tromaktiko: Σπουδαία κίνηση από Γιάννη Αϊβάζη - Μαρία Κορινθίου: Δίνουν το εξοχικό τους για να φιλοξενηθούν δύο οικογένειες [photo]

Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Σπουδαία κίνηση από Γιάννη Αϊβάζη - Μαρία Κορινθίου: Δίνουν το εξοχικό τους για να φιλοξενηθούν δύο οικογένειες [photo]



Σπουδαία κίνηση από τους δύο ηθοποιούς...

Σε μια πάρα πολύ όμορφη κίνηση προχώρησαν ο Γιάννης Αϊβάζης και η Μαρία Κορινθίου. Το γνωστό ζευγάρι διαθέτει εξοχική κατοικία στην Ανάβυσσο, στην οποία ανακοίνωσαν πως μπορούν να φιλοξενήσουν δύο οικογένειες με τα ζωάκια τους.

Δείτε την ανάρτηση που έκανε ο Γιάννης Αϊβάζης…

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Yannis Aivazis (@yannisaivazis) στις


Όμως δεν είναι οι μόνοι. Όλοι οι Έλληνες μια γροθιά αυτές της ώρες που η χώρα θρηνεί.

Συγκλονίζει και συγκινεί το "κύμα" συμπαράστασης Πατρινών αλλά και όλων των Αχαιών, προς τους συνανθρώπους τους που δοκιμάζονται σκληρά από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική.

Λίγες μόνο ώρες μετά την έκκληση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και τα γραφεία στην οδό Καρόλου και Αγίου Ανδρέου έχουν γεμίσει!







Στο μεταξύ, ο γνωστός Πατρινός Μιχάλης Κουρέτας, έγραψε:

"Επειδη η συνεισφορα στο συνανθρωπο ακομα και στο ιδιο το κρατος και τη πολιτεια ειναι εσωτερικη αναγκη και οχι υποχρεωση εγω και η οικογενεια μου ειμαστε στη θεση να φιλοξενησουμε οποια οικογενεια εχει αναγκη για οσο διαστημα χρειαστει .
Με τιμη
Οικ.Μιχαλη Κουρετα".

Ο Γιάννης Αναγνωστόπουλος έγραψε:

Μονο θλιψη. Οποιος εχει αναγκη απο στεγη διαθετω το σπιτι μου στο Λουτρακι για φιλοξενια. Ειμαστε διπλα σας. Παρακαλω επικοινωνηστε μαζι μου

Ακολούθησε ο γνωστός Καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Περικλής Νταβλούρος ακολούθως σημείωσε:

"Ειδα το ποστ του φιλου Michalis Kouretas κ θελω κ εγω να δηλωσω οτι μπορω να φιλοξενησω οικογένεια απο τα κατεστραμενα μερη για οσο χρειαστει. Μπραβο Μιχαλη. Ωραια ιδεα"

Επίσης μεγαλώνει η λίστα με τους φορείς που μπήκαν στην "εκστρατεία" αλληλεγγύης για τους πυρόπληκτους της Αττικής.

Στην "εκστρατεία" αλληλεγγύης οι Πατρινοί. Από τις πρώτες κιόλας ώρες της Εθνικής τραγωδίας πος έχει βυθίσει στο πένθος τη χώρα.

Λόγω της έκτακτης ανάγης, των τραυματών - θυμάτων από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική, και των αυξημένων αναγκών σε όλη την Ελλάδα, η αιμοδοσία του ΠΓΝΠ , κάνει έκκληση στους εθελοντές αιμοδότες να προσέλθουν να αιμοδοτήσουν άμεσα.

