tromaktiko: Τι μαρτυρούν οι άσχημες μυρωδιές του σώματος για την υγεία μας;

Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

Τι μαρτυρούν οι άσχημες μυρωδιές του σώματος για την υγεία μας;



Tο σώμα μας έχει πολλούς τρόπους να...
προειδοποιεί για το αν κινδυνεύει η υγεία μας. Οι άσχημες μυρωδιές που αναδίδει, όταν δεν σχετίζονται με την καθαριότητα είναι ένας από αυτούς. Οφείλουμε, λοιπόν να δίνουμε προσοχή και, αν βλέπουμε ότι το πρόβλημα της κακοσμίας επιμένει, να συμβουλευόμαστε έναν ειδικό.

Τι μαρτυρούν οι άσχημες μυρωδιές του σώματος για την υγεία μας;

Δυσοσμία ούρων
Υπό φυσιολογικές συνθήκες τα ούρα δεν έχουν ιδιαίτερη μυρωδιά ή έχουν μια ήπια οσμή αμμωνίας. Στην περίπτωση, όμως, που έχουν πολύ άσχημη μυρωδιά και νιώθετε οξύ πόνο, όταν ουρείτε,  τότε πρέπει να συμβουλευτείτε τον γυναικολόγο σας ή κάποιον ουρολόγο για να διαπιστώσετε εάν η αιτία οφείλεται σε ουρολοίμωξη. Αν πάλι, τα ούρα έχουν σκούρο χρώμα σε συνδυασμό με δυσοσμία, μπορεί να είναι σημάδι αφυδάτωσης. Τα ούρα των ατόμων που πάσχουν από διαβήτη, έχουν γλυκιά μυρωδιά από τη ζάχαρη που συσσωρεύεται στο αίμα.

Η οσμή των ούρων, όμως, εξαρτάται και από τη διατροφή του καθενός. Η κατανάλωση σπαραγγιών, τόνου ή κάποιων μπαχαρικών όπως το σκόρδο δημιουργεί δυσοσμία.

Κακοσμία μαλλιών
Αν  λούζετε τα μαλλιά σας τακτικά και παρόλα αυτά αναδύουν μια πολύ άσχημη μυρωδιά, τότε πρέπει να εξετάσετε την πιθανότητα να έχετε το Σύνδρομο Δυσοσμίας Μαλλιών. Πρόκειται για μια πάθηση που σχετίζεται με την ανάπτυξη μικροβίων στο τριχωτό της κεφαλής. Ένας δερματολόγος μπορεί να σας συμβουλεύσει για το αν χρειάζεται να ακολουθήσετε κάποια συγκεκριμένη αγωγή ή να σας προτείνει σαμπουάν με αντιβακτηριδιακή δράση.

Δυσοσμία ποδιών
Υπάρχουν πολλοί ιδρωτοποιοί αδένες στα πόδια και γι’ αυτόν τον λόγο ιδρώνουν πιο εύκολα ανεξαρτήτως ζέστης, άσκησης ή και άγχους. Η δυσοσμία στα πόδια μπορεί να δηλώνει ότι έχετε «το πόδι του αθλητή», δηλαδή λοίμωξη του ποδιού από μύκητες. Στην περίπτωση αυτή, η αντιμετώπιση είναι απλή. Εκτός από αντιμυκητιασικές κρέμες, που βοηθούν στο πρόβλημα πρέπει να φροντίζετε την καλή υγιεινή των ποδιών σας, ιδιαίτερα στην περιοχή των δακτύλων και να φοράτε πάντα καθαρές κάλτσες και παπούτσια.

Άσχημη μυρωδιά αναπνοής
Η δυσοσμία της ανάσας μπορεί να οφείλεται στην καθημερινή και υπερβολική  κατανάλωση έντονων μπαχαρικών, σκόρδου και κρεμμυδιών ή και στην κακή υγιεινή του στόματος. Αν όμως, βουρτσίζετε τακτικά τα δόντια σας, προσέχετε την διατροφή και το πρόβλημα συνεχίζεται, τότε πρέπει να εξετάσετε άλλα ενδεχόμενα. Η άπνοια είναι ένα από αυτά και σχετίζεται άμεσα με το διαβήτη ή και με καρδιακά προβλήματα. Μια άλλη αιτία μπορεί να είναι οι πέτρες στη γλώσσα ή τις αμυγδαλές πάνω στις οποίες συσπειρώνονται βακτήρια. Τέλος, αν υπάρχει πρόβλημα γαστροοισοφαγικής παλλινδρόμησης, τότε τα οξέα του στομάχου απελευθερώνονται στον οισοφάγο και αυτό εξηγεί την κακοσμία. Σε κάθε περίπτωση, αν δείτε ότι το πρόβλημα επιμένει, πρέπει να επισκεφτείτε έναν οδοντίατρο αρχικά και στη συνέχεια έναν στοματολόγο.

Κακοσμία γεννητικών οργάνων
Η περιοχή των γεννητικών οργάνων μπορεί να μυρίζει άσχημα εξαιτίας της έμμηνου ρύσης, της κακής υγιεινής ή κάποιας βακτηριακής μόλυνσης. Αν όμως σε συνδυασμό με την δυσοσμία υπάρχει και έκκριση υγρών, κνησμός και πόνος κατά την ούρηση, πόνος κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, τότε τα σημάδια αυτά δείχνουν μια σοβαρή λοίμωξη, όπως τα χλαμύδια.  Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να επισκεφτείτε τον γυναικολόγο σας.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!