tromaktiko: 10 τρόποι για να μειώσετε το budget του ταξιδιού σας

Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

10 τρόποι για να μειώσετε το budget του ταξιδιού σας



Απλοί τρόποι και εναλλακτικές λύσεις για να μην σας κοστίζει κάθε ταξίδι πανάκριβα...
Κόλπα που δεν είχατε σκεφτεί ως τώρα για να ταξιδεύετε ποιοτικά μεν οικονομικά δε.

Τα τελευταία χρόνια της κρίσης και της φορτωμένης καθημερινότητας, έχουμε καταλάβει όλοι καλά ότι ποτέ δεν ήταν πιο σημαντικό το να ταξιδεύουμε και να ξεφεύγουμε από τις βαριές, καθημερινές υποχρεώσεις. Ταυτόχρονα, όμως, λόγω κρίσης, ποτέ δεν ήταν πιο σημαντική η οικονομία, ακόμη και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Για να μην «κόψουμε» τα ταξίδια, προτιμάμε να «κόψουμε» μερικά από τα ταξιδιωτικά έξοδα, ώστε να γνωρίσουμε καινούργια μέρη, χωρίς να αδειάζουμε εντελώς την τσέπη μας.

Κάντε… παζάρια της τελευταίας στιγμής

Η διαπραγμάτευση είναι η πηγή ζωής της ταξιδιωτικής βιομηχανίας. Τα προϊόντα της είναι ξεκάθαρα «ευαίσθητα» στο χρόνο, που σημαίνει ότι ένα δωμάτιο που έχει μείνει άδειο για μια νύχτα ή μια θέση στο αεροπλάνο που δεν καλύφθηκε, δεν μπορεί να καλυφθεί την επόμενη ημέρα κι αυτό είναι κάτι που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε. Ειδικά αν κλείνετε εισιτήρια την τελευταία στιγμή με ταξιδιωτικούς πράκτορες και ξενοδοχεία, μπορείτε να κάνετε παζάρια.



Διαλέξτε την κατάλληλη στιγμή

Αν κλείνετε το ταξίδι σας μόνος κι όχι ως μέρος οργανωμένης εκδρομής, τότε μπορείτε να συμβουλευτείτε site τα οποία σας δείχνει όλα τα διαθέσιμα εισιτήρια την ημερομηνία που θέλετε και τις ημέρες κοντά σε αυτή. Αυτό μπορεί να σας εξασφαλίσει μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων, μέχρι και 400%, εφόσον μπορείτε να είστε λίγο ευέλικτοι με τις ημερομηνίες. Επίσης, αν ταξιδεύετε σε γιορτές και αργίες, επιλέξτε τις τελευταίες ημέρες, π.χ. τελευταίες ημέρες του Αυγούστου ή πρώτες του Σεπτεμβρίου για διακοπές.

Πείτε «ναι» σε μια πτήση με ενδιάμεση στάση

Ίσως το να τριγυρνάτε στο αεροδρόμιο, ενώ θα μπορούσατε να έχετε φτάσει στον προορισμό σας να μην είναι τόσο ελκυστικό, αλλά αν η διαφορά στην τιμή αξίζει τον κόπο, τότε επιλέξτε το. Κάτι τέτοιο μπορεί να σας εξοικονομήσει μέχρι 15% στο τελικό κόστος.

Αξιοποιήστε σελίδες σύγκρισης τιμών

Ταξιδιωτικά site σύγκρισης όπως το trivago.gr είναι πολύ χρήσιμα για όσους θέλουν να οργανώσουν το ταξίδι τους με βάση τις καλύτερες τιμές σε ξενοδοχεία, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, πακέτα διακοπών κ.ο.κ. Έχετε, όμως, υπ’ όψιν σας ότι τα αποτελέσματα μπορεί να είναι ορισμένες φορές διαστρεβλωμένα, καθώς οι εταιρίες πασχίζουν να ορίσουν τη χαμηλότερη τιμή, παραλείποντας πολλές φορές διάφορες έξτρα χρεώσεις.