Επίσης, ο σύλλογος "Τετράποδος Σαμάνος - Φιλόζωοι Εθελοντές Πατρών", μας ενημερώνει:
"Για άλλη μια φορά συνάνθρωποι μας και ζώα έχουν την ανάγκη μας.....Εθελοντες θα ανέβουμε στις πυροπληκτες περιοχές.... Μαζεύουμε είδη πρώτης ανάγκης όπως γάζες, επιδεσμους, πάνες, μωρομαντηλα, σερβιέτες, οξυζενέ, οινόπνευμα, betanine, fucidin,depon, εμφιαλωμένα νερά ξηρά τροφή, κονσέρβες, μέλι, ταχίνι, παστέλι, φρυγανιές, παξιμάδια, (οτιδήποτε δεν αλλοιώνεται εκτός ψυγείου, δε χρειάζεται μαγείρεμα), και φυσικά ξηρή τροφή και κονσέρβες για τους τετράποδους φίλους μας... Σε καμία περίπτωση το σωματείο μας δε δέχεται χρήματα.... Παρακαλώ ψωνίσετε μόνοι σας... Οι εθελοντές βάζουν τα έξοδα του ταξιδιού.... Επικοινωνία στα τηλ:6934625051 Σουελεν και 6944900469 Κωνσταντίνος.....Αν είναι δυνατόν να φύγουμε και αύριο....κοινοποιηστε το παντού όλοι οι φίλοι μας..."

Στα γραφεία του Ερυθρού Σταυρού στην Πάτρα, Καρόλου 8, συγκεντρώνουν νερά, μάσκες, ορούς, αλοιφές για το κάψιμο και τρόφιμα σε κονσέρβες. Όποιος μπορεί ας βοηθήσει.

Παράλληλα, πολλοί επιχειρηματίες, αλλά και απλοί πολίτες, επιχειρούν να συλλέξουν είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους της Αττικής.

Δήμος Πατρέων

Ο Δήμος Πατρέων καλεί τους δημότες να συγκεντρώσουν είδη πρώτης
ανάγκης και βοήθειας, σαν ελάχιστη έκφραση αλληλεγγύης στους
πυρόπληκτους της Δυτικής και Ανατολικής Αττικής:
Εμφιαλωμένο νερό
Τρόφιμα (κονσέρβες, φρυγανιές, μπισκότα, γάλα, μακαρόνια κ.λπ.)
Φάρμακα (γάζες, «Μπεταντίν», παυσίπονα κ.λπ.)
Παιδικά είδη (τροφές, πάνες, μωρομάντηλα κ.λπ.)
Τα είδη θα συγκεντρώνονται στην οδό Κοραή 5 (απέναντι από τον Ι.Ν.
του Αγίου Ανδρέα - Τράπεζα Τροφίμων Κοινωνικού Οργανισμού
Δήμου), καθημερινά, από τις 8 π.μ. έως τις 2 μ.μ.
Καλούμε όλους τους συνδημότες μας να συνδράμουν.

ΣΚΕΑΝΑ
Η χώρα ζει πρωτοφανή εθνική τραγωδία. Συνάδελφοι και συμπολίτες βοηθήστε σε ότι μπορείτε. Αύριο 25/7 και μεθαύριο 26/7 11:00-14:00 στα γραφεία του ΣΚΕΑΝΑ Αράτου 21, 4ος όροφος στείλτε ή φέρτε ότι ξηρά τροφή μπορείτε για να βοηθήσουμε τον Ερυθρό σταυρό να τα συγκεντρώσει και να τα διαθέσει στους πληγέντες των πυρκαγιών για την ανακούφιση τους. Χρειαζόμαστε ιδιαιτέρως:

1) γάζες
2) φυσιολογικούς ορούς
3) αντισηπτικά
4) μάσκες μιας χρήσης
5) αλοιφές για εγκαύματα
6) πάνες
7) μωρομάντηλα
8 ) νερό
9) κονσέρβες και είδη ξηράς τροφής, άμεσης κατανάλωσης που δεν χρειάζονται ψυγείο.

Ο ΕΕΣΠ κάνει επείγουσα έκκληση για συγκέντρωση και αποστολή βοήθειας

Ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών εκφράζει την θλίψη του και τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων για την πολύνεκρη τραγωδία που προκάλεσαν οι φωτιές.

Σε έκτακτο Προεδρείο το οποίο συνεδρίασε γι’ αυτόν τον λόγο και έπειτα από επικοινωνία με τον Εμπορικό Σύλλογο Αγίων Θεοδώρων και τον Δήμο Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων,

ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών

ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΕΚΚΛΗΣΗ

στα Μέλη του και σε όσους επιθυμούν να βοηθήσουν

για συγκέντρωση ξηράς τροφής

(τυποποιημένα και συσκευασμένα είδη μπισκοτοποιίας, αρτοποιίας και κονσέρβες)

Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν μπορούν να φέρουν τα προς διάθεση είδη στα γραφεία του ΕΕΣΠ (πλατεία Γεωργίου Α΄25, 1ος όροφος, τηλ.: 2610273257 και email: eesp@otenet.gr) σήμερα μέχρι τις 21.00 και αύριο από τις 9.00 έως τις 14.00.

