tromaktiko: 4 μύθοι για τον μεταβολισμό που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

4 μύθοι για τον μεταβολισμό που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις



Συγκεντρώσαμε τους 5 πιο γνωστούς μύθους...
που αφορούν στο μεταβολισμό και τους οποίους θα πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις.

Μύθος 1: Το να τρως λιγότερο είναι καλύτερο για το μεταβολισμό σου

Μπορεί να ακούγεται λογικό, αλλά είναι κάτι που δεν ισχύει, διότι το να τρως λιγότερο μπορεί να επιφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα για τον μεταβολισμό. Το σωστό, σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς, είναι να τρώμε συγκεκριμένα γεύματα σε μικρές ποσότητες κατά τη διάρκεια της ημέρας, ανάλογα πάντα με τις ανάγκες μας. Ένας σημαντικός κανόνας της διατροφής μας είναι να μην πιέζουμε τον εαυτό μας όταν δεν πεινάμε. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορούμε να παραλείπουμε εσκεμμένα κάποια από τα πιο σημαντικά γεύματα.

Μύθος 2: Η αερόβια άσκηση είναι η καλύτερη για τον μεταβολισμό
Μπορεί η αερόβια άσκηση να είναι πολύ καλή για να χάσουμε θερμίδες, ωστόσο δεν βοηθά στην αύξηση του μεταβολισμού. Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι ο μεταβολισμός δεν αυξάνεται απαραίτητα σε συνδυασμό με την καύση του λίπους.

Μύθος 3: Καίμε περισσότερες θερμίδες με την αύξηση της άσκησης
Πολλές φορές όταν ανεβάζουμε το challenge στην άσκησή μας, έχουμε τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιθυμούμε. Όποτε καλό είναι να μην πιέζουμε τον οργανισμό μας, διότι προκαλούμε στρες, που μειώνει την αντοχή στην άσκηση. Δώσε στον εαυτό σου τον απαραίτητο χρόνο να ηρεμήσει και διαμόρφωσε το workout σου ανάλογα με τις αντοχές σου.

Μύθος 4: Μια δίαιτα με πολύ λίγες θερμίδες βοηθά στην απώλεια βάρους
Απόφυγε τέτοιου είδους υπερβολές και μην καταναλώνεις προϊόντα low fat, πιστεύοντας πως θα κάψεις λίπος. Η απώλεια βάρους συνδέεται με μια ισορροπημένη διατροφή και άσκηση, στα επίπεδα που τη χρειάζεται κάθε άνθρωπος. Πριν μπεις σε διαδικασία δίαιτας, συμβουλεύσου απαραίτητα έναν ειδικό που θα σου υποδείξει τις σωστές οδηγίες ανάλογα με τις προσωπικές σου ανάγκες.


Τι να κάνεις για να δώσεις ένα καλό boost στον μεταβολισμό σου
*Πιες πολύ νερό, που αυξάνει τον μεταβολισμό και βοηθά σε όλες τις σημαντικές λειτουργίες του οργανισμού.

*Χαλάρωσε και απόβαλε το στρες που δεν βοηθά σε καμία περίπτωση τον οργανισμό σου. Κάνε πράγματα που σε γεμίζουν, διότι η καλή ψυχολογία βοηθά πολύ το σώμα και την ψυχή.

*Μην καταναλώνεις πολύ αλκοόλ γιατί ο οργανισμός σου αφυδατώνεται.

*Δοκίμασε βιταμίνες. Κυρίως αυτές που σου λείπουν σε καθημερινή βάση, όπως βιταμίνη C για ενέργεια.

*Φρόντισε να κοιμάσαι σωστά και σίγουρα 7-8 ώρες τη νύχτα. Πολλές σημαντικές λειτουργίες του οργανισμού πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του ύπνου.

*Ακολούθησε μια ισορροπημένη διατροφή.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!