tromaktiko: Απλά βαζάκια: Δείτε τα απίθανα πράγματα που μπορείτε να κάνετε με αυτά στη βεράντα σας

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Απλά βαζάκια: Δείτε τα απίθανα πράγματα που μπορείτε να κάνετε με αυτά στη βεράντα σας



Τον κυρίαρχο ρόλο που παίζει το σαλόνι στη ζωή μας γενικά από εδώ και πέρα τον αναλαμβάνει η βεράντα μας... Ο περισσότερος κόσμος απολαμβάνει πλέον (που ο καιρός είναι καλός) να κάθεται στη βεράντα του, πίνοντας τον καφέ του, χαζεύοντας στον υπολογιστή του ή συνομιλώντας με αγαπημένους φίλους.

Η διακόσμηση της βεράντας έρχεται στο προσκήνιο τώρα περισσότερο από ποτέ και εμείς σας έχουμε εύκολες και πολύ οικονομικές ιδέες για να διακοσμήσετε τη βεράντα σας με απλά, γυάλινα βαζάκια που ήδη έχετε στο σπίτι σας.

Φτιάξτε κεριά Αγοράστε απλά λευκά κεριά και βάλτε τα μέσα στα βαζάκια σας. Χρησιμοποιώντας χοντρό σχοινί δέστε τα βαζάκια στη βεράντα σας. Χρησιμοποιήστε διαφορετικές αποχρώσεις σχοινιού για ακόμα πιο ωραίο αποτέλεσμα. Μπορείτε να βρείτε χοντρό σχοινί (σαν και αυτό της φωτογραφίας) σε καταστήματα με είδη σπιτιού και διακόσμησης.


Δείτε τι όμορφα κεριά μπορείτε να φτιάξετε για το μπαλκόνι σας με μερικά βαζάκια και χοντρό σχοινί.

Εναλλακτικά μπορείτε να κρεμάσετε τα βαζάκια χρησιμοποιώντας αλυσίδα και βάζοντας στο εσωτερικό τους χαλίκια ή άμμο και κεράκια σε ό,τι απόχρωση θέλετε.




Βάλτσε βοτσαλάκια ή άμμο μέσα στα βαζάκια και προσθέστε κεριά σε ότι απόχρωση θέλετε.

Βάζα για το μπαλκόνι Αν θέλετε να βάλετε στο τραπέζι της βεράντας ένα μπουκέτο με φρέσκα λουλούδια μπορείτε αντί για βάζο να χρησιμοποιήσετε μερικά βαζάκια. Για πιο όμορφο αποτέλεσμα χρησιμοποιήστε ένα μικρό ξύλινο κιβώτιο σαν αυτό της φωτογραφίας. Μπορείτε να βρείτε τέτοια απλά ξύλινα κιβώτια σε ξυλουργεία αλλά και καταστήματα με είδη σπιτιού. Τοποθετήστε 3 ή 4 βαζάκια διαφορετικών μεγεθών μέσα στο κιβώτιο και γεμίστε τα με φρέσκα λουλούδια.




Με ένα μικρό ξύλινο κιβώτιο και μερικά βαζάκια μπορείτε να φτιάξετε το πιο όμορφο διακοσμητικό για το μπαλκόνι σας.

Εξωτερικός πολυέλαιος Φτιάξτε έναν αυτοσχέδιο πολυέλαιο για το μπαλκόνι σας χρησιμοποιώντας μερικά άδεια βαζάκια και φωτάκια. Θα χρειαστείτε τουλάχιστον 5-6 βαζάκια, ένα σετ φωτάκια (αν τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια σας είναι λευκά και μονόχρωμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά) και λινάτσα ή χοντρό σχοινί για να δέσετε τα βαζάκια μεταξύ τους.


Φτιάξτε αυτοσχέδιο πολυέλαιο βεράντας με βαζάκια, φωτάκια και σχοινί.

Φτιάξτε γλαστράκια βοτάνων Καλλιεργήστε τα αγαπημένα σας βότανα μέσα σε μεγάλα βαζάκια. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι λίγο χώμα και τους σπόρους που θέλετε να βάλετε σε κάθε γλαστράκι. Προσθέστε ετικέτες για να αναγνωρίζετε το κάθε βότανο.




Καλλιεργήστε τα βότανά σας μέσα σε μικρά και μεγάλα βαζάκια.

Φτιάξτε σουβέρ και ποτήρια Αγοράστε φελλό (θα βρείτε οικονομικό φελλό σε πολλά e-shops) και τοποθετήστε τον με κόλλα μέσα στα καπάκια από τα βαζάκια σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε καλή κόλλα διαθέτετε στο σπίτι και είναι κατάλληλη για μεταλλικές επιφάνειες. Γράψτε με ανεξίτηλο μαρκαδόρο διάφορα ωραία μηνύματα και τοποθετήστε τα σουβέρ σε μια στοίβα στο τραπέζι του μπαλκονιού. Χρησιμοποιήστε τα βαζάκια για να σερβίρετε καφέ, λεμονάδα ή χυμούς στους αγαπημένους σας φίλους.




Χρησιμοποιήστε τα καπάκια για να φτιάξετε σουβέρ και τα βαζάκια για ποτήρια.

Απωθητικά κουνουπιών και εντόμων Η citronella είναι ένα έλαιο που αποτελεί φυσικό απωθητικό για τα κουνούπια και τα έντομα. Πάρτε ένα βαζάκι και κάντε μια μικρή τρύπα στο καπάκι. Γεμίστε με το έλαιο και περάστε ένα μεγάλο φιτίλι μέσα από τη τρύπα που υπάρχει στο καπάκι σας. Ανάψτε το φιτίλι και πείτε αντίο στα τσιμπήματα από κουνούπια. Το υγρό αυτό αλλάζει χρώμα με το φως του ήλιου χαρίζοντας μια όμορφη νότα στο χώρο σας.


Φτιάξτε εντομοαπωθητικό μέσα σε βαζάκια.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!