Αύριο, 25/7/2018 θα ξεκινήσει η πρώτη αποστολή βοήθειας προς τις πληγείσες περιοχές.

Παρακαλούμε για την άμεση και μαζική ανταπόκρισή σας καθώς η βοήθεια μας αυτή τη στιγμή είναι πολύτιμη στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Μ.Ο.Π Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Πάτρας

Φίλες και φιλοι επειδή οι ώρες για τους ανθρώπους που ζουν την κόλαση των ημερών είναι δύσκολες αποφασίσαμε να ΔΡΑΣΟΥΜΕ!!! Ετσι λοιπον αύριο Τέταρτη θα συγκεντρωσουμε ειδη ανάγκης και συγκεκριμενα : ΝΕΡΑ /ΠΑΝΕΣ/ΜΩΡΟΜΑΝΤΗΛΑ/ΜΠΙΣΚΟΤΑ/ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ..έχουμε ηδη συνεννοηθεί με ομάδα μοτοσ./των στην Αττική και αύριο απόγευμα 19:30 θα είμαστε εκεί. ΠΡΕΠΕΙ λοιπον όλοι μας να αφιερωσουμε λίγο απο τον χρονο μας και αύριο πρωι μετα τις 9:00 έως τις 15:00 στα γραφεία του ΜΟΠ (Ελ.Βενιζέλου &Μιχ.Ψελλού.. στην κάθοδο της Ελ.Βενιζέλου μετα το Πρατ.καυσίμων ΕΚΟ στριβεται δεξια και αμέσως αριστερά στην πλατεια)να φερουμε ο καθενας οτι μπορουμε απο τα πιο πανω αγαθα...θα αναρτησουμε περισότερα στην πορεία. Υ.Γ..σήμερα επίσης μετα τις 19:00 τα γραφεία θα είναι ανοικτά για την παραλαβη των αγαθών!!!

Επίσης, στη δράση, συμμετέχουν πολλοί σύλλογοι από ολόκληρο το νομό, ιδιώτες, οργανώσεις και φυσικά πολλοί, πολοί, απλοί πολίτες που είναι διατεθειμένοι να παραχωρήσουν σπίτια, αυτοκίνητα και ότι άλλο έχουν προκειμένου να βοηθήσουν.


Καλάθι αλληλεγγύης για τους πληγέντες από την Equal Society
Τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και είδη ρουχισμού συγκεντρώνει ο Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, Equal Society στη Δομή Ανθρώπων Γεύματα (οδός Αλικαρνασσού 49, Κολωνός) για τους πληγέντες των πυρκαγιών σε Δυτική και Ανατολική Αττική.
Στις δύσκολες ώρες που διανύουμε η Equal Society καλεί όλους τους συμπολίτες μας να δείξουν για ακόμη μια φορά έμπρακτα το αίσθημα  αλληλεγγύης που τους χαρακτηρίζει και να συμβάλουν, προσφέροντας είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα και ρουχισμό, προκειμένου να στηρίξουν τους πληγέντες της πύρινης καταστροφής.
Όλοι οι πολίτες μπορούν να στέλνουν τη βοήθειά τους στη Δομή Ανθρώπων Γεύματα (οδός Αλικαρνασσού 49, Κολωνός) της Equal Society τις καθημερινές από τις 25 Ιουλίου έως την 1η Αυγούστου.
Τηλέφωνο Επικοινωνίας : 21 3028 7308


Έκκληση για βοήθεια σε είδη πρώτης ανάγκης στους πυρόπληκτους της χώρας μας
Με αφορμή την Εθνική Τραγωδία από τις φονικές πυρκαγιές ο Δήμος Ηγουμενίτσας κάνει έκκληση βοήθειας ώστε να ενισχυθεί η προσπάθεια συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης και να διατεθούν στους πυρόπληκτους που αυτή τη στιγμή υποφέρουν.

