tromaktiko: Το λάθος που κάνεις στη δουλειά και (μάλλον) καταστρέφεις την καριέρα σου!

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Το λάθος που κάνεις στη δουλειά και (μάλλον) καταστρέφεις την καριέρα σου!



Όλοι κάνουμε λάθη στη δουλειά και κανείς δεν είναι τέλειος...
Ωστόσο, μια νέα έρευνα έρχεται να ανατρέψει όσα θεωρούσαμε δεδομένα: Ποιο είναι το λάθος που κάνεις στη δουλειά που μπορεί να κοστίσει την καριέρα σου;

Και ποιος δεν θέλει να εξελιχθεί σε αυτό που κάνει; Να ανέβει σκαλί; Όλοι. Και γι΄αυτό οι περισσότεροι εργάζονται πολύ σκληρά για να πάρουν ένα promotion, που σημαίνει περισσότερα χρήματα, που σημαίνει μεγαλύτερη ικανοποίηση. Και αυτό είναι το μεγάλο λάθος που κάνεις στη δουλειά και μπορεί να κοστίσει την καριέρα σου. Ποιο; Το να εργάζεσαι ολοένα και πιο σκληρά!

Κι όμως, δεν το λέμε εμείς επειδή είμαστε τεμπέληδες, το λέει μια νέα έρευνα και φέρνει τα πάνω κάτω. Το να εργάζεσαι συνέχεια όλο και πιο σκληρά δεν επηρεάζει μόνο τον τρόπο ζωής σου και την υγεία σου, αλλά και την καριέρα σου, και ίσως αυτό είναι που αγνοείς.

Η εν λόγω έρευνα, συνέλεξε δεδομένα από περισσότερες από 50.000 δουλειές από 36 Ευρωπαϊκές χώρες και οι επιστήμονες ανέλυσαν τις επιδράσεις των υπερωριών και της σκληρής δουλειάς που έκανε κάποιος για να φέρει εις πέρας μια υποχρέωση και τα συνέδεσαν με την ποιότητα ζωής (το άγχος, την κούραση και την ικανοποίηση από τη δουλειά) αλλά και με την καριέρα. Συγκεκριμένα, όσον αφορά την καριέρα συσχέτισαν τη σκληρή δουλειά με την ασφάλεια στη δουλειά, τις προοπτικές.

Και τι ανακάλυψαν; Οι ερευνητές κατέληξαν πως η σκληρή δουλειά και η πίεση συσχετίζονται με τη μείωση της ποιοτικής ζωής αλλά και το αποτέλεσμα της δουλειάς. Και τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως ο εργοδότης σου δεν θα εντυπωσιαστεί, ούτε θα σε επιβραβεύσει. Αν εργάζεσαι πιο σκληρά κουράζεσαι, αγχώνεσαι, παθαίνεις ένα burnout. Και δεν αξίζει τον κόπο.

Οι εργοδότες κρίνουν τους εργαζομένους από το αν είναι καλοί στη δουλειά τους, συνεπείς και τους πιέζουν διαρκώς να εργάζονται πιο σκληρά. Γιατί διαρκώς θέλουν πιο πολλά.

Τι μπορείς να κάνεις; Να γνωρίζεις πως δεν πρέπει να καταβάλλεις υπερβολική προσπάθεια ή να εξηγήσεις στον εργοδότη σου τι είναι καλό για σένα και επομένως και για την εταιρία.

Αν δεν θέλεις να κάνεις τίποτα από αυτά, αφού διάβασε την έρευνα μπορείς να χαλαρώσεις. Πού και πού.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!