tromaktiko: Μεγάλη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ.: Συνελήφθη στέλεχος μεγάλου κυκλώματος διακίνησης μεταναστών

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

Μεγάλη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ.: Συνελήφθη στέλεχος μεγάλου κυκλώματος διακίνησης μεταναστών



Ένα από τα στελέχη του μεγάλου κυκλώματος διακίνησης μεταναστών, που εξαρθρώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία...
σε συνεργασία με την EUROPOL και άλλες αστυνομίες της Ευρώπης, συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης, ύστερα από εκτεταμένες αναζητήσεις, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής.

Πρόκειται για έναν 42χρονο αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης των γερμανικών Αρχών, με τις κατηγορίες της πλαστογραφίας εγγράφων και της διευκόλυνσης παράνομης εισόδου και διαμονής αλλοδαπών, σε επαναλαμβανόμενη και επικερδή βάση, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Η ταυτοποίηση του δράστη από τις γερμανικές Αρχές, προέκυψε έπειτα από συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, καθώς ο σχετίζεται με την σύλληψη ένδεκα 11 μελών διεθνικής εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στην συστηματική κλοπή ταξιδιωτικών εγγράφων και στη πλαστογράφηση τους, με σκοπό τη διευκόλυνση της μετακίνησης αλλοδαπών.

Υπενθυμίζεται ότι η επιχείρηση για την εξάρθρωση της οργάνωσης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εφαρμογής του Εθνικού Σχεδίου Επιχειρήσεων (Ε.Σ.Ε.), που είχε υπογραφεί από τον τέως αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνο Τσουβάλα με την Ευρωπαϊκή Αστυνομία EUROPOL.

 Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Εφετών Αθηνών.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!