tromaktiko: Καλοκαιρινές διακοπές: Mόνοι ή με παρέα;

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

Καλοκαιρινές διακοπές: Mόνοι ή με παρέα;



Aπό τη Μαρία Καλοπούλου
Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα. Πού θα πάμε, ποιοί θα είμαστε και πώς θα αποφύγουμε τις...
κακοτοπιές που μπορεί να κάνουν τις διακοπές μας έναν εφιάλτη; Γιατί θέλουμε να περάσουμε όμορφα… και όχι να ζήσουμε τις διαπραγματεύσεις του ΟΗΕ!

Με το έτερον ήμισυ
Έχει πολλά προτερήματα. Παντρεμένοι ή ανύπαντροι, αν είστε μαζί αρκετό καιρό, γνωρίζετε τα... χούγια και τα πιθανά προβλήματα. Έχετε ήδη συνεννοηθεί για τον τόπο, το κατάλυμα και έχετε και κάποιον να κουβαλά τις βαλίτσες! Οι διακοπές με το έτερον ήμισυ γενικά είναι ασφαλής επιλογή, εκτός κι αν θυμηθείτε να καυγαδίσετε για ό,τι σας έχει ενοχλήσει τον προηγούμενο καιρό, ή αν θελήσετε να... ξεσπαθώσετε φλερτάροντας ασύστολα ό,τι περνά δίπλα σας.

Με άλλα ζευγάρια
Εδώ τα πράγματα δυσκολεύουν. Γιατί αν μεν έχετε εξασφαλίσει ότι τα γούστα συμπίπτουν και ότι και οι άλλοι είναι εξίσου συναινετικοί, τότε δεν έχετε παρά να συμφωνήσετε τις ημερομηνίες και τον προορισμό. Αν όμως, έχετε και την παραμικρή υποψία... ομηρικών καυγάδων και ατελείωτων διαπραγματεύσεων για το πού θα πάτε, τι θα φάτε, τι ώρα θα ξεκινήσετε και τι ώρα θα γυρίσετε, αφήστε το καλύτερα. Αν πρόκειται να ζήσετε στιγμές... Μεσανατολικού, αυτές δεν είναι διακοπές είναι συνεδρίαση του ΟΗΕ.

Εσείς, αυτός και το παιδί
Αχ, αυτές οι οικογενειακές διακοπές! Προϋποθέτουν θέληση, υπομονή και επιμονή. Αλλά και διάθεση για ατελείωτο κουβάλημα. Ειδικά αν το καμάρι είναι και πολύ μικρό. Αφού πρέπει να σέρνετε βαλίτσες και βαλιτσάκια, αλλά και τσάντες με κουβαδάκια, καπελάκια, μπρατσάκια και φαγάκια! Μια κανονική εκστρατεία. Γι΄ αυτό, καλό θα ήταν να ξεχάσετε τον μικρό εξερευνητή που κρύβεται μέσα σας, και να προτιμήσετε μέρος που ήδη γνωρίζετε και κατάλυμα που να προσφέρεται για διακοπές με το παιδί. Τι την θέλετε την επιπλέον ταλαιπωρία;

Εσείς και οι φίλες σας
Στην περίπτωση που αποφασίσατε να πάτε διακοπές με φίλες, ελέγξτε τα πιθανά σενάρια. Ταιριάζετε; Ξεκινάτε με το ίδιο σκεπτικό και τους ίδιους στόχους; Γιατί αλλιώς οι παρεξηγήσεις και οι λογομαχίες μπορούν να καταλήξουν και σε... μαλλιοτράβηγμα, ιδιαίτερα αν τύχει να έχετε και τα ίδια γούστα στο άλλο φύλο! Από την άλλη όμως, μπορούν να εξελιχτούν και σε διακοπές με απίστευτη διασκέδαση, γλέντι και γέλιο. Αφήστε που πάντα είστε σίγουρη ότι ακόμη κι αν έχετε ξεχάσει το τσιμπιδάκι των φρυδιών ή την ενυδατική, κάποια θα έχει φροντίσει να έχει μαζί της! (Τα ίδια ισχύουν με μικρές διαφοροποιήσεις, όπως ας πούμε… το τσιμπιδάκι των φρυδιών και για τις αντροπαρέες).

Εγώ και ο εαυτός μου
Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι κάνετε ό,τι θέλετε, όποια ώρα θέλετε, πάτε όπου σας έρθει η όρεξη και αποφασίζετε για όλα χωρίς να πρέπει να συνεννοηθείτε με κανέναν. Απαραίτητη προϋπόθεση να μην σας πιάσει κατάθλιψη και απογοήτευση. Αντίθετα, εκτός της περίπτωσης που θέλετε να... διαλογιστείτε, θα πρέπει να είστε έτοιμοι για κάθε πιθανή γνωριμία και κάθε πιθανή παρέα. Τί έχετε να χάσετε, εκτός από τη μοναξιά σας;
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!