Ζυγίστε τις αποσκευές σας

Είτε ταξιδεύετε με χειραποσκευή, είτε με βαλίτσες, βεβαιωθείτε πριν φτάσετε στο αεροδρόμιο, ότι το βάρος τους είναι αυτό που πρέπει, με βάση τους περιορισμούς της αεροπορικής που ταξιδεύετε. Σίγουρα δεν θέλετε να πληρώνετε έξτρα επειδή η βαλίτσα σας ζυγίζει μερικά κιλά παραπάνω που θα μπορούσατε να αποφύγετε.




Ταξιδέψτε βράδυ

Αυτό εξαρτάται από το πόσο καλά και εύκολα κοιμάστε. Αν σας παίρνει ο ύπνος εύκολα ή αντέχετε περισσότερο, μπορείτε να γλιτώσετε τα έξοδα μιας ημέρας ξενοδοχείου , ταξιδεύοντας βράδυ με πλοίο ή με τρένο. Μέσα στα υπόλοιπα, θα εξοικονομήσετε και φθηνότερο εισιτήριο, αρκεί να είστε προσεκτικοί στις επιλογές σας.

Φέρτε το δικό σας φαγητό

Μερικά σάντουιτς και αναψυκτικά για μια οικογένεια, μπορεί να κοστίσει πάνω από 20 ευρώ σε ένα ταξίδι π.χ. με πλοίο. Γλιτώστε αυτό το έξοδο φέρνοντας τα δικά σας σνακ, αν είστε σε ταξίδι με πλοίο. Στο αεροπλάνο, επειδή δεν θα μπορέσετε να περάσετε τα υγρά από την ασφάλεια, αγοράστε τα στο lounge αναχώρησης.

Ανταλλάξτε σπίτια

Αν μένετε σε μια περιοχή που μπορεί να είναι ελκυστική για κάποιον ταξιδιώτη και είστε προετοιμασμένοι να αφήσετε αγνώστους ανθρώπους να μείνουν στο σπίτι σας ή να χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό σας, τότε μπορείτε να ανταλλάξετε σπίτια μ ε κάποιον από την περιοχή που θα επισκεφτείτε και να μειώσετε τα έξοδά σας. Χρησιμοποιήστε τις υπηρεσίες ενός ασφαλούς πρακτορείου.



Οργανώστε τις δικές σας εξορμήσεις

Μια οργανωμένη, δημοφιλής ξενάγηση, όπως π.χ. από το κέντρο του Παρισιού, στις Βερσαλλίες, κοστίζει περίπου 60 ευρώ, μαζί με την είσοδο στο παλάτι. Μπορείτε, λοιπόν, αντ’ αυτού, να πάρετε τον προαστιακό, να κλείσετε online το εισιτήριό σας και ο λογαριασμός πέφτει αμέσως στο μισό.

Αγοράστε πάσο μεταφορών

Αν δεν σας αρέσει το περπάτημα, τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι η καλύτερη λύση, ώστε να γυρίσετε στα μέρη που θέλετε, χωρίς να πληρώνετε το κόστος ενός ταξί ή βενζίνη και νοικιασμένο αυτοκίνητο. Αν προμηθευτείτε πάσο, θα εξοικονομήσετε πολλά χρήματα , ανάλογα με την πόλη που βρίσκεστε. Στο Παρίσι για παράδειγμα, το πάσο μιας ημέρας κοστίζει 12.30 ευρώ, ενώ το εισιτήριο μιας διαδρομής 1.70, που σημαίνει ότι με 8 διαδρομές, έχετε ήδη εξοικονομήσει χρήματα.

Αγοράστε πάσο για τα αξιοθέατα

Αυτό μπορεί να αποδειχτεί μια πολύ χρήσιμη εναλλακτική και να σας προσφέρει πολλά οφέλη, αν και πρέπει να το ψάξετε καλά, ανάλογα με τα γούστα σας. Η ανάλογη κάρτα της Βιέννης, για παράδειγμα, κοστίζει σχεδόν 25 ευρώ και επιτρέπει απεριόριστη μεταφορά με τα μέσα και εκπτώσεις ή άλλες προσφορές σε περισσότερα από 210 μουσεία, θέατρα, εστιατόρια, καταστήματα κ.λπ.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!