Στις πληγείσες περιοχές υπάρχει μεγάλη ανάγκη σε γάζες, betadine, fucidin, παιδικές πάνες, μωρομάντηλα, τρόφιμα μακράς συντηρήσεως (φρυγανιές, μπισκότα κ.α).

Ας δείξουμε εμπράκτως την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη μας με ολόπλευρη και άμεση βοήθεια σε όσους έχουν πληγεί από την πύρινη λαίλαπα.

Η συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους θα γίνεται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας και στο Δημαρχείο.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα:

Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Ηγουμενίτσας: 26650 21438
Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Ηγουμενίτσας: 26650 24245
Δημαρχείο: 2665 3 61101



ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ 09:00-21:00 «Άμεση ανάγκη συγκέντρωσης τροφίμων και φαρμάκων για τους πληγέντες από τη φωτιά»

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών – Βιοτεχνών Θήβας σε συνεργασια με την Περιφερεια Αττικης ενημερώνει ότι συγκεντρώνονται για τους συνανθρώπους μας που επλήγησαν από τη φονική φωτιά τροφιμα και φαρμακα που θα σταλθουν την πεμπτη 25 ιουλιου στο κτίριο του ΚΕΕΛΠΝΟ (Αγράφων 3-5 Μαρούσι) και για οποιαδήποτε πληροφορία στο τηλέφωνο 6939628670.

Οι προσφορές πρέπει να αφορούν στα ακόλουθα είδη:

· Ξηρά τροφή (π.χ. φρυγανιές, μπισκότα, παξιμάδια) και Συσκευασμένα Τρόφιμα Μακράς Συντηρήσεως (π.χ. κονσέρβες)

· Είδη προσωπικής υγιεινής, Μωρομάντηλα και Πάνες

· Συσκευασμένα Φάρμακα (Fucidin και Betandine) και Γαζες

ΤΑ ΣΗΜΕΙA ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 9:00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 21:00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΙΝΑΙ:

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ-ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΘΗΒΑΣ(ΔΙΡΚΗΣ 20, ΤΗΛ 22620 89630)

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΠΑΡΜΠΑ-ΓΙΑΝΝΗΣ(ΜΟΣΧΟΠΟΔΙ ΘΗΒΩΝ,ΤΗΛ 22620 29350)

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΛΑΖΑ ΚΑΦΕ(ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ 89, ΤΗΛ 22620 23033)

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΒΕΤΡΟ ΚΑΦΕ (ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ 75, ΤΗΛ 22620 27474)

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΟΤΕΛ ΚΑΦΕ(ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΗΒΑΣ, ΤΗΛ 6942554841)

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΦΕ(ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ 79, ΤΗΛ 6936182727)


ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΥ



«Ο Δήμος Λαμιέων εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του μετά την πύρινη τραγωδία στους πληγέντες κατοίκους της Αττικής.

Αισθανόμενοι το ανθρωπιστικό μας καθήκον επιθυμούμε να συμβάλλουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό στην ηθική και υλική ενίσχυση των πληγέντων συνανθρώπων μας, αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης για τους κατοίκους των πληγεισών περιοχών.

Καλούμε όλους τους συλλογικούς φορείς αλλά και ιδιώτες να προσφέρουν κάθε δυνατή βοήθεια.

Τα είδη που προτείνονται για συγκέντρωση είναι, κατά προτεραιότητα:

Συσκευασμένα τρόφιμα (κονσέρβες, φρυγανιές, μπισκότα, κρουασάν, γάλα εβαπορέ κ.τ.λ),
Εμφιαλωμένο νερό, χυμούς,
Φάρμακα, οινόπνευμα, παιδικές πάνες, μωρομάντηλα,
Eίδη καθαρισμού και υγιεινής.
Ο χώρος συλλογής των προϊόντων θα είναι το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαμιέων, που βρίσκεται στην οδό Όθωνος και Αγ. Νικολάου, τις ημέρες Τετάρτη 25/7, Πέμπτη 26/7 και  Παρασκευή 27/7, από τις 10.00π.μ. – 3.00μ.μ.

Η συνδρομή όλων μας είναι πολύτιμη».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!