεν χαρίζει συχνά. Είμαστε τυχεροί που βρεθήκαμε κάτω από το ευφυές αλλά οικείο βλέμμα του, που ακούσαμε τις προτροπές και τις συμβουλές του, που ακολουθήσαμε τις οδηγίες του, που ήταν ο οδηγός μας», αναφέρουν στο αποχαιρετηστήριο μήνυμα τους οι εργαζόμενοι της ΒΙΑΝΕΞ.

Ράκος ο Θανάσης Γιαννακόπουλος
Μέσα σε σχεδόν 40 μέρες ο Θανάσης Γιαννακόπουλος αποχαιρέτισε δυο από τα πιο σημαντικά πρόσωπα στη ζωή του. Πρώτα τον αδερφό του Κώστα και σήμερα τον Παύλο. Έφτασε στη Μητρόπολη λίγο μετά τις 13:00, μαζί με τη γυναίκα του και την κόρη του, οι οποίες τον στήριζαν συνεχώς.

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, εμφανέστατα καταρρακωμένος από το θάνατο του αδερφού του, έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από τον κόσμο που ήταν εκείνη την ώρα στη Μητρόπολη.



Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, καθώς κατευθυνόταν στο παρεκκλήσι όπου από το πρωί βρίσκεται το φέρετρο, χαιροκροτήθηκε ξανά από τον κόσμο. «Κράτα γερά Θανάση» του φώναζε κι εκείνος τους ευχαριστούσε συγκινημένος.



Ξέσπασε σε λυγμούς ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς
Από την πρώτη στιγμής ήταν πολύς ο κόσμος που στάθηκε στην ουρά για να αποχαιρετίσει τον άνθρωπο που συνέδεσε το όνομά του με το μπάσκετ του Παναθηναϊκού. Ανάμεσα σε εκείνους που βρέθηκαν στη Μητρόπολη και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ο προπονητής που χάρη στον Παύλο Γιαννακόπουλο ανέλαβε την ομάδα το 1999 και την οδήγησε σε ανεπανάληπτες επιτυχίες.



Ο Μιχάλης Γεωργαντής (εμβληματική φυσιογνωμία του βόλεϊ του Παναθηναϊκού) δήλωσε πως ο «Ζοτς» μέσα στην εκκλησία άρχισε να τρέμει στο αριστερό του χέρι και γυρνώντας προς το αμάξι του, δάκρυσε. Όταν μπήκε στο αμάξι, έβγαλε το σακάκι του και ξέσπασε σε κλάματα.

«Δεν έχω λόγια για να πω πόσο ευγνώμων είμαι για τον Παύλο Γιαννακόπουλο, γι’ αυτά που έχει προσφέρει στον Παναθηναϊκό. Δεν φθάνουν τα λόγια για να πω αυτό που αισθάνομαι. Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του και όλο τον κόσμο του Παναθηναϊκού», δήλωσε ο Ομπράντοβιτς.

Αφού απέτισε τον φόρο τιμής στον άνθρωπο που τον έφερε στην Ελλάδα, ο Ομπράντοβιτς έφυγε για να επιστρέψει στην Τουρκία, όπου απόψε η Φενέρμπαχτσέ αντιμετωπίζει την Τόφας στον 5ο τελικό του τουρκικού

Τα στεφάνια
Ανάμεσα σε εκείνους που έστειλαν στεφάνια στη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου ήταν ο Βασίλης Σπανούλης αλλά και οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος. Μπορεί ο πρώτος να έφυγε με άσχημο τρόπο από τον Παναθηναϊκό αλλά ο Παύλος Γιαννακόπουλος ποτέ δεν μίλησε για το «διαζύγιο» του διεθνούς άσου με το «τριφύλλι». Ούτε και τον κατηγόρησε ποτέ γιατί επέλεξε να πάει στον Ολυμπιακό.

Στεφάνι έστειλε, μεταξύ άλλων, και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.








Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!