tromaktiko: Μαρτυρία που παγώνει το αίμα - Φωτιά Μάτι: «Έπρεπε να επιλέξω να σώσω το παιδί μου ή τη γυναίκα μου»

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Μαρτυρία που παγώνει το αίμα - Φωτιά Μάτι: «Έπρεπε να επιλέξω να σώσω το παιδί μου ή τη γυναίκα μου»



Δώδεκα μέρες μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι νέες συγκλονιστικές μαρτυρίες έρχονται στο «φως» από τους ανθρώπους που έζησαν την κόλαση επί Γης....

Ο αστυνομικός της Ασφάλειας Γιώργος Βαχλιώτης μιλά στο «Έθνος» για την ιστορία ενός χαροκαμένου πατέρα, οποίος την κρίσιμη εκείνη στιγμή που οι φλόγες τους πλησίαζαν απειλητικά έπρεπε να διαλέξει ποιον να σώσει τη γυναίκα του ή το παιδί του.

Όπως περιγράφει ο αστυνομικός, ήταν γύρω στις 22.30 το βράδυ της μαύρης Δευτέρας, έξω από παραλιακό ξενοδοχείο στο Μάτι, λίγη ώρα αφότου η φωτιά είχε κατακάψει τα πάντα στο διάβα της, όταν ένας άνδρας κρατώντας στην αγκαλιά το 2χρονο αγγελούδι του τον πλησίασε. Τα ρούχα του ήταν καμένα και από τα μάτια του έτρεχαν δάκρυα.

«Κύριε αστυνόμε, μπορώ να σου κάνω μία ερώτηση;» του είπε, «Βρισκόμουν στο αυτοκίνητο όταν η φωτιά άρχισε να το καίει. Άρπαξα στην αγκαλιά το παιδί για να το σώσω από τις φλόγες. Καιγόμασταν. Τρέχαμε να σωθούμε και έβλεπα πίσω μου τη γυναίκα μου να χάνεται. Η γυναίκα μου κάηκε, κύριε Αστυνόμε. Πείτε μου τι να κάνω. Πείτε μου», είπε ο άνδρας από την Κόρινθο που είχε έρθει για διακοπές στο Μάτι.

Όπως διηγείται ο ίδιος πήρε το παιδί από τα χέρια και το έβαλε στο περιπολικό για να ηρεμήσει τόσο τον τραγικό πατέρα όσο και το δίχρονο αγγελούδι του.

Αμέσως μετά πλησίασε τον άτυχο πατέρα και του είπε, «Τα συλλυπητήρια μου, αντιλαμβάνομαι την τραγωδία σας. Να δοξάζετε τον Θεό που σώσατε το παιδί σας. Γιατί 100 μέτρα πιο πάνω αντίκρισα νεκρό έναν πατέρα αγκαλιά με το δικό του αγγελούδι».
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!